Maak uw keuze...

Wie heeft de mooiste en groenste tuin

Blaadjes aan de bomen, bloeiende voorjaars-planten en zingende vogeltjes: de lente is weer begonnen. En dus is het ook de tijd om weer in de tuin te werken. Hoe groener die is, hoe beter. Waarom? Lees snel verder.

Koeler

Misschien herkent u het wel als u op een warme zomerdag buiten bent. Op straat bakt u zowat weg, in een park of bos merkt u dat het veel koeler is. Steen en beton houden hitte namelijk vast. Doordat warmte wordt vastgehouden kan er hittestress ontstaan. Dus hoe meer tegels u in uw tuin hebt liggen, hoe meer de temperatuur oploopt. Met planten en bomen zorgt u voor schaduw en extra koelte. Dat is fijn in de zomer.

Wateroverlast voorkomen

Meer groen in uw tuin heeft ook nog andere voordelen, bijvoorbeeld bij het voorkomen van wateroverlast. Als er een flinke regenbui is of het een lange periode veel regent, kan het riool overbelast raken. Het gevolg daarvan is dat straten en tuinen blank komen te staan, want het water kan nergens heen. Als u bloemperkjes of een grasveld hebt in plaats van stenen of tegels, zakt het overtollige water de grond in. Dat water komt dan dus niet in de riolering terecht, waardoor het riool meer ruimte heeft om het overtollige water van de straat af te voeren.

Meer dieren

Wat extra leuk is bij een groene tuin: er komen meer dieren op af. Bijen, andere nuttige insecten en vogels overleven beter als een wijk groener is. En dat is niet alleen beter voor kleine dieren, ook voor mensen is groen goed. Het is bewezen dat bewoners zich gelukkiger en gezonder voelen wanneer er meer groen om hen heen is.

Prijsvraag

Bent u nu overtuigd om de tegels in uw tuin in te ruilen voor meer planten en bloemen? Heeft u al een groene tuin? Het is nu de tijd om de tuin aan te pakken. Om u alvast een zetje in de juiste richting te geven, kunt u meedoen aan onze prijsvraag.

Maak een foto van uw tuin als deze op z’n mooist is! Mail deze naar communicatie@bow.nl. Dit kan tot 20 juni 2024.

De bewoner met de mooiste en groenste tuin wint een cadeaubon van € 25,- van een tuincentrum. De winnaar maken we eind juni bekend via onze socials. 


Dit artikel is onderdeel van
de nieuwsbrief april 2024.
Klik hier om de volledige nieuwsbrief te lezen.