Woning aanpassen

Wij willen graag dat u zich thuis voelt in uw woning en/of zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen in uw vertrouwde wijk en straat. Wij geven dan ook graag de ruimte om (zelf) veranderingen aan te brengen in uw huurwoning. U kunt dat zelf doen (we spreken dan van Zelf Aangebrachte Voorzieningen) of wij brengen de verbetering aan (Woningverbetering). 

Met het ouder worden kan het prettig zijn om voorzieningen aan te brengen die de veiligheid en comfort vergroten. Via de Opplusregeling regelen we dat graag voor u.

Opplusregeling

Veiligheid en comfort vergroten, dat is het doel van de 'opplusregeling'. U kunt een keuze maken uit een aantal voorzieningen die het mogelijk maken dat u langer zelfstandig in uw vertrouwde omgeving kunt blijven wonen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Zijn er medische redenen voor voorzieningen of aanpassingen, dan kan de WMO wellicht uitkomst bieden.

Woningverbetering

U kunt Bergopwaarts verzoeken om tegen huurverhoging verbeteringen in uw woning te laten aanbrengen. Afhankelijk van de aanpassingen in de woning, wordt de huurverhoging bepaald. Na het afronden van de werkzaamheden behoort het onderdeel standaard bij de woning en blijft Bergopwaarts eigenaar wanneer u de woning verlaat. De verbetering en de daarbij behorende huurverhoging is tevens onderhevig aan de jaarlijks wettelijke huurverhoging. 

Zelf wijzigingen aanbrengen in de woning

Bergopwaarts biedt u graag de mogelijkheid uw woning naar uw eigen smaak in te richten. Als u een verandering wilt aanbrengen in uw woning, moet u in een aantal gevallen toestemming vragen. In de brochure Klussen, spelregels bij veranderingen leest u wat u in een huurwoning van Bergopwaarts wél en niet mag doen.