Nieuws

Lienderweg-Asten.jpg

Vanaf 20 september 2018 in het woningaanbod: Vanaf 20 september 2018 in het woningaanbod: Vijf nieuwbouwwoningen aan de Lienderweg, Asten!

Projectwebsite woningen Lienderweg
geld
Onjuiste omschrijving automatische incasso

10 september 2018

Bij het aanmaken van de automatische incasso voor de huur van september 2018 is helaas een verkeerde omschrijving vermeld, namelijk 'Huur oktober 2018'. Dit moet uiteraard 'Huur september 2018' zijn. De incasso is wel correct, alleen de omschrijving niet. Onze excuses voor de gemaakte fout.

LMF_20180709_Oplevering_Martinetstraat_2020.jpg

De grondige verbouwing van het kantoorgebouw aan de Oude Martinetstraat in Deurne naar een bijzonder woongebouw is klaar. Maandag 9 juli vierden wij dit samen met alle betrokkenen, waaronder ook de nieuwe huurders, feestelijk de oplevering. Donderdag 12 juli ontvangen de huurders de sleutel van hun appartementen.

Lees verder
Verdieping op kleur Liessel

In Liessel staat, aan het Pater Aartsplein, een bijzonder appartementengebouw waar voornamelijk ouderen wonen. De entree ligt iets hoger dan de achterzijde van het gebouw. Mooi passend in de omgeving, maar binnen tot voor kort erg verwarrend. Wie met de lift bij de entree naar een bepaald appartement wil, drukt daar namelijk bijvoorbeeld op 1. Bij de lift aan de achterzijde is het nodig om voor hetzelfde appartement op 2 te drukken.

Lees verder
geld (1)
Uitgaven in balans

22 juni 2018

Vraagt u zich ook weleens af hoe u uw inkomsten en uitgaven meer in balans kunt brengen? Hoe u meer overzicht krijgt in uw geldzaken? Of hoe u uw kind leert omgaan met geld? Diverse handige websites kunnen hierbij van pas komen, bijvoorbeeld Nibud.nl, wijzeringeldzaken.nl en gripopschuld.nl.

Lees verder
Wandelroute Pluk.jpg

Voor een leuke zomer hoeft u niet altijd ver te reizen. Ook deze zomer is er weer van alles te beleven in onze eigen regio.

Lees verder
vogels_voeren.jpg

Broodkruimels en andere etensresten, hoe gemakkelijk is het niet om die snel even buiten te gooien? Lekker voor de vogeltjes, maar ook andere dieren eten graag een hapje mee. Muizen en ratten bijvoorbeeld. En niet alleen de kleine vogeltjes komen op het strooigoed af, ook duiven en andere grote vogels. Die kunnen veel overlast veroorzaken, en dat zal niet uw bedoeling zijn.

Lees verder
Kijkdag europastraat II

Tijdens de bouwperiode mag u een bouwterrein niet betreden. Dit voor uw eigen veiligheid. Omdat we de toekomstige bewoners graag de kans bieden hun nieuwe woning een keer te bezichtigen tijdens de bouwperiode, organiseren we kijkmomenten. Veel toekomstige huurders bezochten de kijkmomenten van de nieuwbouwprojecten Martinetstraat en de Europastraat.

Lees verder
startbouwlienderweg.jpg (1)

In mei 2018 startten wij met de bouw van vijf rijwoningen in Asten, op de hoek Lienderweg – Asterstraat en vlak bij basisschool Het Talent. Het zijn de eerste sociale huurwoningen in Asten die energiezuinig en gasloos zijn. De energie wordt opgewekt door zonne-energie. De woningen hebben een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Op de verdieping bevindt zich nog een grote slaapkamer. De planning is dat de woningen eind 2018 gereed zijn.

Lees verder
Woonwinkel

Heeft u onze nieuwe ontvangstruimte al gezien? We hebben er de afgelopen weken hard aan gewerkt. Met deze open, gastvrije, toegankelijke binnenkomst hopen wij u nog beter van dienst te zijn. Zowel voor bezoekers van Bergopwaarts als voor de relaties en gasten van alle overige zakelijke huurders die in het pand gevestigd zijn.

Lees verder
Lienderweg-Asten.jpg

Aan de Lienderweg in Asten komen vijf nieuwe sociale en energiezuinige huurwoningen. Op donderdag 24 mei vierden wij de symbolische start bouw. De wethouders Martens en Van Moorsel van gemeente Asten en Tanja Liebers, directeur-bestuurder van Bergopwaarts, droegen letterlijk hun steentje bij: zij metselden ieder een aantal stenen. De bouw van de energiezuinige sociale huurwoningen is hiermee gestart.

Lees verder
Stemmers bedankt.JPG

De nieuwe leden van de Ledenraad zijn bekend! Sinds 2006 kent de vereniging van Bergopwaarts een Ledenraad. Ze vertegenwoordigt alle huurders van Bergopwaarts. De Ledenraad wordt iedere vier jaar rechtstreeks gekozen door huurders die lid zijn van woningbouwvereniging Bergopwaarts.

Lees meer
martinetstraat.jpg

Wonen in een oud kantoorgebouw in het centrum van Deurne: over een paar maanden wordt het werkelijkheid voor 22 een- en tweepersoonshuishoudens. Aan de Oude Martinetstraat, in het voormalige Rabobankgebouw, worden deze appartementen gebouwd. Dit pand huisvestte jarenlang het bestuurscentrum van Bergopwaarts, de bibliotheek en de VVV.

Lees verder
Foto BoW Tweedelig.JPG

Naast huisvesting voor reguliere woningzoekenden, bieden wij ook graag een passende woonvorm voor bijzondere doelgroepen. Een plek waar mensen die begeleiding nodig hebben in een veilige omgeving zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Voor initiatieven staan wij open. Wij ondersteunen en realiseren graag in samenwerking deze bijzondere woonvormen. Ze zorgen voor een divers en interessant woningaanbod en verlevendiging van een wijk of straat.

Lees verder
geld
Huuraanpassing 2018

22 maart 2018

Elk jaar bekijken wij hoe we de jaarlijkse huuraanpassing zo beperkt mogelijk kunnen houden. Dit bespreken we met de huurdersbelangorganisatie HBO de Peel. Dit jaar kijken we niet meer zoals voorheen naar het inkomen van de huurders, maar naar de verhouding tussen de huidige huur en de streefhuur.

Lees verder
vangoednaarbeter
Van Goed naar Beter

22 maart 2018

Mensen wonen meestal goed, maar soms kan het nog beter. Woonwensen kunnen immers veranderen. “Veel mensen melden zich dan niet zelf”, weet woonadviseur Helmie Proenings uit ervaring. Daarom zijn we gestart met het project ‘Van Goed naar Beter’.

Lees verder
50jaarburen.jpg
Al 50 jaar buren!

22 maart 2018

In 1968 leverde Bergopwaarts de eerste woningen aan de Berkmortel in Deurne op. Fons en Wies Swiggers, Ria en Willy van Eijk en Alfried van de Weijer met zijn vrouw namen hun intrek in drie woningen in ongeveer het midden van de straat, naast elkaar. En daar wonen ze nu, na een halve eeuw, nog steeds!

Lees verder
Wijkagent.jpg

In 1968 leverde Bergopwaarts de eerste woningen aan de Berkmortel in Deurne op. Fons en Wies Swiggers, Ria en Willy van Eijk en Alfried van de Weijer met zijn vrouw namen hun intrek in drie woningen in ongeveer het midden van de straat, naast elkaar. En daar wonen ze nu, na een halve eeuw, nog steeds!

Lees verder
zonnepanelen-35won.jpg
Gepland onderhoud 2018

19 december 2017

Jaarlijks publiceert Bergopwaarts een overzicht van het gepland onderhoud aan huurwoningen. De planning voor 2018 vindt u nu op de pagina Onderhoud. Heeft u vragen over dit gepland onderhoud óf onderhoud binnen uw woning? U leest hierover meer op de pagina Onderhoud.

Lees verder
sleutel.jpg

Vanaf 1 juni 2017 hebben huurders van Bergopwaarts voorrang op een Bergopwaarts koopwoning. Onze verkoopwoningen gaan dus niet meer direct de vrije markt op. Als huurder krijgt u als eerste de kans om een woning van Bergopwaarts te kopen.

Lees verder
wooniezie.jpg

Op zoek naar een huurwoning in Helmond? LET OP: met ingang van 1 juni 2017 worden alle woningen van Bergopwaarts in Helmond alléén via Wooniezie aangeboden.

Lees verder