Nieuws

Geen woningaanbod
Geen woningaanbod sociale huur

12 juni 2024

In de periode van 13 juni 2024 tot en met 17 juni 2024 heeft Bergopwaarts geen woningaanbod sociale huur. Vanaf donderdag 20 juni 2024 kunt u weer reageren op beschikbare woningen.

Foto Huize d'n Herd.jpg
Huize d'n Herd is klaar

23 mei 2024

Het nieuwbouwpand van Huize d’n Herd, opvanglocatie van Stichting Maatschappelijke Opvang Helmond e.o., is klaar. De bewoners verhuisden woensdag 22 mei naar het nieuwe pand.

koffiegesprekken.jpg

Bent u huurder van Bergopwaarts? Dan is de kans groot dat wij u benaderen met de vraag om uw mening te geven over onder andere de kwaliteit van uw woning en van uw buurt. Het onderzoek laten wij uitvoeren door het onderzoeksbureau Inceptivize. Zij stellen zich ook als zodanig voor, in opdracht van Bergopwaarts. U wordt per e-mail of telefonisch benaderd.

Lees meer
04_Ondertekening prestatieafspraken Deurne - Asten.jpg

Met Huurders Belangen Organisatie (HBO) de Peel, gemeente Asten en gemeente Deurne zetten we jaarlijks prestatieafspraken op papier. Daarin staat wat onze gezamenlijke plannen zijn op het gebied van wonen. Ons doel voor 2024 tot 2028? Samen zoveel mogelijk betaalbare, toekomstbestendige en duurzame sociale huurwoningen aanbieden.

Lees verder
Lars.jpg

Steeds meer mensen lopen achter met het betalen van rekeningen of hebben geldzorgen. Ook Lars (34) kreeg hier vorig jaar mee te maken. Zijn verhaal begint met het einde van zijn huwelijk. Kort daarna verloor hij zijn tijdelijke baan als elektricien bij een bouwbedrijf. ‘Ik wil mijn verhaal delen om anderen te motiveren snel aan de bel te trekken.’

Lees verder
fam welten 1.jpg

De Sterrenwijk veranderde in 54 jaar van bouwgrond in rijen met woningen. Buurtbewoners kregen verschillende culturele achtergronden. Maar één ding bleef hetzelfde: in dat ene huis in de Orionstraat wonen Tonny (77) en Frans (80) Welten. Samen met hun buren waren ze de allereerste bewoners van deze Astense wijk. ‘In dit huis liggen heel veel mooie herinneringen.’

Lees verder
08_meldlijn-meld-misdaad-anoniem.jpg

Criminelen hebben woningen nodig voor hun activiteiten. Eén kamer is al genoeg om hennep te telen of wapens en geld op te slaan. Maar dat is slecht voor de veiligheid in de buurt. Dus ziet u een verdachte situatie bij woningen in uw wijk? Meld het dan bij ons of bij Meld Misdaad Anoniem.

Lees verder
13_Voorjaar.jpg

Blaadjes aan de bomen, bloeiende voorjaars-planten en zingende vogeltjes: de lente is weer begonnen. En dus is het ook de tijd om weer in de tuin te werken. Hoe groener die is, hoe beter. Waarom? Lees snel verder.

Lees verder
Spreekuur Asten.jpg
Inloopochtend Asten

11 april 2024

De wijk in! Dat is ons motto. Met 20 collega’s flyerden we bij al onze huurders in Asten een kaart in de brievenbus om onze inloopochtend in Asten onder de aandacht te brengen. Elke dinsdagochtend zitten wij klaar in 't Kwartier voor vragen, een praatje of om ideeën uit te wisselen met onze bewoners in Asten.

Lees verder
Steffie.jpg

Op zoek naar een website die moeilijke onderwerpen op een makkelijke manier uitlegt? Steffie.nl maakt de wereld eenvoudiger. Op deze website worden veel onderwerpen stap voor stap duidelijk uitgelegd. Hierdoor leert u binnen korte tijd meer over veel verschillende onderwerpen

Lees verder
geld.jpg

De regels rondom de huurtoeslag veranderden in 2024. De Belastingdienst verruimde de inkomensgrenzen. Dit kan betekenen dat u dit jaar wél in aanmerking komt voor huurtoeslag, terwijl dat eerder misschien niet het geval was.

Lees verder
huurdersoordeel.PNG (2)

Wij ontvingen van onze huurders gemiddeld een hoog cijfer voor de dienstverlening bij het betrekken en verlaten van een woning en bij reparatieverzoeken. Dit blijkt uit de resultaten van de Aedes-Benchmark, het huurdersoordeel. Een resultaat om trots op te zijn. Wij bedanken alle huurders voor hun deelname aan het onderzoek. Én wij bedanken onze medewerkers en samenwerkingspartners die zich dagelijks inzetten voor onze huurders en dit resultaat samen hebben neergezet.

Lees meer
schoonmaak ventileren.jpg

Door de hoge energiekosten houden huurders vaak ramen en deuren gesloten. Heel begrijpelijk. Zo voorkomt u namelijk dat de kou uw huis binnendringt. Toch is het heel belangrijk om uw woning te luchten, óók als het buiten koud is. Schimmelplekken in huis zijn namelijk niet alleen lelijk, maar ook schadelijk voor uw gezondheid.

Lees verder
Evert22.jpg

Bergopwaarts heeft sinds 1 mei een nieuwe directeur-bestuurder: Evert Remmerswaal. Evert werkt al lange tijd in de volkshuisvesting. Zo was hij directeur-bestuurder bij Bouwvereniging Onze Woning. Tot 1 mei werkte hij als adjunct-directeur Vastgoed bij Habion.

Lees verder
geld
Huurtoeslag

15 augustus 2022

Net als de afgelopen jaren leidt de aangepaste huurprijs niet direct tot een aanpassing van de huurtoeslag. De huur per 1 juli 2022 wordt door de belastingdienst in november 2022 meegenomen bij de voorschotberekening vanaf 1 januari 2023. De eventuele correctie over 2022 vindt dan ook plaats.

Christinaplantsoen sleuteloverdracht website.jpg
Sleuteloverdracht Christinaplantsoen

12 juli 2022

Het mooie Christinaplantsoen in Deurne is weer bewoond! Eind 2020 zijn de woningen van toen gesloopt. En nu staan er 26 nieuwe levensloopbestendige woningen. Met een ruime groene binnenruimte. Op dinsdag 12 juli zijn de sleutels van de laatste woningen uitgereikt aan de nieuwe bewoners. Wij wensen iedereen veel woonplezier!

collage Haspelweg sleuteloverdracht.jpg
Sleuteloverdracht Haspelweg

11 juli 2022

De sleutels van alle 71 huurwoningen van het nieuwbouwproject Haspelweg/Pastoor Jacobsstraat in Deurne zijn uitgereikt! Op woensdag 20 juli reikte onze directeur-bestuurder Evert Remmerswaal de sleutel van de laatste opgeleverde woning uit aan de nieuwe bewoners. En zij hadden voor ons heerlijke baklava meegenomen. We wensen alle bewoners aan de Pastoor Jacobsstraat/Haspelweg veel woonplezier!

LMF_20190225_Buurtbemiddeling_0367.jpg

Overlast van de buren of ergernissen? Vaak kloppen bewoners ermee aan bij Bergopwaarts. Ton Schmitz en Sandra Stokbroeks, coördinatoren Buurtbemiddeling DAS (Deurne, Asten, Someren), leggen uit waarom het beter is om bij eerst bij hen aan te kloppen.

Lees verder
Foto BoW Tweedelig.JPG

Naast huisvesting voor reguliere woningzoekenden, bieden wij ook graag een passende woonvorm voor bijzondere doelgroepen. Een plek waar mensen die begeleiding nodig hebben in een veilige omgeving zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Voor initiatieven staan wij open. Wij ondersteunen en realiseren graag in samenwerking deze bijzondere woonvormen. Ze zorgen voor een divers en interessant woningaanbod en verlevendiging van een wijk of straat.

Lees verder
Bergopwaarts-kantoor
Twee nieuwe leden RvC

28 april 2020

Per 1 mei 2020 verwelkomen wij twee nieuwe leden voor onze RvC. Blij zijn wij met de komst van Arinda Callewaert-de Groot als voorzitter en Hans Broekman die de Vastgoedzetel op zich neemt.

geld (1)
Huuverhoging 2020

23 april 2020

Per 1 juli vindt er een huuraanpassing plaats. Waarbij wij streven ernaar om de huren zo gematigd mogelijk te verhogen. Dit gaat in overleg met de Huurdersbelangenorganisatie De Peel. Vóór 1 mei worden alle huurders geïnformeerd over de nieuwe huurprijs die ze gaan betalen. Alle informatie kunt u ook lezen op de pagina Huuraanpassing 2020.

Lees verder
shutterstock schilder busje.jpg

Vanaf eind april tot eind november worden in verschillende wijken de kozijnen, ramen en deuren opnieuw geschilderd. Ook vervangen we enkel glas door dubbel glas. Kunststof kozijnen maken we schoon en worden voorzien van een beschermlaagje.

Lees verder
Harry_Kanters_15042020_Hogeweg_Deurne_Josanne_vd_Heijden-0647.jpg

De bewoners van appartementencomplexen Wolfsberg Grande/Monte en Fiane in Deurne hebben afgelopen week genoten van een muzikaal optreden van Harry Kanters uit Breda.

Lees verder
young professional.jpg (1)

Kom jij ons team versterken? Samen, persoonlijk en betrokken; zo is het team van Bergopwaarts het best te omschrijven. Samen ondernemen we voor sociaal wonen. We missen alleen jou nog, die bouwkundig expert die zich sterk maakt voor het kwalitatief en duurzaam verbeteren van het woon- en leefklimaat van onze bewoners. Weet jij wat er nodig is om een renovatie- of groot onderhoudsproject van begin tot eind tot een succes te maken? Bergopwaarts biedt je graag ruimte.

Lees verder
geld
Heeft u hulp nodig bij huurbetaling?

30 maart 2020

Heeft u minder inkomen als gevolg van het coronavirus en verwacht u hierdoor problemen met uw huurbetaling? Neem dan tijdig contact met ons op. Wij denken graag met u mee over een oplossing om huurachterstand te voorkomen. U kunt ons bellen op telefoonnummer 0493327300 of stuur een e-mail naar mail@bergopwaarts.nl

Corona virus

- PERSBERICHT - Metropoolregio Eindhoven, 16 maart 2020 Ook lokale woningcorporaties nemen hun verantwoordelijkheid “Huurders, bel alleen bij spoed”

Lees verder
Corona virus

Het RIVM adviseert inwoners zoveel als mogelijk thuis te blijven in verband met het coronavirus. Uiteraard willen wij als Bergopwaarts bijdragen aan het tegengaan van verdere besmetting. Waar we dat kunnen. Daarom geven wij gehoor aan de oproep van het RIVM om het aantal contactmomenten zo klein mogelijk te houden. Een aantal maatregelen kan gevolgen hebben voor u als huurder.

Lees verder
Corona virus

Vanaf maandag 16 maart ontvangen wij geen bezoekers meer in ons kantoor. De voordeur gaat op slot. Het kantoor gaat dicht om verspreiding van het coronavirus in te dammen. Heeft u vragen? Of een afspraak?

Lees verder
projectcoach.jpg

Kom jij ons team versterken? Samen, persoonlijk en betrokken; zo is het team van Bergopwaarts het best te omschrijven. Samen ondernemen we voor sociaal wonen. We missen alleen jou nog, die verbindende schakel tussen bewoners en de uitvoering van mutatie-, renovatie en verduurzamingsprojecten. Houd je van aanpakken, ben je goed in coördineren en regel je graag zaken voor anderen? Dan is dit jouw kans om écht te laten zien wat aandacht voor projectcommunicatie is.

Lees verder
bouwvakker met helm.jpg
Woning Periodieke Keuring

04 maart 2020

In de periode van 14 april 2020 t/m 30 november 2020 voert de fima Kemkens Installaties BV bij ruim 900 huurwoningen de Woning Periodieke Keuringen uit. Huurt u een woning van ons die aan de beurt is? U ontvangt binnenkort daar dan een brief over. Firma Kemkens neemt van te voren contact met u op. Samen maakt u een afspraak wanneer de keuring uitgevoerd kan worden. De medewerkers legitimeren zich als zij bij u komen.

Tanja Henri ondertekening.jpg

Met een handtekening onder het samenwerkingsconvenant bezegelden de directeur-bestuurders Tanja Liebers en Henri van de Kerkhof op maandag 3 maart de samenwerking tussen Bergopwaarts en Volksbelang.

Lees verder
spreekuur HBO de Peel.jpg

Uitbreiding spreekuren Huurdersbelangen Organisatie de Peel (HBO de Peel) Nu ook in Asten! Voortaan houdt HBO de Peel elke 1st en 3de donderdag van de maand spreekuur van 18.30 – 20.30 uur in Asten. De aftrap is 5 maart in De Stip in Asten.

Lees verder
mooie resultaten_kleinbeeld.jpg

Doen we de juiste dingen en doen we die goed? Wat vinden belanghebbenden van ons? Eén keer in de vier jaar beoordeelt een onafhankelijke organisatie onze maatschappelijke prestaties op vier perspectieven. Dat wordt visitatie genoemd. In 2019 is bij Bergopwaarts voor de vierde keer een maatschappelijke visitatie uitgevoerd. Graag delen wij de resultaten van onze visitatie met u. Wij zijn trots op het behaalde resultaat.

Lees verder
DSC_0833.jpg

Het terrein van de voormalige huishoudschool in Deurne waar de gymzalen hebben gestaan - op de hoek Dunantweg, Flemingstraat – ligt al jaren braak. Nu is het zover, het terrein gaat bebouwd worden! Er komen 53 nieuwe energiezuinige sociale huurappartementen, liggend in een mooie parkachtige omgeving van het Sancta Maria. Het plan is ontwikkeld door Groupcare. Bergopwaarts wordt eigenaar van de huurwoningen.

Lees verder
Tanja3_w.jpg

Dit nieuwe jaar is er een waar ik echt naar uitkijk. Natuurlijk gaan we in de eerste plaats samen met u ons 100-jarig bestaan vieren. Daarnaast ben ik blij dat we dit jaar weer volop van start gaan met het bouwen van huurwoningen.

Lees verder
Leonardusbuurt.jpg

Leonardusbuurt in Helmond: een volkswijk met zo’n 650 woningen. In 2015 startte Volksbelang hier met groot onderhoud. In 2018 bleek dat een deel van de woningen op een ondergrond van veen staat. Om problemen te voorkomen en het grondig aan te pakken, samen met het verduurzamen van alle woningen, heeft Volksbelang hulp gezocht bij een collega corporatie.

Lees verder
wil_w.jpg

Wanneer Bergopwaarts werkzaamheden aan gevels en daken wil gaan uitvoeren, dan moet er rekening gehouden worden met de leefomgeving van vogels, vleermuizen en planten. De onderzoeken, inventarisatie en advisering daarvoor worden al jaren uitgevoerd door M&A Omgeving uit Helenaveen.

Lees verder
ton 1_w.jpg

Een wand vol blauwe ordners achter hem en een bureau vol papieren voor hem, zegt alles over het werk dat Ton van de Weerd de afgelopen 14 jaar bij de Huurdersbelangenorganisatie De Peel (HBO) heeft gedaan.

Lees verder
hugo 11.jpg

In het Limburgse Eygelshoven is een oude steenfabriek nieuw leven ingeblazen door er circulaire bakstenen te maken. Met de gedachte dat je spullen kunt hergebruiken. Dat spreekt Bergopwaarts’ manager Bedrijfsvoering en Vastgoedrealisatie Hugo de Vries aan: ‘Oude stenen van gesloopte gebouwen worden fijngemalen, opnieuw gesmolten en tot stenen gebakken. Hoe mooi is dat?’

Lees verder
vorst.PNG
Tips bij vorst

16 januari 2020

Januari, wintertijd. Hoe voorkomt u een bevroren waterleiding als het gaat vriezen? Bij vorst kunnen leidingen in en rond het huis bevriezen of zelfs scheuren. Dit kan voor veel schade zorgen aan leidingen, muren en uw inboedel. Gebruik daarom deze tips.

Lees verder
wim-7_w.jpg

Naar eigen schatting liggen er ruim 700 verschillende briefopeners prachtig uitgestald in een speciaal daarvoor ingerichte kamer boven in zijn huis. Om die allemaal bij elkaar te krijgen, heeft hij sinds eind jaren zestig stad en land afgereden: ‘Het verzamelen heeft mij heel veel gebracht.’

Lees verder
geld

Door het wegvallen van de harde inkomensgrenzen, heeft u misschien toch voortaan recht op huurtoeslag.

Lees verder
geld

Door het wegvallen van de harde inkomensgrenzen, heeft u misschien toch voortaan recht op huurtoeslag.

Lees verder
LMF_20190226_Boletenplein_0485.jpg

Wendy van der Helm woont al 17 jaar met plezier op het Boletenplein. Met de aangekondigde onderhoudsplannen was ze niet blij. Ze ging in gesprek met Bergopwaarts, Huurdersbelangenorganisatie De Peel (HBO), de gemeente én haar buurtgenoten. Het resultaat? Een prima samenwerking, met aangepaste plannen waarin iedereen zich kan vinden.

Lees verder
LMF_20190225_Huismeester_0383.jpg

In december werden we opgeschrikt door een brand in een appartement aan de Waal in Deurne. Een angstige situatie voor de bewoners, natuurlijk. Dat willen we in de toekomst liever voorkomen. Daarom startte Raymond Tacke, huismeester, begin dit jaar met het proactief bezoeken van onze woongebouwen.

Lees verder
LMF_20190228_5_jaar_buren_0554.jpg

Op 13 december 2013 werd het appartementengebouw Noorderlicht in Helmond feestelijk opgeleverd. Wies van Berlo, Riet van Eijk, Riekie van Doorn, Thea Snijders en Ineke de Beer namen er meteen hun intrek. Nellie Boudewijns volgde drie jaar later. Inmiddels zijn de zes vriendinnen tussen de 73 en 90 jaar en nog hartstikke actief.

Lees verder
LMF_20190206_Overhandiging_Computers_7366.jpg

“De pc’s die wij moeten vervangen, zijn nog heel goed bruikbaar”, vertelt Tanja Liebers. “Het is het mooist als we er mensen blij mee kunnen maken.” Zo gebeurde het dat op 6 februari aan het eind van de middag een flink aantal vluchtelingen en cliënten van budgetbeheer van Grip op Schuld een complete computerset in ontvangst konden nemen.

Lees verder
LMF_20190228_Bewonerscommissie_De_Parel_0584.jpg

Na een bewonersbijeenkomst in het voorjaar van 2018 sloegen zes betrokken huurders de handen ineen om, in samenwerking met Huurdersbelangenorganisatie de Peel en Bergopwaarts, bewonerscommissie De Parel op te richten.

Lees verder
wat maakten we waar 2018.JPG
2018 in beeld

17 januari 2019

2018 was voor woningbouwvereniging Bergopwaarts een dynamisch en succesvol jaar. We investeerden vooral in leefbaarheid, onderhoud en nieuwbouw. Dit alles realiseerden wij met het inzetten van onze kernwaarden: Persoonlijk, Samen en Betrokken.

Lees verder
sleutel.jpg

Vanaf 1 juni 2017 hebben huurders van Bergopwaarts voorrang op een Bergopwaarts koopwoning. Onze verkoopwoningen gaan dus niet meer direct de vrije markt op. Als huurder krijgt u als eerste de kans om een woning van Bergopwaarts te kopen.

Lees verder
wooniezie.jpg

Op zoek naar een huurwoning in Helmond? LET OP: alle woningen van Bergopwaarts in Helmond worden alléén via Wooniezie aangeboden.

Lees verder