Nieuws

geld
Betaalachterstand?

23 januari 2023

Regel het met een realistische en haalbare betaalregeling Je hebt een betaalachterstand die je niet meteen kan betalen. Dat wil je wel, en liefst online. Dan kun je via het Nederlands Instituut voor Betalingsregelingen veilig, snel en makkelijk een betalingsregeling afspreken die past bij je inkomsten en uitgaven. Zo kom je van je achterstand af én hou je voldoende geld over voor je vaste lasten en boodschappen. Ga naar: www.betalingsregelingen.nl

www.betalingsregelingen.nl
Bergopwaarts-kantoor

Vanaf 1 januari 2023 geldt een prijsplafond op energie voor alle huishoudens en andere kleinverbruikers. Deze regeling geldt echter niet voor onze huurders die in een appartementengebouw wonen die met z’n allen één aansluiting delen. Als grootverbruikersaansluiting vallen ze buiten deze regeling. Maar hier komt verandering in! Minister Jetten van Klimaat en Energie maakte bekend dat ook voor deze huurders een regeling komt.

Lees verder
young professional.jpg (1)

Kom jij ons team versterken? Samen, persoonlijk en betrokken; zo is het team van Bergopwaarts het best te omschrijven. Samen ondernemen we voor sociaal wonen. We missen alleen jou nog, die duizendpoot die zorgt dat op het gebied van ICT het goed geregeld is. Bergopwaarts bied je graag ruimte.

lees meer
Start bouw Huize d'n Herd.png

SMO Helmond en woningbouwvereniging Bergopwaarts gaven samen met wethouder Van Dijk op symbolische wijze het startsein voor de nieuwbouw van Huize d’n Herd. Op dezelfde plek als waar het oude gebouw voorheen stond, realiseert Bergopwaarts voor SMO een nieuw gebouw dat voldoet aan de eisen voor de opvang voor dak- en thuislozen. Bouwbedrijf van de Ven uit Veghel voert de bouw uit.

Lees verder
prestatieafspraken foto web.jpg

In de gemeente Helmond moeten meer betaalbare huurwoningen komen. Dat is één van de onderwerpen die de gemeente met de woningcorporaties en huurdersbelangenorganisaties heeft afgesproken. Daarnaast gaan woningcorporaties ook ruim 300 middeldure huurwoningen realiseren. De nieuwe woningen moeten allemaal bovendien duurzaam worden gebouwd.

Lees verder
Foto ondertekening prestatieafspraken gemeente Asten.jpg (1)

Wethouder John Bankers van gemeente Asten, directeur-bestuurder Evert Remmerswaal van Woningbouwvereniging Bergopwaarts en voorzitter Gert Lenssen van de Huurdersbelangenorganisatie (HBO) De Peel hebben op dinsdag 13 december de prestatieafspraken voor 2023 getekend. Hierin staan onder meer afspraken over het betaalbaar houden en duurzaam maken van sociale huurwoningen, leefbaarheid en de huisvesting van bijzondere doelgroepen.

Lees verder
huurdersoordeel.PNG (2)

Ondanks de moeilijke tijden blijven onze huurders zeer tevreden over onze dienstverlening. Dit blijkt uit de resultaten van de Aedes-Benchmark, het huurdersoordeel. Een resultaat om trots op te zijn. Wij bedanken alle huurders voor hun deelname aan het onderzoek. Én wij bedanken onze medewerkers en samenwerkingspartners die zich dagelijks inzetten voor onze huurders en dit resultaat samen hebben neergezet.

Lees meer
Bergopwaarts-kantoor

Bergopwaarts heeft twee vacatures voor de Raad van Commissarissen. Beide vacatures zijn op voordracht van huurdersorganisatie HBO De Peel.

Meer informatie
koffiegesprekken.jpg
Tevredenheidsonderzoek

18 oktober 2022

Bent u huurder van Bergopwaarts? Dan is de kans groot dat wij u benaderen met de vraag om uw mening te geven over onder andere de kwaliteit van uw woning en van uw buurt. Het onderzoek laten wij uitvoeren door het onderzoeksbureau Inceptivize. Zij stellen zich ook als zodanig voor, in opdracht van Bergopwaarts. U wordt per e-mail of telefonisch benaderd.

Lees meer
Tess1.jpg

'Je kiest niet voor de bijstand, het overkomt je’ Tess van Schijndel had een goed betaalde baan als Management Assistent bij Philips Lighting. Door de economische crisis werd ze in 2007 werkloos en moest ze met minder geld leven. Elke stuiver draaide ze om. En hoe lastig dat soms ook was, Tess maakte er een sport van. Als budgetcoach deelt ze nu haar ervaringen, ook tijdens de inloopbijeenkomst op dinsdag 1 november om 19.00 uur voor huurders van Bergopwaarts.

Lees verder
Koffieochtend 1.jpg

Elke week gaan er vele kopjes koffie doorheen in het nieuwe appartementen-complex aan de Albert Schweitzerstraat in Deurne. In een leegstaande woning van Bergopwaarts is een buurtkamer ingericht. ‘Twee keer per week kletsen we bij.’

Lees verder
Nieuwbouw familie Welten 4 (lucht vervangen).jpg

In de deuropening staan Tiny (72) en Harry (76) Welten. Ze ontvingen de sleutel van hun nieuwe woning aan het Christinaplantsoen in Deurne. Nieuw is de straat niet voor ze. Vóór de sloop iets verderop, op nummer acht. ‘Na drie jaar zijn we weer terug. We zijn opgelucht dat de verhuizing erop zit!’

Lees verder
Gevelvervanging 2.jpg

In het najaar worden de gevels van 58 woningen in de straten Amer en Dintel in Deurne vervangen.

Lees verder
D'n Herd Kitty 1.jpg

Huize D’n Herd in Helmond krijgt medio 2024 een nieuwe locatie. De daklozenopvang biedt zowel crisisopvang als een (permanent) dak boven het hoofd voor dak- en thuislozen. Kitty de Laat, directeur-bestuurder SMO regio Helmond, benadrukt de urgentie van zo’n opvanglocatie: 'Mensen die bij ons aankloppen zien hun leven als uitzichtloos'.

Lees verder
50 jaar Familie Vrijnsen Mieke en Johnny2.jpg
50 jaar trouwe huurders

22 september 2022

Bergopwaarts telt veel trouwe bewoners die al bijna een heel leven lang bij ons huren. Een goede reden om een van hen eens in het zonnetje te zetten. Want trouw zo mag je Johnny (75) en Mieke (73) Vrijnsen gerust noemen. Dit echtpaar huurt al meer dan 50 jaar een woning bij ons.

Lees verder
Van grijs naar groen 1 (langer gemaakt).jpg
Steen eruit plant erin

22 september 2022

Een tuin vol tegels: voor veel mensen is het ideaal. Zo hoef je niet te snoeien, maaien of schoffelen. En je kunt er ook nog eens een tuinset op kwijt. Maar een ‘grijze’ tuin vol tegels heeft ook nadelen. Zo kan het regenwater niet wegzakken in de bodem. En daardoor neemt de hitte in de zomer in en om het huis toe.

Lees verder
Woningruil sleutels1 (lucht vervangen).jpg

Is uw woning te groot, te klein of wilt u een ruimere tuin? Dan kan woningruil een oplossing zijn. Angelique van Ettro (43) en Sanne van Rooij (33) ruilden in de zomer van 2022 hun huizen.

Lees verder
Burenruzies oplossen

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Denk dan eens aan Buurtbemiddeling, waarmee je samen met bewoners buurtconflicten oplost in Deurne, Asten en Someren. Coördinator Sandra van de Waarsenburg–Stokbroeks vertelt er meer over.

Lees verder
Servicekosten karin6.jpg

Het is geen vrolijke boodschap, maar wel een noodzakelijke. De servicekosten zijn vanaf 2023 een stuk hoger. Ook de bewoners van Bergopwaarts die in een appartementengebouw wonen, ontkomen niet aan de stijgende energieprijzen. Een interview met Karin Weel, administrateur bij Bergopwaarts.

Lees verder
Wilgenhof 6.jpg

De jaarlijkse buurtbarbecue van de Wilgenhof in Deurne was afgelopen keer wat specialer dan anders. De buren aten niet alleen gezellig samen, ze vierden ook de opening van het pas opgeknapte pleintje. Samen met omwonenden Rachel en Leo blikken we terug: 'Ik weet zeker dat we er heel veel plezier van gaan hebben'.

Lees verder
rookmelder.jpg
Rookmelders

30 juni 2022

Afgelopen jaren installeerden wij tijdens onderhoud, reparaties, mutaties of bij de woningperiodieke keuringen, al bij zo’n 85% van onze woningen rookmelders. Af en toe komen we nog een woning tegen waar dit (gedeeltelijk) niet is gebeurd. Deze staan binnen één jaar op de planning. Heeft u geen rookmelder en u wilt niet wachten? Geef het aan ons door!

Lees meer:
Ledenraad 2022-2026.jpg

Op donderdag 9 juni installeerden wij officieel de nieuwe Ledenraad. Bij deze gelegenheid aanvaarden de zeven nieuwe leden, met het zetten van hun handtekening, hun benoeming tot lid van de Ledenraad. Zij verbinden zich voor de komende vier jaar aan de Ledenraad van Woningbouwvereniging Bergopwaarts.

Lees meer
LMF_20190225_Buurtbemiddeling_0367.jpg

Overlast van de buren of ergernissen? Vaak kloppen bewoners ermee aan bij Bergopwaarts. Ton Schmitz en Sandra Stokbroeks, coördinatoren Buurtbemiddeling DAS (Deurne, Asten, Someren), leggen uit waarom het beter is om bij eerst bij hen aan te kloppen.

Lees verder
Foto BoW Tweedelig.JPG

Naast huisvesting voor reguliere woningzoekenden, bieden wij ook graag een passende woonvorm voor bijzondere doelgroepen. Een plek waar mensen die begeleiding nodig hebben in een veilige omgeving zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Voor initiatieven staan wij open. Wij ondersteunen en realiseren graag in samenwerking deze bijzondere woonvormen. Ze zorgen voor een divers en interessant woningaanbod en verlevendiging van een wijk of straat.

Lees verder
geld (1)
Uitgaven in balans

21 maart 2022

Vraagt u zich ook weleens af hoe u uw inkomsten en uitgaven meer in balans kunt brengen? Hoe u meer overzicht krijgt in uw geldzaken? Of hoe u uw kind leert omgaan met geld? Diverse handige websites kunnen hierbij van pas komen, bijvoorbeeld Nibud.nl, wijzeringeldzaken.nl en gripopschuld.nl.

Lees verder
Corona virus

Nu de maatregelen per 23 maart zo goed als opgeheven zijn, passen wij onze bereikbaarheid aan. U bent weer welkom op ons kantoor. Wij raden aan om van tevoren een afspraak te maken. Zodat het zeker is dat er iemand aanwezig is die u kan helpen. Toch even binnenlopen? U kunt zonder afspraak terecht van 09.00 - 12.30 uur.

Lees verder
wooniezie.jpg

Op zoek naar een huurwoning in Helmond? LET OP: alle woningen van Bergopwaarts in Helmond worden alléén via Wooniezie aangeboden.

Lees verder