Nieuws

csm_REW_regeling__heren_Maas__Bankers_en_van_Rooij1__10_januari_2022_c49b4587eb.jpg

De gemeente Asten heeft vorig jaar een subsidiebedrag van € 330.000,- ontvangen van het rijk om inwoners te helpen met het besparen van energie. Met de zogeheten Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW) kunnen inwoners de eerste (kleine) maatregelen nemen. Per huishouden is een bedrag van € 70,- beschikbaar. Huurders worden als eerste benaderd. Zij ontvangen deze week een brief van de gemeente Asten.

Lees meer
06_Bergopwaarts-6138-Poster A1 - 2021 in beeld - Web.jpg
2021 in beeld

03 januari 2022

Van onze prestaties in 2021 maakten we een overzicht: '2021 in beeld'.

Lees verder
Ondertekening Prestatieafspraken.jpg
Prestatieafspraken Helmond

23 december 2021

Elk jaar maken we met de Helmondse woningcorporaties en huurbelangenorganisaties prestatieafspraken over de woonopgave in de sociale huursector. De prestatieafspraken voor het jaar 2022 zijn nu vastgesteld. De 35 afspraken zijn gericht op drie pijlers: betaalbaar en beschikbaar, duurzaamheid en inclusiviteit. In de afspraken staat onder andere dat voor 2021-2024 in totaal 1141 nieuwe woningen zijn gepland.

klik hier voor meer informatie
LRverkiezing 2022 NIEUW.jpg (1)

In april 2022 houden wij nieuwe verkiezingen voor de Ledenraad. Voor deze Ledenraadverkiezing zoeken wij kandidaten. Bent u huurder van Bergopwaarts? Doe mee en stel uzelf kandidaat!

Lees meer over de verkiezingen
Aedes Benchmark 2021_Bergopwaarts.JPG (1)

Jaarlijks doen bijna alle Nederlandse woningcorporaties mee aan een onderzoek; de Aedes-benchmark onderzoek. Dit onderzoek maakt duidelijk waar we staan ten opzichte van andere corporaties en wat we doen voor de samenleving.

Lees meer over de resultaten van de Aedes-benchmark
Voor de ingang.jpg

Op maandag 15 en dinsdag 16 november droegen wij de sleutels van de nieuwe huurappartementen aan de Nachtegaallaan in Helmond, over aan de bewoners. Het waren maar liefst 115 sleuteloverdrachten, verspreid over twee dagen. Het was een drukte van belang maar het gehele proces is heel goed verlopen. Wij wensen alle bewoners heel veel woonplezier!

Lees verder
Bouwtekeningen scholen rondom nieuwbouwprojecten.JPG

Het is zover! Wij zijn gestart met de bouw van 97 duurzame huurwoningen: 26 woningen aan het Christinaplantsoen en 71 woningen aan de Haspelweg. Bouwbedrijf Van Wijnen uit Rosmalen bouwt de woningen. Op donderdag 21 oktober vierden wij de officiële start bouw van beide nieuwbouwprojecten.

Lees verder
AD EN LENIE 1.jpg

Het grootste appartementengebouw van Bergopwaarts is bijna klaar. De 115 appartementen van De Eeuwsels zijn te vinden aan de Nachtegaallaan in Helmond. De bewoners krijgen in november de sleutel. Ad en Leny Swinkels (allebei 82) kunnen niet wachten. Ze werden onlangs door architect Chris Franken rondgeleid.

Lees verder
De Koning Helmond Elianne.jpg
Nieuw dak voor 'De Koning'

24 september 2021

Wie van Helmond naar Deurne rijdt (en andersom) passeert één van de markantste gebouwen van Zuidoost-Brabant: De Koning. Op dit moment wordt het dak van het Rijksmonument vervangen. Projectleider Elianne Hoogenraad vertelt over de vorderingen.

Lees verder
Asbest daken 1 (1).jpg

De daken van de woningen van Bergopwaarts zijn asbestvrij. Daarmee zijn we een van de eerste corporaties in Nederland die dit voor elkaar heeft gekregen. De afgelopen jaren pakten we honderden daken aan. Niet alleen is het asbest verwijderd, ook zijn veel woningen als het gaat over duurzaamheid, verbeterd.

Lees verder
oro7 binnentuin.jpg

Nieuwe bankjes, parasols, bomen en planten. De binnentuin van de ORO locatie Keltenstraat in Deurne heeft een flinke opknapbeurt gehad ook dankzij Bergopwaarts. De bewoners van het gezinsvervangend tehuis voor mensen met een verstandelijke beperking zijn razend enthousiast. ‘We genieten er iedere dag van.’

Lees verder
Ingrid Bloemers 2.jpg
Samen zoeken naar oplossingen

23 september 2021

Sinds twee jaar bundelen verschillende maatschappelijke partners, waaronder Bergopwaarts, in Deurne hun krachten. Onder de noemer Proeftuin Deurne worden hulpvragen van inwoners gezamenlijk opgepakt. Dat gebeurt niet door óver mensen te praten, maar juist door samen en mét hen in gesprek te gaan. Ingrid Bloemers, wijkwerker bij Zorg in Deurne, is mede-aanjager van dit initiatief. ‘De inwoner kent zijn situatie het beste.’

Lees verder
Corona virus

Door Corona pasten wij onze bereikbaarheid aan. Bezoek is (voorlopig) nog steeds alleen mogelijk op afspraak. Het grote voordeel hiervan is dat, afhankelijk van uw vraag, altijd de juiste persoon aanwezig is. En dat deze persoon aanwezig is. Maatregelen worden aangepast als de omstandigheden daar om vragen. Wij volgen daarin de richtlijnen van de RIVM.

Lees verder
LMF_20190225_Buurtbemiddeling_0367.jpg

Overlast van de buren of ergernissen? Vaak kloppen bewoners ermee aan bij Bergopwaarts. Ton Schmitz en Sandra Stokbroeks, coördinatoren Buurtbemiddeling DAS (Deurne, Asten, Someren), leggen uit waarom het beter is om bij eerst bij hen aan te kloppen.

Lees verder
handshake foto.jpg

Elk jaar maken we prestatieafspraken met de gemeenten en de huurdersorganisaties. Dit zijn afspraken over wat we samen willen bereiken en wat we samen gaan doen. Zo zorgen wij er samen voor dat de lokale woningmarkt zo goed mogelijk past bij de woningbehoefte van onze huurders en woningzoekenden.

Lees verder
geld (1)
Uitgaven in balans

22 juni 2018

Vraagt u zich ook weleens af hoe u uw inkomsten en uitgaven meer in balans kunt brengen? Hoe u meer overzicht krijgt in uw geldzaken? Of hoe u uw kind leert omgaan met geld? Diverse handige websites kunnen hierbij van pas komen, bijvoorbeeld Nibud.nl, wijzeringeldzaken.nl en gripopschuld.nl.

Lees verder
Foto BoW Tweedelig.JPG

Naast huisvesting voor reguliere woningzoekenden, bieden wij ook graag een passende woonvorm voor bijzondere doelgroepen. Een plek waar mensen die begeleiding nodig hebben in een veilige omgeving zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Voor initiatieven staan wij open. Wij ondersteunen en realiseren graag in samenwerking deze bijzondere woonvormen. Ze zorgen voor een divers en interessant woningaanbod en verlevendiging van een wijk of straat.

Lees verder
wooniezie.jpg

Op zoek naar een huurwoning in Helmond? LET OP: alle woningen van Bergopwaarts in Helmond worden alléén via Wooniezie aangeboden.

Lees verder