Nieuws

geld
Huurverlaging 2023

01 mei 2023

Per 1 maart 2023 is er een nieuwe wet dat huurders van een sociale huurwoning met een laag inkomen en een huurprijs boven de € 575,- (prijspeil 2023) per 1 juli eenmalig een huurverlaging krijgen.

Lees meer
energiebesparing lampen.jpg

Heeft u een betalingsachterstand bij uw energieleverancier en nog geen betalingsregeling afgesproken? Dan is het belangrijk dat u zo snel mogelijk contact opneemt met uw energieleverancier om een afsluiting te voorkomen!

Lees verder
suzan1.jpg

Voor iemand een verschil kunnen maken. Daar zet Suzan Pennings zich voor in. Als nieuwe dorpsondersteuner in Asten helpt ze mensen met allerlei hulpvragen. Bijvoorbeeld op het gebied van financiën, veiligheid of mentale gezondheid. ‘Maar ook als iemand met een hobby of initiatief in Asten wil starten, kan diegene bij mij terecht.’

Lees verder
Jan en Roderik1 - bewerkt.jpg

Sinds kort heeft Bergopwaarts energiecoaches in huis. Huurders van Bergopwaarts kunnen bij Jan Arts en Roderik Hilckmann aankloppen voor tips en advies om energie te besparen. Daarnaast houden zij zich bezig met het energiezuinig maken van onze woningen en appartementengebouwen. Hier vertellen ze er meer over.

Lees verder
schoonmaak ventileren.jpg

Door de hoge energiekosten houden huurders vaak ramen en deuren gesloten. Heel begrijpelijk. Zo voorkomt u namelijk dat de kou uw huis binnendringt. Toch is het heel belangrijk om uw woning te luchten, óók als het buiten koud is. Schimmelplekken in huis zijn namelijk niet alleen lelijk, maar ook schadelijk voor uw gezondheid.

Lees verder
familie Aarts en aannemer  1 - bewerkt.jpg

Na de woningen aan de Peelklamp was het tijd voor de aanpak van de huizen aan de Duiker, Berkmortel, Pijnacker én Arenbroek in Deurne. Zonnepanelen, nieuwe kozijnen en betere isolatie: alles om het energieverbruik te verminderen. De heer en mevrouw Aarts wonen al 43 jaar in deze woning en zijn blij met het resultaat.

Lees verder
02_Zachte landing2 (bewerkt2).jpg

Verhuizen is voor veel mensen een spannende gebeurtenis. Je verlaat je vertrouwde omgeving en komt terecht in een straat en buurt waar je (nog) niemand kent. Voor mensen van buiten de gemeente is zo’n stap vaak nóg groter. Zeker als je uit een land komt waar oorlog heerst. Je moet huis en haard verlaten en een nieuw leven opbouwen in een land met een andere cultuur, een andere taal en een ander klimaat. Hoe fijn is het dan als je een warm welkom krijgt in je nieuwe straat? Doa Briki kan er over meepraten.

Lees verder
May en Rijk5 ruim staand(bewerkt).jpg
Van goed naar beter

22 maart 2023

May van Hoek (91) en Rijk Simdorn (89) verruilden hun eengezinswoning voor een appartement, midden in het centrum van Deurne. May: ‘Wij houden wel van een beetje reuring. We wonen hier geweldig.’

Lees verder
01_Illustraties artikel leefbaarheid.png
Samen aan de slag!

22 maart 2023

Fijn wonen in uw wijk, dat is meer dan alleen een huis. Vooral leuke activiteiten en uw buren kennen dragen daar aan bij. Verbeteren van de leefbaarheid ondersteunen wij dan ook graag. Heeft u een goed en leuk idee om de leefbaarheid binnen uw wijk, straat of gebouw te verbeteren? Verbindt het mensen met elkaar en is het ook nog eens voor én door huurders opgezet? Dan horen wij dit graag! Door mee te denken, kennis in te zetten of met een financiële bijdrage, steunen wij graag deze initiatieven. Een paar recente voorbeelden.

Lees verder
01_Sleutel vergeten.jpg

‘Help, ik sta buiten en mijn sleutels liggen nog binnen’ of ‘ik raakte mijn sleutels kwijt’. Regelmatig krijgen wij een telefoontje met dit bericht. Een hele vervelende situatie waar wij u graag bij willen helpen. Maar helaas kunnen wij dat niet. Bergopwaarts heeft namelijk geen sleutels van verhuurde woningen. Het zou ook raar zijn als wij zomaar bij woningen binnen konden komen. Toch willen we u wat praktische tips geven, zodat u zo snel mogelijk uw woning weer in kunt.

Lees verder
Regenton.jpg
Regenton in de tuin

22 maart 2023

Heeft u al een regenton in uw tuin staan? Nee? Let dan goed op. Want een regenton kent veel voordelen. Frank Maréchal, projectleider onderhoud bij Bergopwaarts somt ze voor u op!

Lees verder
Anne-mie10.jpg

Bij kringloopwinkel Een Aarde in Asten was het altijd al druk, maar inmiddels staan de rijen tot buiten. ‘Kringlopen zijn hot’, merkt bestuurslid Anne-Mie Hoefnagels op. ‘Steeds meer mensen vragen zich af: waarom zou ik nieuwe spullen aanschaffen, als je ze ook tweedehands kunt kopen? Een goede ontwikkeling vind ik.’ Het is daarom maar goed dat de kringloopwinkel volgend jaar naar een groter pand verhuist.

Lees verder
Evert20.jpg
Elkaar leren kennen

21 maart 2023

Fijne wijken om in te wonen, dáár werken we hard aan bij Bergopwaarts. Om dat voor elkaar te krijgen, praten we met veel mensen. Om te beginnen met onze bewoners, maar ook met verschillende professionals. Denk bijvoorbeeld aan mensen van de gemeente én zorg- en welzijnsinstellingen. Samen kijken we wat er goed gaat en wat er beter kan.

Lees verder
Ondertekening woondeal.jpg

Provincie Noord-Brabant, 21 gemeenten en 13 woningcorporaties tekenen samen met minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, de regionale woondeal Zuidoost Brabant. Daarmee zetten de partijen zich gezamenlijk in voor de grote opgave om tot en met 2030 ruim 45.000 woningen te bouwen in de regio, waaronder 14.000 sociale huurwoningen.

Lees verder
koffiegesprekken.jpg
Tevredenheidsonderzoek

13 februari 2023

Bent u huurder van Bergopwaarts? Dan is de kans groot dat wij u benaderen met de vraag om uw mening te geven over onder andere de kwaliteit van uw woning en van uw buurt. Het onderzoek laten wij uitvoeren door het onderzoeksbureau Inceptivize. Zij stellen zich ook als zodanig voor, in opdracht van Bergopwaarts. U wordt per e-mail of telefonisch benaderd.

Lees meer
Start bouw Huize d'n Herd.png

SMO Helmond en woningbouwvereniging Bergopwaarts gaven samen met wethouder Van Dijk op symbolische wijze het startsein voor de nieuwbouw van Huize d’n Herd. Op dezelfde plek als waar het oude gebouw voorheen stond, realiseert Bergopwaarts voor SMO een nieuw gebouw dat voldoet aan de eisen voor de opvang voor dak- en thuislozen. Bouwbedrijf van de Ven uit Veghel voert de bouw uit.

Lees verder
prestatieafspraken foto web.jpg

In de gemeente Helmond moeten meer betaalbare huurwoningen komen. Dat is één van de onderwerpen die de gemeente met de woningcorporaties en huurdersbelangenorganisaties heeft afgesproken. Daarnaast gaan woningcorporaties ook ruim 300 middeldure huurwoningen realiseren. De nieuwe woningen moeten allemaal bovendien duurzaam worden gebouwd.

Lees verder
Foto ondertekening prestatieafspraken gemeente Asten.jpg (1)

Wethouder John Bankers van gemeente Asten, directeur-bestuurder Evert Remmerswaal van Woningbouwvereniging Bergopwaarts en voorzitter Gert Lenssen van de Huurdersbelangenorganisatie (HBO) De Peel hebben op dinsdag 13 december de prestatieafspraken voor 2023 getekend. Hierin staan onder meer afspraken over het betaalbaar houden en duurzaam maken van sociale huurwoningen, leefbaarheid en de huisvesting van bijzondere doelgroepen.

Lees verder
LMF_20190225_Buurtbemiddeling_0367.jpg

Overlast van de buren of ergernissen? Vaak kloppen bewoners ermee aan bij Bergopwaarts. Ton Schmitz en Sandra Stokbroeks, coördinatoren Buurtbemiddeling DAS (Deurne, Asten, Someren), leggen uit waarom het beter is om bij eerst bij hen aan te kloppen.

Lees verder
Foto BoW Tweedelig.JPG

Naast huisvesting voor reguliere woningzoekenden, bieden wij ook graag een passende woonvorm voor bijzondere doelgroepen. Een plek waar mensen die begeleiding nodig hebben in een veilige omgeving zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Voor initiatieven staan wij open. Wij ondersteunen en realiseren graag in samenwerking deze bijzondere woonvormen. Ze zorgen voor een divers en interessant woningaanbod en verlevendiging van een wijk of straat.

Lees verder
wooniezie.jpg

Op zoek naar een huurwoning in Helmond? LET OP: alle woningen van Bergopwaarts in Helmond worden alléén via Wooniezie aangeboden.

Lees verder
geld

Misschien heeft u er al over gehoord of gelezen. Dit jaar gaat voor sommige huurders de huur niet omhoog maar omlaag. Deze huurverlaging geldt alleen voor huurders met een laag inkomen.