Nieuws

vrouw-aan-tafel-met-laptop.jpg

Op onze website kunt u heel eenvoudig van alles zelf regelen. Vanaf 15 mei hebben de pagina’s voor woningaanbod, inloggen en reparatieverzoek een nieuw jasje.

Lees verder
Stemmers bedankt.JPG

De nieuwe leden van de Ledenraad zijn bekend! Sinds 2006 kent de vereniging van Bergopwaarts een Ledenraad. Ze vertegenwoordigt alle huurders van Bergopwaarts. De Ledenraad wordt iedere vier jaar rechtstreeks gekozen door huurders die lid zijn van woningbouwvereniging Bergopwaarts.

Lees meer
shutterstock_177563747.jpg

Verkoper aan de deur? Soms stellen verkopers zich dwingend op in een poging een contract te verkopen. Geen interesse? Zeg nee! Woont u in een appartementencomplex? Let op wie u binnen laat.

Lees verder
Tanja Liebers
Jaarverslag 2017

18 april 2018

Het volledige jaarverslag van 2017 is klaar. Hierin staat wat Bergopwaarts in het afgelopen jaar gedaan heeft op het gebied van huur, bedrijfslastenverlaging, transformatie van bestaande woningen en nieuwbouwontwikkelingen. Zo krijgt u een goed beeld hoe het met Bergopwaarts is gegaan in 2017.

Jaarverslag 2017
bouwvakkers aan het werk.jpg
Nieuwe ontvangstruimte

23 maart 2018

Om onze huurders en relaties nog beter van dienst te zijn, passen wij onze ontvangstruimte aan. We willen u graag verwelkomen in een vriendelijke en toegankelijke ruimte: Persoonlijk, Samen en Betrokken. Dat geldt ook voor de bezoekers van de ondernemingen die ruimte van ons huren op de derde en vierde verdieping van ons kantoor. We willen graag dat iedereen zich welkom en thuis voelt.

Lees verder
martinetstraat.jpg

Wonen in een oud kantoorgebouw in het centrum van Deurne: over een paar maanden wordt het werkelijkheid voor 22 een- en tweepersoonshuishoudens. Aan de Oude Martinetstraat, in het voormalige Rabobankgebouw, worden deze appartementen gebouwd. Dit pand huisvestte jarenlang het bestuurscentrum van Bergopwaarts, de bibliotheek en de VVV.

Lees verder
Foto BoW Tweedelig.JPG

Naast huisvesting voor reguliere woningzoekenden, bieden wij ook graag een passende woonvorm voor bijzondere doelgroepen. Een plek waar mensen die begeleiding nodig hebben in een veilige omgeving zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Voor initiatieven staan wij open. Wij ondersteunen en realiseren graag in samenwerking deze bijzondere woonvormen. Ze zorgen voor een divers en interessant woningaanbod en verlevendiging van een wijk of straat.

Lees verder
geld
Huuraanpassing 2018

22 maart 2018

Elk jaar bekijken wij hoe we de jaarlijkse huuraanpassing zo beperkt mogelijk kunnen houden. Dit bespreken we met de huurdersbelangorganisatie HBO de Peel. Dit jaar kijken we niet meer zoals voorheen naar het inkomen van de huurders, maar naar de verhouding tussen de huidige huur en de streefhuur.

Lees verder
vangoednaarbeter
Van Goed naar Beter

22 maart 2018

Mensen wonen meestal goed, maar soms kan het nog beter. Woonwensen kunnen immers veranderen. “Veel mensen melden zich dan niet zelf”, weet woonadviseur Helmie Proenings uit ervaring. Daarom zijn we gestart met het project ‘Van Goed naar Beter’.

Lees verder
50jaarburen.jpg
Al 50 jaar buren!

22 maart 2018

In 1968 leverde Bergopwaarts de eerste woningen aan de Berkmortel in Deurne op. Fons en Wies Swiggers, Ria en Willy van Eijk en Alfried van de Weijer met zijn vrouw namen hun intrek in drie woningen in ongeveer het midden van de straat, naast elkaar. En daar wonen ze nu, na een halve eeuw, nog steeds!

Lees verder
Wijkagent.jpg

In 1968 leverde Bergopwaarts de eerste woningen aan de Berkmortel in Deurne op. Fons en Wies Swiggers, Ria en Willy van Eijk en Alfried van de Weijer met zijn vrouw namen hun intrek in drie woningen in ongeveer het midden van de straat, naast elkaar. En daar wonen ze nu, na een halve eeuw, nog steeds!

Lees verder
kookboek.jpg
Prijswinnaars

22 maart 2018

Had u de rebus uit de nieuwsbrief van december opgelost? ‘Bergopwaarts biedt ook ruimte in 2018’ was de uitkomst. Onder de inzendingen hebben we drie prijzen verloot. Jan Cortenbach uit Asten, Mai Martens van de Mortel uit Neerkant en Nelly van de Kerkhof uit Deurne gefeliciteerd met het kookboek ‘Een hele dag lekker en gezond eten voor € 5,-’. Eet smakelijk!

IMG_0048.JPG

De 13 woningcorporaties in de Metropoolregio Eindhoven (MRE) hebben samen belangrijke thema’s voor wonen benoemd en vastgelegd in het manifest ‘Toekomstvast wonen’. Dit manifest wordt vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen aangeboden aan de gemeenteraden in 21 gemeenten van de MRE. Met een oproep hier aandacht aan te geven in het coalitie- en collegeakkoord en daarna met de corporaties het gesprek aan te gaan.

Lees hier het persbericht
zonnepanelen-35won.jpg
Gepland onderhoud 2018

19 december 2017

Jaarlijks publiceert Bergopwaarts een overzicht van het gepland onderhoud aan huurwoningen. De planning voor 2018 vindt u nu op de pagina Onderhoud. Heeft u vragen over dit gepland onderhoud óf onderhoud binnen uw woning? U leest hierover meer op de pagina Onderhoud.

Lees verder
Reparatie
Reparatieverzoek?

31 augustus 2017

Dat kan eenvoudig via onze website: Reparatieverzoek melden. Hier kunt u 24/7 een reparatieverzoek indienen. Toch liever telefonisch? U kunt op werkdagen tussen 9:00 – 10:00 uur uw reparatieverzoek doorgeven via de servicelijn: 0493-327 327. Buiten deze uren is de servicelijn uiteraard bereikbaar voor noodgevallen en calamiteiten.

Lees verder
sleutel.jpg

Vanaf 1 juni 2017 hebben huurders van Bergopwaarts voorrang op een Bergopwaarts koopwoning. Onze verkoopwoningen gaan dus niet meer direct de vrije markt op. Als huurder krijgt u als eerste de kans om een woning van Bergopwaarts te kopen.

Lees verder
wooniezie.jpg

Op zoek naar een huurwoning in Helmond? LET OP: met ingang van 1 juni 2017 worden alle woningen van Bergopwaarts in Helmond alléén via Wooniezie aangeboden.

Lees verder