Nieuws

huurdersoordeel.PNG (2)

Wij ontvingen van onze huurders gemiddeld een hoog cijfer voor de dienstverlening bij het betrekken en verlaten van een woning en bij reparatieverzoeken. Dit blijkt uit de resultaten van de Aedes-Benchmark, het huurdersoordeel. Een resultaat om trots op te zijn. Wij bedanken alle huurders voor hun deelname aan het onderzoek. Én wij bedanken onze medewerkers en samenwerkingspartners die zich dagelijks inzetten voor onze huurders en dit resultaat samen hebben neergezet.

Lees meer
Evert20.jpg

Dat de gemeenschapszin in Brabantse dorpen en kernen groot is, dat wist ik wel toen ik vorig jaar bij Bergopwaarts begon. Maar dat iedere kern, iedere wijk en zelfs iedere straat zijn eigen identiteit heeft, dat was echt nieuw voor me. Ik dacht dat Deurne Deurne was, en Asten Asten. Inmiddels weet ik wel beter. We werken dagelijks voor hele diverse groepen aan huurders. Met ieder hun eigen wensen en behoeften. Van starters op de woningmarkt tot senioren en van zorgbehoevenden tot statushouders. Prachtig, toch?

Lees verder
Schilderwerk.jpg
Schilderwerk

16 oktober 2023

Eind oktober schilderen we de laatste voordeuren en kozijnen voor dit jaar. Maar liefst 795 huizen krijgen in Deurne, Asten en Beek en Donk een frisse opknapbeurt. Dat is zo’n 17 procent van al onze woningen.

Lees verder
Luc Stemkens 6.jpg

Luc Stemkens (38) werkt sinds 1 januari als Adviseur Leefbaarheid voor Bergopwaarts. Elke dag krijgt hij te maken met weer andere vragen. ‘Ik wil dat iedereen in een veilige en prettige wijk woont.’

Lees verder
Inge en deelnemers2.jpg

Maandagochtend, op een van de laatste nazomerdagen van het jaar. Huurders Mohammed (56), Zeki (57) en Bahta (55) druppelen de kamer van Wijkraad Koolhof in. ‘Goedemorgen! Koffie of thee?’, vraagt vrijwilligster Inge Coolen (41) opgewekt als ze binnenkomen. De heren oefenen vandaag de Nederlandse taal tijdens het wekelijkse tafelgesprek.

Lees verder
Anke en Susanne4.jpg

Heeft u een reparatieverzoek? Of vragen over het betalen van de huur? Als u in Asten woont, hoeft u daarvoor niet meer naar het kantoor in Deurne te komen. Iedere dinsdagochtend staan onze woonadviseurs voor u klaar in gemeenschapshuis ’t Kwartier in Asten.

Lees verder
burendag 23 september 2023.jpg

De ijskraam van Bacio, een springkussen en gratis koffie en thee maakten de Burendag op zaterdag 23 september tot een groot succes. Buurtvereniging De Paddenstoel in Asten kwam met dit initiatief en vroeg Bergopwaarts, Wijkcentrum De Stip en Onis Welzijn om hulp. Suzan Pennings, buurtmedewerker bij Onis Welzijn, blikt terug.

Lees verder
wijkcentrum7.jpg

De jongste inwoners van De Heiakker en omgeving hadden zaterdag 9 september een topdag. Rondom Wijkcentrum de Heiakker in Deurne genoten zo’n honderd kinderen van springkussens, een survival- en kegelbaan en nog veel meer andere spelletjes. Vrijwilligers van Jeugdwerk Heiakker organiseren deze speldag om de twee jaar. Maar ze doen nog veel meer. Margriet Sleegers, een van de organisatoren, vertelt erover.

Lees verder
Teun5.jpg

We willen dat onze huurders in een omgeving wonen die er netjes en mooi uitziet. Daarom zijn we dankbaar voor de mensen die ervoor zorgen dat het groen in de gemeenten Deurne en Asten goed onderhouden wordt. Hein van den Heuvel (27), medewerker groenvoorziening bij Senzer, is een van hen en woont zelf ook in een woning van Bergopwaarts.

Lees verder
Molenberg1.jpg

In juli bestond appartementengebouw Molenberg in Deurne 25 jaar. En dat werd uitgebreid gevierd met een etentje in ontmoetingsruimte De Wieken op de begane grond. Ook de bewoonsters van het eerste uur schoven die avond aan. Nel Smits (82), Mia van der Heijden (91), Nelly van den Broek (85) en Ardie van de Beek (82) vertellen graag meer over de viering én over wonen in Molenberg.

Lees verder
Y8A7341.jpg

Wie wil er nu niet op een plek wonen waar een goede sfeer hangt en leuke dingen georganiseerd worden? Gelukkig merken we bij Bergopwaarts dat steeds meer bewoners het initiatief nemen en activiteiten organiseren die de leefbaarheid in hun buurt of straat verbeteren.

Lees verder
Nick en Jorg1 staand.jpg

Anderen kunnen helpen, het avontuur en de spanning: dé redenen voor Nick van Leuken en Jorn van de Waarsenburg om bij de brandweer in Deurne te gaan. Over helpen gesproken. Hieronder delen ze de vier tips over brandgevaar in huis.

Lees verder
Eetpunten Smallehaven1.jpg

Er zijn genoeg plekjes waar je lekker kunt eten in Deurne en Asten. Maar het is natuurlijk extra fijn als het betaalbaar én gezellig is. Wij zetten vijf leuke eetplekken voor u op een rijtje waar ontmoeting centraal staat. En wie weet leert u wel nieuwe mensen kennen!

Lees verder
Ventilatie.png

De ‘r’ zit weer in de maand. Dat betekent dat de temperatuur daalt en bewoners hun ramen en deuren liever dichthouden om de warmte in huis te houden. Het nadeel daarvan is dat de woning te weinig frisse lucht krijgt. Daardoor ontstaat er sneller vocht in de woning en dat zorgt weer voor schimmel op wanden en/of plafonds.

Lees verder
Jo2.jpg

Een woordzoeker, sudoku, filippine of kruiswoordpuzzel. Het maakt Jo Graat, huurster sinds 1971, niet zo veel uit welke puzzel ze maakt. Want de prijzen die ze met haar oplossingen wint, vertellen dat ze er goed in is. Zo was ze één van de drie winnaars van de puzzel van maart 2023.

Lees verder
ovenschotel.jpg
Pompoen ovenschotel

16 oktober 2023

Van paddenstoelen, rode kool en pompoen tot braam en peer: haal de herfst binnen met de lekkerste herfstrecepten. Ter inspiratie een van de favorieten van de redactie van de nieuwsbrief 'Goede Buurt' voor deze tijd van het jaar.

Lees verder
schoonmaak ventileren.jpg

Door de hoge energiekosten houden huurders vaak ramen en deuren gesloten. Heel begrijpelijk. Zo voorkomt u namelijk dat de kou uw huis binnendringt. Toch is het heel belangrijk om uw woning te luchten, óók als het buiten koud is. Schimmelplekken in huis zijn namelijk niet alleen lelijk, maar ook schadelijk voor uw gezondheid.

Lees verder
koffiegesprekken.jpg
Tevredenheidsonderzoek

13 februari 2023

Bent u huurder van Bergopwaarts? Dan is de kans groot dat wij u benaderen met de vraag om uw mening te geven over onder andere de kwaliteit van uw woning en van uw buurt. Het onderzoek laten wij uitvoeren door het onderzoeksbureau Inceptivize. Zij stellen zich ook als zodanig voor, in opdracht van Bergopwaarts. U wordt per e-mail of telefonisch benaderd.

Lees meer
prestatieafspraken foto web.jpg

In de gemeente Helmond moeten meer betaalbare huurwoningen komen. Dat is één van de onderwerpen die de gemeente met de woningcorporaties en huurdersbelangenorganisaties heeft afgesproken. Daarnaast gaan woningcorporaties ook ruim 300 middeldure huurwoningen realiseren. De nieuwe woningen moeten allemaal bovendien duurzaam worden gebouwd.

Lees verder
Foto ondertekening prestatieafspraken gemeente Asten.jpg (1)

Wethouder John Bankers van gemeente Asten, directeur-bestuurder Evert Remmerswaal van Woningbouwvereniging Bergopwaarts en voorzitter Gert Lenssen van de Huurdersbelangenorganisatie (HBO) De Peel hebben op dinsdag 13 december de prestatieafspraken voor 2023 getekend. Hierin staan onder meer afspraken over het betaalbaar houden en duurzaam maken van sociale huurwoningen, leefbaarheid en de huisvesting van bijzondere doelgroepen.

Lees verder
LMF_20190225_Buurtbemiddeling_0367.jpg

Overlast van de buren of ergernissen? Vaak kloppen bewoners ermee aan bij Bergopwaarts. Ton Schmitz en Sandra Stokbroeks, coördinatoren Buurtbemiddeling DAS (Deurne, Asten, Someren), leggen uit waarom het beter is om bij eerst bij hen aan te kloppen.

Lees verder
Foto BoW Tweedelig.JPG

Naast huisvesting voor reguliere woningzoekenden, bieden wij ook graag een passende woonvorm voor bijzondere doelgroepen. Een plek waar mensen die begeleiding nodig hebben in een veilige omgeving zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Voor initiatieven staan wij open. Wij ondersteunen en realiseren graag in samenwerking deze bijzondere woonvormen. Ze zorgen voor een divers en interessant woningaanbod en verlevendiging van een wijk of straat.

Lees verder
wooniezie.jpg

Op zoek naar een huurwoning in Helmond? LET OP: alle woningen van Bergopwaarts in Helmond worden alléén via Wooniezie aangeboden.

Lees verder