Nieuws

ANGY-9151.jpg

Al ruim 26 jaar werkt Helmie Proenings, woonadviseur, bij Bergopwaarts. Per 1 augustus aanstaande gaat ze welverdiend met pensioen. Met gemengde gevoelens, want ze zal haar werk, haar collega’s en de klanten zeker missen.

Lees verder
DSC_0241.jpg

Trapten een paar jaar geleden fietsers in de Peel liever nog even door naar Helenaveen of Meijel voor een drankje op het terras? Nu strijken ze met plezier neer op een van de twee terrassen van de horecagelegenheden in de vernieuwde dorpskern van Neerkant. Het is er heerlijk vertoeven en de kern ziet er schitterend uit. Vooral dankzij de enorme inzet van bewoners zelf!

Lees verder
ANGY-7242.jpg

245, dat is het aantal stappen tussen de oude woning van Mieke en Edy Lenssen in de Romboutsstraat in Deurne en hun nieuwbouwappartement aan de Ligthartstraat. Een klein stukje dus, en toch een heel grote stap. Ruim 48 jaar woonden ze in de Romboutsstraat, hun dochter en zoon werden er geboren. Dochterlief gaf het laatste duwtje om in te schrijven voor een appartement in het project Zandbosweg.

Lees verder
ANGY-7194.jpg

Een woning komt vrij en wordt niet opnieuw verhuurd: dat roept vragen op. De technische staat van de woningen van het Christinaplantsoen maakte dat er besloten werd tot sloop. Een nieuwbouwplan is in ontwikkeling en eind 2021 verrijzen hier 26 nieuwe woningen. Slopen heeft veel impact voor de huidige bewoners.

Lees verder
Neil Diamond Memories - Fotograaf Dave van Hout.jpg

Een woning komt vrij en wordt niet opnieuw verhuurd: dat roept vragen op. De technische staat van de woningen van het Christinaplantsoen maakte dat er besloten werd tot sloop. Een nieuwbouwplan is in ontwikkeling en eind 2021 verrijzen hier 26 nieuwe woningen. Slopen heeft veel impact voor de huidige bewoners.

Lees verder
waarschuwing.jpg
Onaangekondigd bezoek namens Bergopwaarts

06 juni 2019

Krijgt u onaangekondigd bezoek namens Bergopwaarts? Dan mag u deze persoon altijd om zijn of haar legitimatie vragen voor dat u deze persoon binnenlaat. Als u twijfelt, kunt u contact met ons opnemen Wij zoeken dan graag voor u uit of het bezoek legitiem is. Een beetje voorzichtigheid kan natuurlijk nooit kwaad. In Asten en Deurne worden bewoners van koopwoningen benaderd door een bedrijf dat aangeeft dakrenovaties te doen namens Bergopwaarts. Bergopwaarts heeft hiervoor geen opdracht gegeven.

LMF_20190226_Boletenplein_0485.jpg

Wendy van der Helm woont al 17 jaar met plezier op het Boletenplein. Met de aangekondigde onderhoudsplannen was ze niet blij. Ze ging in gesprek met Bergopwaarts, Huurdersbelangenorganisatie De Peel (HBO), de gemeente én haar buurtgenoten. Het resultaat? Een prima samenwerking, met aangepaste plannen waarin iedereen zich kan vinden.

Lees verder
LMF_20190225_Buurtbemiddeling_0367.jpg

Overlast van de buren of ergernissen? Vaak kloppen bewoners ermee aan bij Bergopwaarts. Ton Schmitz en Sandra Stokbroeks, coördinatoren Buurtbemiddeling DAS (Deurne, Asten, Someren), leggen uit waarom het beter is om bij eerst bij hen aan te kloppen.

Lees verder
LMF_20190225_Huismeester_0383.jpg

In december werden we opgeschrikt door een brand in een appartement aan de Waal in Deurne. Een angstige situatie voor de bewoners, natuurlijk. Dat willen we in de toekomst liever voorkomen. Daarom startte Raymond Tacke, huismeester, begin dit jaar met het proactief bezoeken van onze woongebouwen.

Lees verder
LMF_20190228_5_jaar_buren_0554.jpg

Op 13 december 2013 werd het appartementengebouw Noorderlicht in Helmond feestelijk opgeleverd. Wies van Berlo, Riet van Eijk, Riekie van Doorn, Thea Snijders en Ineke de Beer namen er meteen hun intrek. Nellie Boudewijns volgde drie jaar later. Inmiddels zijn de zes vriendinnen tussen de 73 en 90 jaar en nog hartstikke actief.

Lees verder
LMF_20190206_Overhandiging_Computers_7366.jpg

“De pc’s die wij moeten vervangen, zijn nog heel goed bruikbaar”, vertelt Tanja Liebers. “Het is het mooist als we er mensen blij mee kunnen maken.” Zo gebeurde het dat op 6 februari aan het eind van de middag een flink aantal vluchtelingen en cliënten van budgetbeheer van Grip op Schuld een complete computerset in ontvangst konden nemen.

Lees verder
LMF_20190228_Bewonerscommissie_De_Parel_0584.jpg

Na een bewonersbijeenkomst in het voorjaar van 2018 sloegen zes betrokken huurders de handen ineen om, in samenwerking met Huurdersbelangenorganisatie de Peel en Bergopwaarts, bewonerscommissie De Parel op te richten.

Lees verder
handshake foto.jpg

Elk jaar maken we prestatieafspraken met de gemeenten en de huurdersorganisaties. Dit zijn afspraken over wat we samen willen bereiken en wat we samen gaan doen. Zo zorgen wij er samen voor dat de lokale woningmarkt zo goed mogelijk past bij de woningbehoefte van onze huurders en woningzoekenden.

Lees verder
wat maakten we waar 2018.JPG
2018 in beeld

17 januari 2019

2018 was voor woningbouwvereniging Bergopwaarts een dynamisch en succesvol jaar. We investeerden vooral in leefbaarheid, onderhoud en nieuwbouw. Dit alles realiseerden wij met het inzetten van onze kernwaarden: Persoonlijk, Samen en Betrokken.

Lees verder
Factsheet Aedes-benchmark 2018.jpg

De Aedes-benchmark meet de prestaties van corporaties. Wij doen voor het vijfde jaar mee met dit onderzoek om inzichtelijk te maken waar we staan ten opzichte van andere corporaties en wat we doen voor de samenleving. Wij hebben op álle prestatievelden een heel mooi resultaat!

Lees meer over de resultaten van de Aedes-benchmark
geld (1)
Uitgaven in balans

22 juni 2018

Vraagt u zich ook weleens af hoe u uw inkomsten en uitgaven meer in balans kunt brengen? Hoe u meer overzicht krijgt in uw geldzaken? Of hoe u uw kind leert omgaan met geld? Diverse handige websites kunnen hierbij van pas komen, bijvoorbeeld Nibud.nl, wijzeringeldzaken.nl en gripopschuld.nl.

Lees verder
Foto BoW Tweedelig.JPG

Naast huisvesting voor reguliere woningzoekenden, bieden wij ook graag een passende woonvorm voor bijzondere doelgroepen. Een plek waar mensen die begeleiding nodig hebben in een veilige omgeving zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Voor initiatieven staan wij open. Wij ondersteunen en realiseren graag in samenwerking deze bijzondere woonvormen. Ze zorgen voor een divers en interessant woningaanbod en verlevendiging van een wijk of straat.

Lees verder
sleutel.jpg

Vanaf 1 juni 2017 hebben huurders van Bergopwaarts voorrang op een Bergopwaarts koopwoning. Onze verkoopwoningen gaan dus niet meer direct de vrije markt op. Als huurder krijgt u als eerste de kans om een woning van Bergopwaarts te kopen.

Lees verder
wooniezie.jpg

Op zoek naar een huurwoning in Helmond? LET OP: met ingang van 1 juni 2017 worden alle woningen van Bergopwaarts in Helmond alléén via Wooniezie aangeboden.

Lees verder