Nieuws

voorgevel type E.jpg

In de nieuwe wijk Loverbosch in Asten komen 41 huurwoningen: 17 gezinswoningen (Type D) en 24 woningen met slaapkamer met badkamer op de begane grond (Type E). De eerste woningen verwachten wij in september 2020 gereed te hebben.

www.hureninloverbosch.nl
Bergopwaarts-kantoor
Twee nieuwe leden RvC

28 april 2020

Per 1 mei 2020 verwelkomen wij twee nieuwe leden voor onze RvC. Blij zijn wij met de komst van Arinda Callewaert-de Groot als voorzitter en Hans Broekman die de Vastgoedzetel op zich neemt.

geld (1)
Huurverhoging 2020

23 april 2020

Per 1 juli vindt er een huuraanpassing plaats. Waarbij wij streven ernaar om de huren zo gematigd mogelijk te verhogen. Dit gaat in overleg met de Huurdersbelangenorganisatie De Peel. Vóór 1 mei worden alle huurders geïnformeerd over de nieuwe huurprijs die ze gaan betalen. Alle informatie kunt u ook lezen op de pagina Huuraanpassing 2020.

Lees verder
shutterstock schilder busje.jpg

Vanaf eind april tot eind november worden in verschillende wijken de kozijnen, ramen en deuren opnieuw geschilderd. Ook vervangen we enkel glas door dubbel glas. Kunststof kozijnen maken we schoon en worden voorzien van een beschermlaagje.

Lees verder
Harry_Kanters_15042020_Hogeweg_Deurne_Josanne_vd_Heijden-0647.jpg

De bewoners van appartementencomplexen Wolfsberg Grande/Monte en Fiane in Deurne hebben afgelopen week genoten van een muzikaal optreden van Harry Kanters uit Breda.

Lees verder
Corona virus

Uw gezondheid en veiligheid en die van onze medewerkers heeft in deze tijd onze allerhoogste prioriteit. Wij volgen hierbij het advies van het RIVM op. Dit heeft gevolgen voor onze manier van werken. Op onze website vertellen we hier meer over. Deze maatregelen gelden in ieder geval tot 1 juni en worden aangepast als de omstandigheden daar om vragen.

Lees verder
geld
Heeft u hulp nodig bij huurbetaling?

30 maart 2020

Heeft u minder inkomen als gevolg van het coronavirus en verwacht u hierdoor problemen met uw huurbetaling? Neem dan tijdig contact met ons op. Wij denken graag met u mee over een oplossing om huurachterstand te voorkomen. U kunt ons bellen op telefoonnummer 0493327300 of stuur een e-mail naar mail@bergopwaarts.nl

Corona virus

- PERSBERICHT - Metropoolregio Eindhoven, 16 maart 2020 Ook lokale woningcorporaties nemen hun verantwoordelijkheid “Huurders, bel alleen bij spoed”

Lees verder
Corona virus

Het RIVM adviseert inwoners zoveel als mogelijk thuis te blijven in verband met het coronavirus. Uiteraard willen wij als Bergopwaarts bijdragen aan het tegengaan van verdere besmetting. Waar we dat kunnen. Daarom geven wij gehoor aan de oproep van het RIVM om het aantal contactmomenten zo klein mogelijk te houden. Een aantal maatregelen kan gevolgen hebben voor u als huurder.

Lees verder
Corona virus

Vanaf maandag 16 maart ontvangen wij geen bezoekers meer in ons kantoor. De voordeur gaat op slot. Het kantoor gaat dicht om verspreiding van het coronavirus in te dammen. Heeft u vragen? Of een afspraak?

Lees verder
projectcoach.jpg

Kom jij ons team versterken? Samen, persoonlijk en betrokken; zo is het team van Bergopwaarts het best te omschrijven. Samen ondernemen we voor sociaal wonen. We missen alleen jou nog, die verbindende schakel tussen bewoners en de uitvoering van mutatie-, renovatie en verduurzamingsprojecten. Houd je van aanpakken, ben je goed in coördineren en regel je graag zaken voor anderen? Dan is dit jouw kans om écht te laten zien wat aandacht voor projectcommunicatie is.

Lees verder
bouwvakker met helm.jpg
Woning Periodieke Keuring

04 maart 2020

In de periode van 14 april 2020 t/m 30 november 2020 voert de fima Kemkens Installaties BV bij ruim 900 huurwoningen de Woning Periodieke Keuringen uit. Huurt u een woning van ons die aan de beurt is? U ontvangt binnenkort daar dan een brief over. Firma Kemkens neemt van te voren contact met u op. Samen maakt u een afspraak wanneer de keuring uitgevoerd kan worden. De medewerkers legitimeren zich als zij bij u komen.

Tanja Henri ondertekening.jpg

Met een handtekening onder het samenwerkingsconvenant bezegelden de directeur-bestuurders Tanja Liebers en Henri van de Kerkhof op maandag 3 maart de samenwerking tussen Bergopwaarts en Volksbelang.

Lees verder
spreekuur HBO de Peel.jpg

Uitbreiding spreekuren Huurdersbelangen Organisatie de Peel (HBO de Peel) Nu ook in Asten! Voortaan houdt HBO de Peel elke 1st en 3de donderdag van de maand spreekuur van 18.30 – 20.30 uur in Asten. De aftrap is 5 maart in De Stip in Asten.

Lees verder
Tanja3_w.jpg

Dit nieuwe jaar is er een waar ik echt naar uitkijk. Natuurlijk gaan we in de eerste plaats samen met u ons 100-jarig bestaan vieren. Daarnaast ben ik blij dat we dit jaar weer volop van start gaan met het bouwen van huurwoningen.

Lees verder
Leonardusbuurt.jpg

Leonardusbuurt in Helmond: een volkswijk met zo’n 650 woningen. In 2015 startte Volksbelang hier met groot onderhoud. In 2018 bleek dat een deel van de woningen op een ondergrond van veen staat. Om problemen te voorkomen en het grondig aan te pakken, samen met het verduurzamen van alle woningen, heeft Volksbelang hulp gezocht bij een collega corporatie.

Lees verder
wil_w.jpg

Wanneer Bergopwaarts werkzaamheden aan gevels en daken wil gaan uitvoeren, dan moet er rekening gehouden worden met de leefomgeving van vogels, vleermuizen en planten. De onderzoeken, inventarisatie en advisering daarvoor worden al jaren uitgevoerd door M&A Omgeving uit Helenaveen.

Lees verder
ton 1_w.jpg

Een wand vol blauwe ordners achter hem en een bureau vol papieren voor hem, zegt alles over het werk dat Ton van de Weerd de afgelopen 14 jaar bij de Huurdersbelangenorganisatie De Peel (HBO) heeft gedaan.

Lees verder
hugo 11.jpg

In het Limburgse Eygelshoven is een oude steenfabriek nieuw leven ingeblazen door er circulaire bakstenen te maken. Met de gedachte dat je spullen kunt hergebruiken. Dat spreekt Bergopwaarts’ manager Bedrijfsvoering en Vastgoedrealisatie Hugo de Vries aan: ‘Oude stenen van gesloopte gebouwen worden fijngemalen, opnieuw gesmolten en tot stenen gebakken. Hoe mooi is dat?’

Lees verder
vorst.PNG
Tips bij vorst

16 januari 2020

Januari, wintertijd. Hoe voorkomt u een bevroren waterleiding als het gaat vriezen? Bij vorst kunnen leidingen in en rond het huis bevriezen of zelfs scheuren. Dit kan voor veel schade zorgen aan leidingen, muren en uw inboedel. Gebruik daarom deze tips.

Lees verder
wim-7_w.jpg

Naar eigen schatting liggen er ruim 700 verschillende briefopeners prachtig uitgestald in een speciaal daarvoor ingerichte kamer boven in zijn huis. Om die allemaal bij elkaar te krijgen, heeft hij sinds eind jaren zestig stad en land afgereden: ‘Het verzamelen heeft mij heel veel gebracht.’

Lees verder
geld

Door het wegvallen van de harde inkomensgrenzen, heeft u misschien toch voortaan recht op huurtoeslag.

Lees verder
geld

Door het wegvallen van de harde inkomensgrenzen, heeft u misschien toch voortaan recht op huurtoeslag.

Lees verder
Aedes benchmark Bergopwaarts factsheet.JPG

Jaarlijks doen vrijwel alle Nederlandse woningcorporaties mee aan het door branchevereniging Aedes uitgevoerde benchmark onderzoek. Dit onderzoek maakt inzichtelijk waar we staan ten opzichte van andere corporaties en wat we doen voor de samenleving. Op álle onderdelen behoren wij tot de best scorende corporaties.

Lees meer over de resultaten van de Aedes-benchmark
glasvezel.png

In de gemeente Deurne wordt een glasvezelnetwerk uitgerold. Huurders van Bergopwaarts kunnen zelf hun leverancier voor Internet, TV en telefoon kiezen. U kunt dus ook kiezen voor glasvezel in uw huurwoning. U hoeft Bergopwaarts hiervan niet op de hoogte te stellen. Meer informatie over glasvezel leest u op www.iedereenglasvezel.nl/deurne.

Lees verder
LMF_20190226_Boletenplein_0485.jpg

Wendy van der Helm woont al 17 jaar met plezier op het Boletenplein. Met de aangekondigde onderhoudsplannen was ze niet blij. Ze ging in gesprek met Bergopwaarts, Huurdersbelangenorganisatie De Peel (HBO), de gemeente én haar buurtgenoten. Het resultaat? Een prima samenwerking, met aangepaste plannen waarin iedereen zich kan vinden.

Lees verder
LMF_20190225_Buurtbemiddeling_0367.jpg

Overlast van de buren of ergernissen? Vaak kloppen bewoners ermee aan bij Bergopwaarts. Ton Schmitz en Sandra Stokbroeks, coördinatoren Buurtbemiddeling DAS (Deurne, Asten, Someren), leggen uit waarom het beter is om bij eerst bij hen aan te kloppen.

Lees verder
LMF_20190225_Huismeester_0383.jpg

In december werden we opgeschrikt door een brand in een appartement aan de Waal in Deurne. Een angstige situatie voor de bewoners, natuurlijk. Dat willen we in de toekomst liever voorkomen. Daarom startte Raymond Tacke, huismeester, begin dit jaar met het proactief bezoeken van onze woongebouwen.

Lees verder
LMF_20190228_5_jaar_buren_0554.jpg

Op 13 december 2013 werd het appartementengebouw Noorderlicht in Helmond feestelijk opgeleverd. Wies van Berlo, Riet van Eijk, Riekie van Doorn, Thea Snijders en Ineke de Beer namen er meteen hun intrek. Nellie Boudewijns volgde drie jaar later. Inmiddels zijn de zes vriendinnen tussen de 73 en 90 jaar en nog hartstikke actief.

Lees verder
LMF_20190206_Overhandiging_Computers_7366.jpg

“De pc’s die wij moeten vervangen, zijn nog heel goed bruikbaar”, vertelt Tanja Liebers. “Het is het mooist als we er mensen blij mee kunnen maken.” Zo gebeurde het dat op 6 februari aan het eind van de middag een flink aantal vluchtelingen en cliënten van budgetbeheer van Grip op Schuld een complete computerset in ontvangst konden nemen.

Lees verder
LMF_20190228_Bewonerscommissie_De_Parel_0584.jpg

Na een bewonersbijeenkomst in het voorjaar van 2018 sloegen zes betrokken huurders de handen ineen om, in samenwerking met Huurdersbelangenorganisatie de Peel en Bergopwaarts, bewonerscommissie De Parel op te richten.

Lees verder
handshake foto.jpg

Elk jaar maken we prestatieafspraken met de gemeenten en de huurdersorganisaties. Dit zijn afspraken over wat we samen willen bereiken en wat we samen gaan doen. Zo zorgen wij er samen voor dat de lokale woningmarkt zo goed mogelijk past bij de woningbehoefte van onze huurders en woningzoekenden.

Lees verder
wat maakten we waar 2018.JPG
2018 in beeld

17 januari 2019

2018 was voor woningbouwvereniging Bergopwaarts een dynamisch en succesvol jaar. We investeerden vooral in leefbaarheid, onderhoud en nieuwbouw. Dit alles realiseerden wij met het inzetten van onze kernwaarden: Persoonlijk, Samen en Betrokken.

Lees verder
geld (1)
Uitgaven in balans

22 juni 2018

Vraagt u zich ook weleens af hoe u uw inkomsten en uitgaven meer in balans kunt brengen? Hoe u meer overzicht krijgt in uw geldzaken? Of hoe u uw kind leert omgaan met geld? Diverse handige websites kunnen hierbij van pas komen, bijvoorbeeld Nibud.nl, wijzeringeldzaken.nl en gripopschuld.nl.

Lees verder
Foto BoW Tweedelig.JPG

Naast huisvesting voor reguliere woningzoekenden, bieden wij ook graag een passende woonvorm voor bijzondere doelgroepen. Een plek waar mensen die begeleiding nodig hebben in een veilige omgeving zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Voor initiatieven staan wij open. Wij ondersteunen en realiseren graag in samenwerking deze bijzondere woonvormen. Ze zorgen voor een divers en interessant woningaanbod en verlevendiging van een wijk of straat.

Lees verder
wooniezie.jpg

Op zoek naar een huurwoning in Helmond? LET OP: met ingang van 1 juni 2017 worden alle woningen van Bergopwaarts in Helmond alléén via Wooniezie aangeboden.

Lees verder