Nieuws

BOW oranje1 mondkapje liggend (002).jpg
Actie voor bewoners St. Jozefparochie in Deurne

20 april 2021

Vrijwilligers en medewerkers van de Wijkraad, LEVgroep en Zorg in Deurne zijn druk bezig met een vrolijke verrassingsactie voor de bewoners van de St. Jozefparochie op Koningsdag in Deurne.

geld
Huuraanpassing 2021

19 april 2021

Elke jaar vóór 1 mei informeren wij onze huurders over de nieuwe huur die zij gaan betalen. De minister besloot dat er voor 2021 geen huurverhoging komt voor de sociale huursector. Dit betekent dat huurders van een sociale huurwoning dit jaar geen huurverhoging krijgen. Onze vrije sector woningen krijgen wel een huurverhoging. Deze is gelijk aan het inflatiepercentage over de maand maart 2021, te weten 1,90%.

Lees meer
overhandiging sleutel kruisstraat
Sleuteloverdracht project Kruisstraat

19 april 2021

Vandaag zijn de laatste sleutels overgedragen van ons project aan de Kruisstraat/Albert Schweitzerstraat in Deurne. 53 nieuwe huurders kunnen aan de slag om van hun nieuwe appartementen een thuis te maken. De nieuwe bewoners Peter en Wilma Fransen-Meulendijks namen dolblij de sleutel in ontvangst.

eeuwselsfase2nieuwbouw.jpg

We gaan de appartementen van project De Eeuwsels in Helmond in fases publiceren. In de eerste ronde (19 tot en met 25 april) komen 10 appartementen voor woningzoekenden van 65 jaar of ouder in het woningaanbod van Wooniezie. De overige appartementen gaan we in de komende maanden publiceren. Dan komen ook andere doelgroepen (55+ en 23 tot 55 jaar) aan bod. Houd de website www.eeuwsels.nl in de gaten voor meer informatie.

www.eeuwsels.nl
reflecties.jpg

Bergopwaarts directeur Tanja Liebers hoopt dat deze lente nieuwe kansen brengt: “Het afgelopen jaar heeft zoveel kanten gehad. Echt een bizarre tijd. Daarbij stond en staat de gezondheid van iedereen in alles voorop.”

Lees verder
cadeautjes.jpg

We zagen het voor ons als een jaar dat bol zou staan van feestelijkheden. Voor jong en oud. Want 14 juni 2020 bestonden wij 100 jaar!

Lees verder
harry-met-lev2.jpg

“Als u een wens mocht doen voor iemand uit uw straat. Die u wel eens ziet, maar niet zo goed kent. Wat zou u dan wensen?” Dat was de vraag waarmee wijkbeheerders Michel van Eunen en Fabian den Uijl bij de mensen in de Heiakker aanbelden. Bewoner Harry Enting kreeg ook een wens: “Het was een enorm leuke verrassing!”

Lees verder
Suzan3w.jpg

Corona bracht razendsnelle ontwikkelingen in onze digitale dienstverlening. Welke dat zijn vertelt woonadviseur Suzan Beks ons: “We hebben echt een enorme digitale slag gemaakt. Dat moest ook. De wereld was in paniek. Met de onzekerheid hoe lang gaat dit duren?

Lees verder
budget kookboek.jpg
Prijswinnaars puzzel

25 maart 2021

De oplossing van de woordzoeker puzzel uit onze jubileumkrant van december 2020 was: Bergopwaarts biedt al 100 jaar ruimte. Gefeliciteerd Nelly van der Heijden uit Asten (foto), Maria Madou uit Asten, Truus Theoloosen uit Deurne, Harrie Smits uit Liessel en Bert Mastbroek uit Deurne. Veel plezier ermee en eet smakelijk!

Lees verder
nieuwbouw-w.png
Bergopwaarts bouwt

25 maart 2021

Dit jaar staat de nieuwbouw van 168 appartementen en 97 woningen op de planning. De woningen komen aan het Christinaplantsoen en de Haspelweg in Deurne. De appartementen op de Albert Schweitzerstraat (project Kruisstraat) in Deurne en aan het Nieuwveld (De Eeuwsels) in Helmond.

Lees verder
roos-kira7.jpg
Opplusvoorzieningen

25 maart 2021

Kleine aanpassingen in uw woning, een wereld van verschil. Graag woont u natuurlijk zo lang mogelijk comfortabel in uw huis. Als u wat ouder wordt helpen aanpassingen in woning wellicht daarbij. Bergopwaarts biedt u daarvoor ‘opplusvoorzieningen’. Deze kunt u aanvragen, ook zonder dat er direct een medische noodzaak voor is.

Lees verder
wpk.jpg

Om de vijf jaar wordt bij u de gas- en elektriciteitsinstallatie gecontroleerd op veiligheid. Of de installatie in orde is. Dit noemen wij bij Bergopwaarts een Woning Periodieke Keuring, afgekort WPK. Projectleider nieuwbouw en coördinator WPK Thijs Heuff: “Het is niet wettelijk verplicht en niet alle woningcorporaties doen het. De keuring is een service van ons. Wij willen voor onze huurders een veilige woning.”

Lees verder
Factsheet Bergopwaarts 2020.JPG (1)

Jaarlijks doen bijna alle Nederlandse woningcorporaties mee aan het door branchevereniging Aedes uitgevoerde benchmark onderzoek. Dit onderzoek maakt inzichtelijk waar we staan ten opzichte van andere corporaties en wat we doen voor de samenleving. Op álle onderdelen behoren wij tot de best scorende corporaties.

Lees meer over de resultaten van de Aedes-benchmark
Corona virus

Uw gezondheid en veiligheid en die van onze medewerkers heeft in deze tijd onze allerhoogste prioriteit. Wij volgen hierbij het advies van het RIVM op. Dit heeft gevolgen voor onze manier van werken. Op onze website vertellen we hier meer over. Deze maatregelen gelden in ieder geval tot 1 september 2021 en worden aangepast als de omstandigheden daar om vragen.

Lees verder
Corona virus

Vanaf maandag 16 maart ontvangen wij geen bezoekers meer in ons kantoor. De voordeur gaat op slot. Het kantoor gaat dicht om verspreiding van het coronavirus in te dammen. Heeft u vragen? Of een afspraak?

Lees verder
geld

Door het wegvallen van de harde inkomensgrenzen, heeft u misschien toch voortaan recht op huurtoeslag.

Lees verder
glasvezel.png

In de gemeente Deurne wordt een glasvezelnetwerk uitgerold. Huurders van Bergopwaarts kunnen zelf hun leverancier voor Internet, TV en telefoon kiezen. U kunt dus ook kiezen voor glasvezel in uw huurwoning. U hoeft Bergopwaarts hiervan niet op de hoogte te stellen. Meer informatie over glasvezel leest u op www.iedereenglasvezel.nl/deurne.

Lees verder
LMF_20190225_Buurtbemiddeling_0367.jpg

Overlast van de buren of ergernissen? Vaak kloppen bewoners ermee aan bij Bergopwaarts. Ton Schmitz en Sandra Stokbroeks, coördinatoren Buurtbemiddeling DAS (Deurne, Asten, Someren), leggen uit waarom het beter is om bij eerst bij hen aan te kloppen.

Lees verder
handshake foto.jpg

Elk jaar maken we prestatieafspraken met de gemeenten en de huurdersorganisaties. Dit zijn afspraken over wat we samen willen bereiken en wat we samen gaan doen. Zo zorgen wij er samen voor dat de lokale woningmarkt zo goed mogelijk past bij de woningbehoefte van onze huurders en woningzoekenden.

Lees verder
geld (1)
Uitgaven in balans

22 juni 2018

Vraagt u zich ook weleens af hoe u uw inkomsten en uitgaven meer in balans kunt brengen? Hoe u meer overzicht krijgt in uw geldzaken? Of hoe u uw kind leert omgaan met geld? Diverse handige websites kunnen hierbij van pas komen, bijvoorbeeld Nibud.nl, wijzeringeldzaken.nl en gripopschuld.nl.

Lees verder
Foto BoW Tweedelig.JPG

Naast huisvesting voor reguliere woningzoekenden, bieden wij ook graag een passende woonvorm voor bijzondere doelgroepen. Een plek waar mensen die begeleiding nodig hebben in een veilige omgeving zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Voor initiatieven staan wij open. Wij ondersteunen en realiseren graag in samenwerking deze bijzondere woonvormen. Ze zorgen voor een divers en interessant woningaanbod en verlevendiging van een wijk of straat.

Lees verder
wooniezie.jpg

Op zoek naar een huurwoning in Helmond? LET OP: alle woningen van Bergopwaarts in Helmond worden alléén via Wooniezie aangeboden.

Lees verder

inleiding

Lees verder