Nieuws

wat maakten we waar 2018.JPG
2018 in beeld

17 januari 2019

2018 was voor woningbouwvereniging Bergopwaarts een dynamisch en succesvol jaar. We investeerden vooral in leefbaarheid, onderhoud en nieuwbouw. Dit alles realiseerden wij met het inzetten van onze kernwaarden: Persoonlijk, Samen en Betrokken.

Lees verder
glasvezel.png
Glasvezel in Deurne

11 januari 2019

In de gemeente Deurne wordt een glasvezelnetwerk uitgerold. Huurders van Bergopwaarts kunnen zelf hun leverancier voor Internet, TV en telefoon kiezen. U kunt dus ook kiezen voor glasvezel in uw huurwoning. U hoeft Bergopwaarts hiervan niet op de hoogte te stellen. Meer informatie over glasvezel leest u op www.iedereenglasvezel.nl/deurne.

Meer informatie over glasvezel
koffieochtend-de-hoeksteen.jpg

In de Sint-Jozefparochie in Deurne hadden buurtbewoners al lange tijd behoefte aan een ontmoetingspunt. Martien Maas, een actieve huurder, maakte zich er samen met wijkwerker Krystyna Meijer en onze projectleider Wonen Anja Artz, hard voor om dit voor elkaar te krijgen. Met succes! De Zorgboog stelde de ruimte in ’t Klooster in De Hoeksteen beschikbaar en sinds september is daar iedere twee weken op vrijdag een drukbezochte koffieochtend.

Lees verder
hennep-nieuwsbrief-2019.jpg

Hennepkwekerijen zijn een landelijk probleem, met het zwaartepunt bij ons in het zuiden van het land. Een grote zorg is daarnaast het groeiende aantal labs voor synthetische drugs in woonhuizen. Gemeente, politie, justitie en woningcorporaties werken nauw samen bij het opsporen en aanpakken van deze illegale praktijken. In Asten zijn het de wijkagenten Marjon van Helmond en Appie van Schijndel die er in de wijk op afgaan als duidelijk is dat zich ergens een kwekerij of laboratorium bevindt.

Lees verder
duurzame woningen.jpg

In onze nieuwbouwprojecten hebben we steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Op 14 november leverden we de eerste vijf energieneutrale en gasloze sociale huurwoningen op aan de Lienderweg in Asten. En er volgen er nog meer in andere projecten.

Lees verder
TanjaLiebers.jpg (1)
Jaar 2018

20 december 2018

2018 is alweer bijna voorbij. We hebben ruim 100 nieuwe woningen opgeleverd en daardoor veel woningzoekenden blij kunnen maken. Rode draad in onze nieuwbouwprojecten en planmatig onderhoud is duurzaamheid. Daarmee zetten we ons in voor lagere woonlasten, groter woongenot en een beter milieu.

Lees verder
10tipsomenergietebesparen.PNG
Tips om energie te besparen

10 december 2018

Hoe minder energie we verbruiken, hoe beter. Voor het milieu én voor uw portemonnee. Met een paar eenvoudige maatregelen bespaart u al snel een paar honderd euro per jaar op de energierekening. Vooral door simpelweg een beetje op te letten. Lees meer in de folder op onze website.

Tip om energie te besparen
20181206_114637.jpg
Prestatieafspraken Helmond 2019

10 december 2018

Zes corporaties, de gemeente Helmond en de huurdersbelangenverenigingen hebben de prestatieafspraken voor Helmond 2019 getekend. Er is vastgelegd wat ze volgend jaar allemaal willen bereiken. Het zijn ambitieuze afspraken op het gebied van onder andere beschikbaarheid, betaalbaarheid, leefbaarheid en duurzaamheid van de sociale huurwoningen in de gemeente Helmond.

Factsheet Aedes-benchmark 2018.jpg

De Aedes-benchmark meet de prestaties van corporaties. Wij doen voor het vijfde jaar mee met dit onderzoek om inzichtelijk te maken waar we staan ten opzichte van andere corporaties en wat we doen voor de samenleving. Wij hebben op álle prestatievelden een heel mooi resultaat!

Lees meer over de resultaten van de Aedes-benchmark
workspace.jpg
Op zoek naar kantoorruimte?

20 november 2018

Bent u op zoek naar een geschikte kantoorruimte? In ons mooi transparant kantoorgebouw aan de Dunantweg 10 in Deurne is per direct een workspace van 68,6 m2 te huur. Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met Susan Smits via 0493-327 363 of s.smits@bow.nl.

Verdieping op kleur Liessel

In Liessel staat, aan het Pater Aartsplein, een bijzonder appartementengebouw waar voornamelijk ouderen wonen. De entree ligt iets hoger dan de achterzijde van het gebouw. Mooi passend in de omgeving, maar binnen tot voor kort erg verwarrend. Wie met de lift bij de entree naar een bepaald appartement wil, drukt daar namelijk bijvoorbeeld op 1. Bij de lift aan de achterzijde is het nodig om voor hetzelfde appartement op 2 te drukken.

Lees verder
geld (1)
Uitgaven in balans

22 juni 2018

Vraagt u zich ook weleens af hoe u uw inkomsten en uitgaven meer in balans kunt brengen? Hoe u meer overzicht krijgt in uw geldzaken? Of hoe u uw kind leert omgaan met geld? Diverse handige websites kunnen hierbij van pas komen, bijvoorbeeld Nibud.nl, wijzeringeldzaken.nl en gripopschuld.nl.

Lees verder
Wandelroute Pluk.jpg

Voor een leuke zomer hoeft u niet altijd ver te reizen. Ook deze zomer is er weer van alles te beleven in onze eigen regio.

Lees verder
vogels_voeren.jpg

Broodkruimels en andere etensresten, hoe gemakkelijk is het niet om die snel even buiten te gooien? Lekker voor de vogeltjes, maar ook andere dieren eten graag een hapje mee. Muizen en ratten bijvoorbeeld. En niet alleen de kleine vogeltjes komen op het strooigoed af, ook duiven en andere grote vogels. Die kunnen veel overlast veroorzaken, en dat zal niet uw bedoeling zijn.

Lees verder
Kijkdag europastraat II

Tijdens de bouwperiode mag u een bouwterrein niet betreden. Dit voor uw eigen veiligheid. Omdat we de toekomstige bewoners graag de kans bieden hun nieuwe woning een keer te bezichtigen tijdens de bouwperiode, organiseren we kijkmomenten. Veel toekomstige huurders bezochten de kijkmomenten van de nieuwbouwprojecten Martinetstraat en de Europastraat.

Lees verder
startbouwlienderweg.jpg (1)

In mei 2018 startten wij met de bouw van vijf rijwoningen in Asten, op de hoek Lienderweg – Asterstraat en vlak bij basisschool Het Talent. Het zijn de eerste sociale huurwoningen in Asten die energiezuinig en gasloos zijn. De energie wordt opgewekt door zonne-energie. De woningen hebben een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Op de verdieping bevindt zich nog een grote slaapkamer. De planning is dat de woningen eind 2018 gereed zijn.

Lees verder
Woonwinkel

Heeft u onze nieuwe ontvangstruimte al gezien? We hebben er de afgelopen weken hard aan gewerkt. Met deze open, gastvrije, toegankelijke binnenkomst hopen wij u nog beter van dienst te zijn. Zowel voor bezoekers van Bergopwaarts als voor de relaties en gasten van alle overige zakelijke huurders die in het pand gevestigd zijn.

Lees verder
Lienderweg-Asten.jpg

Aan de Lienderweg in Asten komen vijf nieuwe sociale en energiezuinige huurwoningen. Op donderdag 24 mei vierden wij de symbolische start bouw. De wethouders Martens en Van Moorsel van gemeente Asten en Tanja Liebers, directeur-bestuurder van Bergopwaarts, droegen letterlijk hun steentje bij: zij metselden ieder een aantal stenen. De bouw van de energiezuinige sociale huurwoningen is hiermee gestart.

Lees verder
Stemmers bedankt.JPG

De nieuwe leden van de Ledenraad zijn bekend! Sinds 2006 kent de vereniging van Bergopwaarts een Ledenraad. Ze vertegenwoordigt alle huurders van Bergopwaarts. De Ledenraad wordt iedere vier jaar rechtstreeks gekozen door huurders die lid zijn van woningbouwvereniging Bergopwaarts.

Lees meer
martinetstraat.jpg

Wonen in een oud kantoorgebouw in het centrum van Deurne: over een paar maanden wordt het werkelijkheid voor 22 een- en tweepersoonshuishoudens. Aan de Oude Martinetstraat, in het voormalige Rabobankgebouw, worden deze appartementen gebouwd. Dit pand huisvestte jarenlang het bestuurscentrum van Bergopwaarts, de bibliotheek en de VVV.

Lees verder
Foto BoW Tweedelig.JPG

Naast huisvesting voor reguliere woningzoekenden, bieden wij ook graag een passende woonvorm voor bijzondere doelgroepen. Een plek waar mensen die begeleiding nodig hebben in een veilige omgeving zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Voor initiatieven staan wij open. Wij ondersteunen en realiseren graag in samenwerking deze bijzondere woonvormen. Ze zorgen voor een divers en interessant woningaanbod en verlevendiging van een wijk of straat.

Lees verder
geld
Huuraanpassing 2018

22 maart 2018

Elk jaar bekijken wij hoe we de jaarlijkse huuraanpassing zo beperkt mogelijk kunnen houden. Dit bespreken we met de huurdersbelangorganisatie HBO de Peel. Dit jaar kijken we niet meer zoals voorheen naar het inkomen van de huurders, maar naar de verhouding tussen de huidige huur en de streefhuur.

Lees verder
vangoednaarbeter
Van Goed naar Beter

22 maart 2018

Mensen wonen meestal goed, maar soms kan het nog beter. Woonwensen kunnen immers veranderen. “Veel mensen melden zich dan niet zelf”, weet woonadviseur Helmie Proenings uit ervaring. Daarom zijn we gestart met het project ‘Van Goed naar Beter’.

Lees verder
50jaarburen.jpg
Al 50 jaar buren!

22 maart 2018

In 1968 leverde Bergopwaarts de eerste woningen aan de Berkmortel in Deurne op. Fons en Wies Swiggers, Ria en Willy van Eijk en Alfried van de Weijer met zijn vrouw namen hun intrek in drie woningen in ongeveer het midden van de straat, naast elkaar. En daar wonen ze nu, na een halve eeuw, nog steeds!

Lees verder
Wijkagent.jpg

In 1968 leverde Bergopwaarts de eerste woningen aan de Berkmortel in Deurne op. Fons en Wies Swiggers, Ria en Willy van Eijk en Alfried van de Weijer met zijn vrouw namen hun intrek in drie woningen in ongeveer het midden van de straat, naast elkaar. En daar wonen ze nu, na een halve eeuw, nog steeds!

Lees verder
sleutel.jpg

Vanaf 1 juni 2017 hebben huurders van Bergopwaarts voorrang op een Bergopwaarts koopwoning. Onze verkoopwoningen gaan dus niet meer direct de vrije markt op. Als huurder krijgt u als eerste de kans om een woning van Bergopwaarts te kopen.

Lees verder
wooniezie.jpg

Op zoek naar een huurwoning in Helmond? LET OP: met ingang van 1 juni 2017 worden alle woningen van Bergopwaarts in Helmond alléén via Wooniezie aangeboden.

Lees verder