Nieuws

Evert22.jpg

Bergopwaarts heeft sinds 1 mei een nieuwe directeur-bestuurder: Evert Remmerswaal. Evert werkt al lange tijd in de volkshuisvesting. Zo was hij directeur-bestuurder bij Bouwvereniging Onze Woning. Tot 1 mei werkte hij als adjunct-directeur Vastgoed bij Habion.

Lees verder
Nieuwbouw familie Welten 4 (lucht vervangen).jpg

In de deuropening staan Tiny (72) en Harry (76) Welten. Ze ontvingen de sleutel van hun nieuwe woning aan het Christinaplantsoen in Deurne. Nieuw is de straat niet voor ze. Vóór de sloop iets verderop, op nummer acht. ‘Na drie jaar zijn we weer terug. We zijn opgelucht dat de verhuizing erop zit!’

Lees verder
Tess1.jpg

'Je kiest niet voor de bijstand, het overkomt je’ Tess van Schijndel had een goed betaalde baan als Management Assistent bij Philips Lighting. Door de economische crisis werd ze in 2007 werkloos en moest ze met minder geld leven. Elke stuiver draaide ze om. En hoe lastig dat soms ook was, Tess maakte er een sport van. Als budgetcoach deelt ze nu haar ervaringen, ook tijdens de inloopbijeenkomst op dinsdag 1 november om 19.00 uur voor huurders van Bergopwaarts.

Lees verder
Gevelvervanging 2.jpg

In het najaar worden de gevels van 58 woningen in de straten Amer en Dintel in Deurne vervangen.

Lees verder
D'n Herd Kitty 1.jpg

Huize D’n Herd in Helmond krijgt medio 2024 een nieuwe locatie. De daklozenopvang biedt zowel crisisopvang als een (permanent) dak boven het hoofd voor dak- en thuislozen. Kitty de Laat, directeur-bestuurder SMO regio Helmond, benadrukt de urgentie van zo’n opvanglocatie: 'Mensen die bij ons aankloppen zien hun leven als uitzichtloos'.

Lees verder
50 jaar Familie Vrijnsen Mieke en Johnny2.jpg
50 jaar trouwe huurders

22 september 2022

Bergopwaarts telt veel trouwe bewoners die al bijna een heel leven lang bij ons huren. Een goede reden om een van hen eens in het zonnetje te zetten. Want trouw zo mag je Johnny (75) en Mieke (73) Vrijnsen gerust noemen. Dit echtpaar huurt al meer dan 50 jaar een woning bij ons.

Lees verder
Van grijs naar groen 1 (langer gemaakt).jpg
Steen eruit plant erin

22 september 2022

Een tuin vol tegels: voor veel mensen is het ideaal. Zo hoef je niet te snoeien, maaien of schoffelen. En je kunt er ook nog eens een tuinset op kwijt. Maar een ‘grijze’ tuin vol tegels heeft ook nadelen. Zo kan het regenwater niet wegzakken in de bodem. En daardoor neemt de hitte in de zomer in en om het huis toe.

Lees verder
Koffieochtend 1.jpg

Elke week gaan er vele kopjes koffie doorheen in het nieuwe appartementen-complex aan de Albert Schweitzerstraat in Deurne. In een leegstaande woning van Bergopwaarts is een buurtkamer ingericht. ‘Twee keer per week kletsen we bij.’

Lees verder
Woningruil sleutels1 (lucht vervangen).jpg

Is uw woning te groot, te klein of wilt u een ruimere tuin? Dan kan woningruil een oplossing zijn. Angelique van Ettro (43) en Sanne van Rooij (33) ruilden in de zomer van 2022 hun huizen.

Lees verder
Burenruzies oplossen

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Denk dan eens aan Buurtbemiddeling, waarmee je samen met bewoners buurtconflicten oplost in Deurne, Asten en Someren. Coördinator Sandra van de Waarsenburg–Stokbroeks vertelt er meer over.

Lees verder
Servicekosten karin6.jpg

Het is geen vrolijke boodschap, maar wel een noodzakelijke. De servicekosten zijn vanaf 2023 een stuk hoger. Ook de bewoners van Bergopwaarts die in een appartementengebouw wonen, ontkomen niet aan de stijgende energieprijzen. Een interview met Karin Weel, administrateur bij Bergopwaarts.

Lees verder
Wilgenhof 6.jpg

De jaarlijkse buurtbarbecue van de Wilgenhof in Deurne was afgelopen keer wat specialer dan anders. De buren aten niet alleen gezellig samen, ze vierden ook de opening van het pas opgeknapte pleintje. Samen met omwonenden Rachel en Leo blikken we terug: 'Ik weet zeker dat we er heel veel plezier van gaan hebben'.

Lees verder
RGS ondertekening website.jpg
Duurzame samenwerking

13 september 2022

Op dinsdag 13 september ondertekenden woningbouwvereniging Bergopwaarts samen met de onderhoudsbedrijven Caspar de Haan, Manders Totaal en Dusol Vastgoedonderhoud een meerjarige overeenkomst voor de uitvoering van het schilderwerk voor de woningen.

Lees verder
geld
Huurtoeslag

15 augustus 2022

Net als de afgelopen jaren leidt de aangepaste huurprijs niet direct tot een aanpassing van de huurtoeslag. De huur per 1 juli 2022 wordt door de belastingdienst in november 2022 meegenomen bij de voorschotberekening vanaf 1 januari 2023. De eventuele correctie over 2022 vindt dan ook plaats.

kristaps-grundsteins-S-EV75pabX0-unsplash.jpg

Na de bouwvak start de sloop van het gebouw van Huize d’n Herd, aan de Bindersestraat in Helmond. Het gebouw, dat dienstdeed als opvang van dak- en thuislozen, staat al een tijdje leeg. De bewoners verhuisden eind vorig jaar naar een tijdelijke locatie. SMO Helmond e.o. en Woningbouwvereniging Bergopwaarts zijn blij dat het gebouw eindelijk gesloopt kan worden.

Lees verder
Christinaplantsoen sleuteloverdracht website.jpg

Het mooie Christinaplantsoen in Deurne is weer bewoond! Eind 2020 zijn de woningen van toen gesloopt. En nu staan er 26 nieuwe levensloopbestendige woningen. Met een ruime groene binnenruimte. Op dinsdag 12 juli zijn de sleutels van de laatste woningen uitgereikt aan de nieuwe bewoners. Wij wensen iedereen veel woonplezier!

Meer informatie over het project
collage Haspelweg sleuteloverdracht.jpg

De sleutels van alle 71 huurwoningen van het nieuwbouwproject Haspelweg/Pastoor Jacobsstraat in Deurne zijn uitgereikt! Op woensdag 20 juli reikte onze directeur-bestuurder Evert Remmerswaal de sleutel van de laatste opgeleverde woning uit aan de nieuwe bewoners. En zij hadden voor ons heerlijke baklava meegenomen. We wensen alle bewoners aan de Pastoor Jacobsstraat/Haspelweg veel woonplezier!

Meer informatie over het project
energiebesparing lampen.jpg

Aan de huishoudens die bekend waren én die voldeden aan de voorwaarden is begin mei automatisch de eenmalige energietoeslag uitbetaald. Heeft u deze energietoeslag niet ontvangen? Maar denkt u wel recht te hebben op deze toeslag? Vraag deze dan zelf aan bij uw gemeente.

Meer informatie leest u op de website van de Rijksoverheid
rookmelder.jpg
Rookmelders

30 juni 2022

Afgelopen jaren installeerden wij tijdens onderhoud, reparaties, mutaties of bij de woningperiodieke keuringen, al bij zo’n 85% van onze woningen rookmelders. Af en toe komen we nog een woning tegen waar dit (gedeeltelijk) niet is gebeurd. Deze staan binnen één jaar op de planning. Heeft u geen rookmelder en u wilt niet wachten? Geef het aan ons door!

Lees meer:
Ledenraad 2022-2026.jpg

Op donderdag 9 juni installeerden wij officieel de nieuwe Ledenraad. Bij deze gelegenheid aanvaarden de zeven nieuwe leden, met het zetten van hun handtekening, hun benoeming tot lid van de Ledenraad. Zij verbinden zich voor de komende vier jaar aan de Ledenraad van Woningbouwvereniging Bergopwaarts.

Lees meer
LMF_20190225_Buurtbemiddeling_0367.jpg

Overlast van de buren of ergernissen? Vaak kloppen bewoners ermee aan bij Bergopwaarts. Ton Schmitz en Sandra Stokbroeks, coördinatoren Buurtbemiddeling DAS (Deurne, Asten, Someren), leggen uit waarom het beter is om bij eerst bij hen aan te kloppen.

Lees verder
Duofiets Fun2Go zonder motor (1) (2).jpg

Stel: u fietst graag, maar bent niet meer in staat dat zelf te doen. Is het dan toch nog mogelijk om (al fietsend) te genieten van het Peelgebied? Gelukkig wel. Mensen met een beperking kunnen sinds vorig jaar terecht bij DuoFietsenDeurne. Een gesprek met Patrick Teunisse, voorzitter van de stichting.

Lees verder
portret Leon 2.jpg

Ruim 43 jaar in dienst bij dezelfde werkgever. José van Woerkum geloofde het zelf ook bijna niet. Toch had ze donderdag 17 maart haar laatste werkdag bij Bergopwaarts. ‘Ik vond het heel dubbel. Natuurlijk kijk ik uit naar die vrije tijd, golfen, eten met vrienden, maar ik ga mijn collega’s ook heel erg missen.’

Lees verder
geld.jpg

De regels rondom de huurtoeslag veranderden in 2022. De Belastingdienst verruimde de inkomensgrenzen. Dit kan betekenen dat u dit jaar wél in aanmerking komt voor huurtoeslag, terwijl dat eerder misschien niet het geval was.

Lees verder
Shanne oma gang 5.jpg

Shanna O’Gorman kreeg begin maart de sleutel van haar nieuwe studio aan de Molenstraat in Deurne. Helemaal nieuw is de plek niet voor haar. Shanna’s oma Mien (84) woonde er namelijk ook. Toen heette de locatie nog Thuishuis, een plek waar 55-plussers samen onder één dak woonden.

Lees verder
Bergopwaarts-kantoor

Nu de coronacrisis grotendeels achter ons ligt, verruimen we weer de openingstijden.

Lees verder
Paul tuinpad2.jpg

Na twee jaar corona op de voorpagina van de krant, domineert nu de oorlog in Oekraïne het nieuws. Miljoenen mensen zijn inmiddels het Europese land ontvlucht. Onschuldige mensen met dromen zoals u en ik. Een huis, een gezin, een mooie baan. Hun dromen veranderden in nachtmerries. En dat in een paar weken tijd. Uiteindelijk heeft deze zinloze oorlog gevolgen voor ons allemaal. De energieprijzen rijzen de pan uit en het toch al grote woningtekort stijgt de komende tijd alleen maar verder.

Lees verder
Onderhoud 3.jpg

Tinnie Proenings uit Deurne heeft weer een fris en vernieuwd huis. Bergopwaarts knapte de woning, waar ze al 55 jaar met veel plezier woont, op.

Lees verder
Nachtegaallaan.jpg

Het nieuwe appartementencomplex aan de Nachtegaallaan in Helmond heeft tientallen bijzondere bewoners. Naast de huurders van Bergopwaarts huizen er sinds kort gierzwaluwen en vleermuizen in het gebouw. Bang zijn voor de gevleugelde medebewoners is volgens Patrick Palmen van Vivaro Pro niet nodig.

Lees verder

Het nieuwe appartementencomplex aan de Nachtegaallaan in Helmond heeft tientallen bijzondere bewoners. Naast de huurders van Bergopwaarts huizen er sinds kort gierzwaluwen en vleermuizen in het gebouw. Bang zijn voor de gevleugelde medebewoners is volgens Patrick Palmen van Vivaro Pro niet nodig.

Lees verder
Foto BoW Tweedelig.JPG

Naast huisvesting voor reguliere woningzoekenden, bieden wij ook graag een passende woonvorm voor bijzondere doelgroepen. Een plek waar mensen die begeleiding nodig hebben in een veilige omgeving zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Voor initiatieven staan wij open. Wij ondersteunen en realiseren graag in samenwerking deze bijzondere woonvormen. Ze zorgen voor een divers en interessant woningaanbod en verlevendiging van een wijk of straat.

Lees verder
geld (1)
Uitgaven in balans

21 maart 2022

Vraagt u zich ook weleens af hoe u uw inkomsten en uitgaven meer in balans kunt brengen? Hoe u meer overzicht krijgt in uw geldzaken? Of hoe u uw kind leert omgaan met geld? Diverse handige websites kunnen hierbij van pas komen, bijvoorbeeld Nibud.nl, wijzeringeldzaken.nl en gripopschuld.nl.

Lees verder
Corona virus

Nu de maatregelen per 23 maart zo goed als opgeheven zijn, passen wij onze bereikbaarheid aan. U bent weer welkom op ons kantoor. Wij raden aan om van tevoren een afspraak te maken. Zodat het zeker is dat er iemand aanwezig is die u kan helpen. Toch even binnenlopen? U kunt zonder afspraak terecht van 09.00 - 12.30 uur.

Lees verder
wooniezie.jpg

Op zoek naar een huurwoning in Helmond? LET OP: alle woningen van Bergopwaarts in Helmond worden alléén via Wooniezie aangeboden.

Lees verder