Nieuws

Bergopwaarts-kantoor

Bergopwaarts zoekt een verbindende bestuurssecretaris 32-36 uur per week Wat ga je doen? In deze voor Bergopwaarts nieuwe functie ondersteun je de directeur-bestuurder, de Raad van Commissarissen en het management van Bergopwaarts op het gebied van besluitvorming, strategie- en beleidsontwikkeling, governance en compliance.

Meer informatie? Lees hier meer.
Ledenraad 2022-2026.jpg

Op donderdag 9 juni installeerden wij officieel de nieuwe Ledenraad. Bij deze gelegenheid aanvaarden de zeven nieuwe leden, met het zetten van hun handtekening, hun benoeming tot lid van de Ledenraad. Zij verbinden zich voor de komende vier jaar aan de Ledenraad van Woningbouwvereniging Bergopwaarts.

Lees meer
geld
Huuraanpassing 2022

19 april 2022

Vóór 1 mei 2022 ontvangen alle huurders een brief met daarin de huurverhoging vanaf 1 juli. Voor sociale huurwoningen is dat maximaal 0,5%. Voor de vrije sector woningen is dat maximaal 3,30%. In de brief staat een verdere toelichting en hoe contact op te nemen als er vragen zijn.

foto bownet.jpg
Evert Remmerswaal nieuwe directeur-bestuurder

14 april 2022

Per 1 mei verwelkomen wij Evert Remmerswaal als nieuwe directeur-bestuurder. Evert Remmerswaal heeft ruime ervaring op het gebied van volkshuisvesting. Zo was hij directeur-bestuurder bij Bouwvereniging Onze Woning en tot 1 mei werkzaam als adjunct directeur Vastgoed bij Habion. Met zijn jarenlange strategische en operationele ervaring gaat hij richting geven aan de koers van Bergopwaarts. Als ook aan de uitvoering van de grote bouw- en duurzaamheidsopgave voor de komende jaren.

cyberaanval.jpg

Afgelopen periode zijn een aantal woningcorporaties slachtoffer geworden van een aanval door cybercriminelen. De websites en e-mail van deze corporaties liggen plat.

Lees verder
LMF_20190225_Buurtbemiddeling_0367.jpg

Overlast van de buren of ergernissen? Vaak kloppen bewoners ermee aan bij Bergopwaarts. Ton Schmitz en Sandra Stokbroeks, coördinatoren Buurtbemiddeling DAS (Deurne, Asten, Someren), leggen uit waarom het beter is om bij eerst bij hen aan te kloppen.

Lees verder
Duofiets Fun2Go zonder motor (1) (2).jpg

Stel: u fietst graag, maar bent niet meer in staat dat zelf te doen. Is het dan toch nog mogelijk om (al fietsend) te genieten van het Peelgebied? Gelukkig wel. Mensen met een beperking kunnen sinds vorig jaar terecht bij DuoFietsenDeurne. Een gesprek met Patrick Teunisse, voorzitter van de stichting.

Lees verder
portret Leon 2.jpg

Ruim 43 jaar in dienst bij dezelfde werkgever. José van Woerkum geloofde het zelf ook bijna niet. Toch had ze donderdag 17 maart haar laatste werkdag bij Bergopwaarts. ‘Ik vond het heel dubbel. Natuurlijk kijk ik uit naar die vrije tijd, golfen, eten met vrienden, maar ik ga mijn collega’s ook heel erg missen.’

Lees verder
geld.jpg

De regels rondom de huurtoeslag veranderden in 2022. De Belastingdienst verruimde de inkomensgrenzen. Dit kan betekenen dat u dit jaar wél in aanmerking komt voor huurtoeslag, terwijl dat eerder misschien niet het geval was.

Lees verder
Shanne oma gang 5.jpg

Shanna O’Gorman kreeg begin maart de sleutel van haar nieuwe studio aan de Molenstraat in Deurne. Helemaal nieuw is de plek niet voor haar. Shanna’s oma Mien (84) woonde er namelijk ook. Toen heette de locatie nog Thuishuis, een plek waar 55-plussers samen onder één dak woonden.

Lees verder
Bergopwaarts-kantoor

Nu de coronacrisis grotendeels achter ons ligt, verruimen we weer de openingstijden.

Lees verder
Paul tuinpad2.jpg

Na twee jaar corona op de voorpagina van de krant, domineert nu de oorlog in Oekraïne het nieuws. Miljoenen mensen zijn inmiddels het Europese land ontvlucht. Onschuldige mensen met dromen zoals u en ik. Een huis, een gezin, een mooie baan. Hun dromen veranderden in nachtmerries. En dat in een paar weken tijd. Uiteindelijk heeft deze zinloze oorlog gevolgen voor ons allemaal. De energieprijzen rijzen de pan uit en het toch al grote woningtekort stijgt de komende tijd alleen maar verder.

Lees verder
Onderhoud 3.jpg

Tinnie Proenings uit Deurne heeft weer een fris en vernieuwd huis. Bergopwaarts knapte de woning, waar ze al 55 jaar met veel plezier woont, op.

Lees verder
Nachtegaallaan.jpg

Het nieuwe appartementencomplex aan de Nachtegaallaan in Helmond heeft tientallen bijzondere bewoners. Naast de huurders van Bergopwaarts huizen er sinds kort gierzwaluwen en vleermuizen in het gebouw. Bang zijn voor de gevleugelde medebewoners is volgens Patrick Palmen van Vivaro Pro niet nodig.

Lees verder

Het nieuwe appartementencomplex aan de Nachtegaallaan in Helmond heeft tientallen bijzondere bewoners. Naast de huurders van Bergopwaarts huizen er sinds kort gierzwaluwen en vleermuizen in het gebouw. Bang zijn voor de gevleugelde medebewoners is volgens Patrick Palmen van Vivaro Pro niet nodig.

Lees verder
Foto BoW Tweedelig.JPG

Naast huisvesting voor reguliere woningzoekenden, bieden wij ook graag een passende woonvorm voor bijzondere doelgroepen. Een plek waar mensen die begeleiding nodig hebben in een veilige omgeving zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Voor initiatieven staan wij open. Wij ondersteunen en realiseren graag in samenwerking deze bijzondere woonvormen. Ze zorgen voor een divers en interessant woningaanbod en verlevendiging van een wijk of straat.

Lees verder
geld (1)
Uitgaven in balans

21 maart 2022

Vraagt u zich ook weleens af hoe u uw inkomsten en uitgaven meer in balans kunt brengen? Hoe u meer overzicht krijgt in uw geldzaken? Of hoe u uw kind leert omgaan met geld? Diverse handige websites kunnen hierbij van pas komen, bijvoorbeeld Nibud.nl, wijzeringeldzaken.nl en gripopschuld.nl.

Lees verder
Corona virus

Nu de maatregelen per 23 maart zo goed als opgeheven zijn, passen wij onze bereikbaarheid aan. U bent weer welkom op ons kantoor. Wij raden aan om van tevoren een afspraak te maken. Zodat het zeker is dat er iemand aanwezig is die u kan helpen. Toch even binnenlopen? U kunt zonder afspraak terecht van 09.00 - 12.30 uur.

Lees verder
wooniezie.jpg

Op zoek naar een huurwoning in Helmond? LET OP: alle woningen van Bergopwaarts in Helmond worden alléén via Wooniezie aangeboden.

Lees verder