Nieuws

foto 1 liggend.jpg

Volksbelang en Bergopwaarts gaan samenwerken om in de Leonardusbuurt in Helmond een nieuw en toekomstbestendig plan te realiseren. Van de 450 woningen gaat Bergopwaarts ruim 300 woningen aanpakken. Deze worden gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Het project wordt uitgevoerd in fases en zal zo’n 8 jaar duren.

Lees verder
Aedes benchmark Bergopwaarts factsheet.JPG

Jaarlijks doen vrijwel alle Nederlandse woningcorporaties mee aan het door branchevereniging Aedes uitgevoerde benchmark onderzoek. Dit onderzoek maakt inzichtelijk waar we staan ten opzichte van andere corporaties en wat we doen voor de samenleving. Op álle onderdelen behoren wij tot de best scorende corporaties.

Lees meer over de resultaten van de Aedes-benchmark
Bergopwaarts-kantoor

Voor deze zetel zijn wij op zoek naar een bevlogen, oplossingsgerichte en vernieuwende vastgoedexpert; iemand die in de context van deze rol ook goed kan loslaten. Een enthousiaste toezichthouder met gevoel bij (sociaal) ondernemen en de verantwoordelijkheden van woningcorporaties. Daarbij zijn waardeontwikkeling; (her)ontwikkeling, verduurzaming van woningen, rendement van het vastgoed op de korte en lange termijn, relevante thema’s. Wij komen graag in contact met een out-of-the-box-denker met ervaring in het commerciële vastgoed, die kritische vragen stelt en doorvraagt.

lees meer
waarschuwing.jpg
Waarschuwing: Onaangekondigd bezoek

30 oktober 2019

Krijgt u onaangekondigd bezoek namens Bergopwaarts? Dan mag u deze persoon altijd om zijn of haar legitimatie vragen voor dat u deze persoon binnenlaat. Als u twijfelt, kunt u contact met ons opnemen Wij zoeken dan graag voor u uit of het bezoek legitiem is. Een beetje voorzichtigheid kan natuurlijk nooit kwaad. LET OP: in Deurne worden bewoners onaangekondigd benaderd aan de deur door een bedrijf dat controles komt uitvoeren namens Bergopwaarts. Bergopwaarts heeft hier geen opdracht voor gegeven!

huurbeleid.jpg

Meer dan 180 woningcorporaties dienen vandaag bezwaar in tegen de verhuurderheffing. Een extra belasting op sociale huurwoningen die woningcorporaties betalen naast andere belastingen. Zij willen de 1,7 miljard aan huuropbrengsten die nu worden afgedragen aan de staat inzetten voor de volkshuisvesting. Ook wij doen mee aan deze actie.

Lees verder
shutterstock_595615799.jpg

Met onze actie ‘(wijk)wensen in vervulling’ bieden we u een unieke kans om met uw buren, medebewoners van de straat of wijk iets moois te organiseren. Heeft u een leuke, bijzondere of ludieke wijkwens die Bergopwaarts op haar 100e verjaardag in vervulling mag laten gaan? Meld uw wens dan vóór 1 december 2019 via het aanmeldformulier op www.bergopwaarts.nl.

Lees verder
Mureno.jpg

In plaats van onderhoudsprojecten uitvoeren bij een groot aantal woningen tegelijk, doen we dat nu steeds vaker ook per woning, zodra er een woning vrijkomt. MuRenO, noemen we dat. Dat staat voor Mutatie (de wisseling van huurder), Renovatie (verbeteren en verduurzamen) en Onderhoud.

Lees verder
BBQ-Zandbosweg.jpg

De appartementen en de boven- en benedenwoningen in de Ligthartstraat in Deurne zijn nog gloednieuw. De 27 huishoudens die er rond de jaarwisseling wonen, hadden tot voor kort dan ook nauwelijks een idee van wie hun buurtgenoten zijn. Net Manders hoorde van iemand dat een buurtbarbecue wel leuk zou zijn.

Lees verder
Martien-en-Leen2.jpg

Hoewel de gezondheid van Leen het minder gemakkelijk maakt om zich in huis te redden, willen ze er nooit meer weg. De uitnodiging om - in het kader van ons project ‘Van Goed naar Beter’ - in gesprek te gaan over hun woonwensen, kwam dan ook als geroepen.

Lees verder
karlijn2 staand.jpg

Zes jaar geleden werkte ze al bij Bergopwaarts, nu is Karlijn terug als woonadviseur. Daar is ze blij mee.

Lees verder
glasvezel.png

In de gemeente Deurne wordt een glasvezelnetwerk uitgerold. Huurders van Bergopwaarts kunnen zelf hun leverancier voor Internet, TV en telefoon kiezen. U kunt dus ook kiezen voor glasvezel in uw huurwoning. U hoeft Bergopwaarts hiervan niet op de hoogte te stellen. Meer informatie over glasvezel leest u op www.iedereenglasvezel.nl/deurne.

Lees verder
LMF_20190226_Boletenplein_0485.jpg

Wendy van der Helm woont al 17 jaar met plezier op het Boletenplein. Met de aangekondigde onderhoudsplannen was ze niet blij. Ze ging in gesprek met Bergopwaarts, Huurdersbelangenorganisatie De Peel (HBO), de gemeente én haar buurtgenoten. Het resultaat? Een prima samenwerking, met aangepaste plannen waarin iedereen zich kan vinden.

Lees verder
LMF_20190225_Buurtbemiddeling_0367.jpg

Overlast van de buren of ergernissen? Vaak kloppen bewoners ermee aan bij Bergopwaarts. Ton Schmitz en Sandra Stokbroeks, coördinatoren Buurtbemiddeling DAS (Deurne, Asten, Someren), leggen uit waarom het beter is om bij eerst bij hen aan te kloppen.

Lees verder
LMF_20190225_Huismeester_0383.jpg

In december werden we opgeschrikt door een brand in een appartement aan de Waal in Deurne. Een angstige situatie voor de bewoners, natuurlijk. Dat willen we in de toekomst liever voorkomen. Daarom startte Raymond Tacke, huismeester, begin dit jaar met het proactief bezoeken van onze woongebouwen.

Lees verder
LMF_20190228_5_jaar_buren_0554.jpg

Op 13 december 2013 werd het appartementengebouw Noorderlicht in Helmond feestelijk opgeleverd. Wies van Berlo, Riet van Eijk, Riekie van Doorn, Thea Snijders en Ineke de Beer namen er meteen hun intrek. Nellie Boudewijns volgde drie jaar later. Inmiddels zijn de zes vriendinnen tussen de 73 en 90 jaar en nog hartstikke actief.

Lees verder
LMF_20190206_Overhandiging_Computers_7366.jpg

“De pc’s die wij moeten vervangen, zijn nog heel goed bruikbaar”, vertelt Tanja Liebers. “Het is het mooist als we er mensen blij mee kunnen maken.” Zo gebeurde het dat op 6 februari aan het eind van de middag een flink aantal vluchtelingen en cliënten van budgetbeheer van Grip op Schuld een complete computerset in ontvangst konden nemen.

Lees verder
LMF_20190228_Bewonerscommissie_De_Parel_0584.jpg

Na een bewonersbijeenkomst in het voorjaar van 2018 sloegen zes betrokken huurders de handen ineen om, in samenwerking met Huurdersbelangenorganisatie de Peel en Bergopwaarts, bewonerscommissie De Parel op te richten.

Lees verder
handshake foto.jpg

Elk jaar maken we prestatieafspraken met de gemeenten en de huurdersorganisaties. Dit zijn afspraken over wat we samen willen bereiken en wat we samen gaan doen. Zo zorgen wij er samen voor dat de lokale woningmarkt zo goed mogelijk past bij de woningbehoefte van onze huurders en woningzoekenden.

Lees verder
wat maakten we waar 2018.JPG
2018 in beeld

17 januari 2019

2018 was voor woningbouwvereniging Bergopwaarts een dynamisch en succesvol jaar. We investeerden vooral in leefbaarheid, onderhoud en nieuwbouw. Dit alles realiseerden wij met het inzetten van onze kernwaarden: Persoonlijk, Samen en Betrokken.

Lees verder
geld (1)
Uitgaven in balans

22 juni 2018

Vraagt u zich ook weleens af hoe u uw inkomsten en uitgaven meer in balans kunt brengen? Hoe u meer overzicht krijgt in uw geldzaken? Of hoe u uw kind leert omgaan met geld? Diverse handige websites kunnen hierbij van pas komen, bijvoorbeeld Nibud.nl, wijzeringeldzaken.nl en gripopschuld.nl.

Lees verder
Foto BoW Tweedelig.JPG

Naast huisvesting voor reguliere woningzoekenden, bieden wij ook graag een passende woonvorm voor bijzondere doelgroepen. Een plek waar mensen die begeleiding nodig hebben in een veilige omgeving zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Voor initiatieven staan wij open. Wij ondersteunen en realiseren graag in samenwerking deze bijzondere woonvormen. Ze zorgen voor een divers en interessant woningaanbod en verlevendiging van een wijk of straat.

Lees verder
sleutel.jpg

Vanaf 1 juni 2017 hebben huurders van Bergopwaarts voorrang op een Bergopwaarts koopwoning. Onze verkoopwoningen gaan dus niet meer direct de vrije markt op. Als huurder krijgt u als eerste de kans om een woning van Bergopwaarts te kopen.

Lees verder
wooniezie.jpg

Op zoek naar een huurwoning in Helmond? LET OP: met ingang van 1 juni 2017 worden alle woningen van Bergopwaarts in Helmond alléén via Wooniezie aangeboden.

Lees verder