Sleutels elektronische sloten (Salto tags)

De deuren die u gezamenlijk gebruikt, zijn voorzien van een elektronisch slot. Uw eigen woning opent u met uw eigen (cilinder)sleutel. 

In een complex kunnen de volgende elektronische sloten toegepast zijn: 

  • wandlezer aangesloten op de elektronische sluitplaat, deuropener of poort;
  • elektronische knopcilinder;
  • elektronisch beslag.  

Elektronische knopcilinder, Wandlezer en Elektronisch beslag

In de buitenschil van de centrale ruimtes bevindt zich over het algemeen een wandlezer of elektronisch beslag. Elektronische knopcilinders worden in de centrale ruimtes gebruikt voor de meterkasten en de technische ruimtes. Wanneer u het sleutelplaatje / tag voor de elektronische cilinder houdt, zal deze, als u recht van toegang heeft, groen oplichten. Vervolgens kunt u het slot aan de hand van de knop opendraaien. Bij een elektronisch beslag wordt, na het aanbieden van het sleutelplaatje, de kruk of het palletje geactiveerd zodat u de deur kunt openen. Hebt u geen recht van toegang? Dan ziet u een rood licht. Handelingen om alsnog de deur proberen te openen, hebben dan geen zin.

De elektronische sleutel (het sleutelplaatje / tag)

Bij het tekenen van de huurovereenkomst ontvangt u twee voorgeprogrammeerde sleutelplaatjes. Deze staan geregistreerd op het adres van uw woning. Ongeacht het toegepaste slot kunt u met het sleutelplaatje de sloten van de deuren waar u toegangsrechten voor hebt, openen. Door het sleutelplaatje eenvoudig voor de wandlezer houden, opent de sluitplaat van de deur (zoals de opening via de intercom) of wordt de knopcilinder of het beslag bedienbaar. Dit hangt af van het aanwezige slot.

Verloren?

Meld verlies of diefstal direct bij Bergopwaarts en doe vervolgens ook altijd aangifte bij de politie. Na de melding maakt Bergopwaarts de sleutel onbruikbaar. Tip! Noteer voor uzelf de nummers van de tags die voor uw woning in gebruik zijn. Bij een aanpassing na verlies/diefstal hebben we het nummer van het verloren sleutelplaatje nodig.

Meerdere exemplaren?

Uiteraard is het mogelijk om meer dan twee sleutelplaatjes in uw bezit te hebben, waarmee u de centrale toegangsdeur van uw woongebouw kunt openen. Deze extra tags hebben geen toegang tot andere ruimtes in uw woongebouw. Extra sleutelplaatjes kunt u hier aanvragen. U moet zich hiervoor kunnen legitimeren en als huurder en contractant geregistreerd staan op het betreffende adres. De eenmalige kosten per plaatje bedragen € 17,50.

Parkeerpas
Voor het parkeren in de kelder van uw woongebouw wordt maximaal één parkeerpas per gehuurde parkeerplaats uitgegeven. Bij noodzakelijke vervanging (breuk, verlies of diefstal) vraagt u een nieuwe pas aan en wordt de oude direct geblokkeerd.

Verhuizen?

Wanneer u gaat verhuizen, moet u minimaal twee plaatjes inleveren. Meer tags inleveren mag ook, maar u ontvangt hier (sinds terugbetaling van de borg in 2014) geen vergoeding voor. Extra sleutelplaatjes worden bij mutatie onklaar gemaakt. Indien u ze overdraagt aan de volgende bewoner, dient deze een verzoek bij ons in te dienen voor het opnieuw programmeren. Dit geld ook voor een bijvoorbeeld niet ingeleverde parkeerpas.

Wandlezer

Elektronisch beslag

Salto tag