Word jij onze nieuwe collega?

Wij beheren in de regio Deurne en Asten zo'n 5000 woningen. Bergopwaarts is een dynamische woningcorporatie die actief is binnen een sterk veranderende werkomgeving.

Er werken ongeveer 35 medewerkers in een informele werksfeer, in een modern kantoor dat in het hart van ons werkgebied staat. Wij werken op een persoonlijke en betrokken manier graag samen met onze klant en met elkaar. De werksfeer en arbeidsomstandigheden zijn zeer goed. Wil jij dat ook? Houd dan deze pagina in de gaten!

Bekijk hier een filmpje over werken bij een woningcorporatie.

Medewerker Informatisering & Automatisering

Kom jij ons team versterken?
Samen, persoonlijk en betrokken; zo is het team van Bergopwaarts het best te omschrijven. Samen ondernemen we voor sociaal wonen. We missen alleen jou nog, die duizendpoot die zorgt dat op het gebied van ICT het goed geregeld is. Bergopwaarts bied je graag ruimte.

Jouw talent
Je zorgt ervoor dat de medewerkers van Bergopwaarts fijn kunnen werken. Je collega’s kunnen altijd een beroep op je doen met vragen en problemen over hun laptop en telefoon; de printer werkt niet? Jij krijgt hem aan de gang of weet de juiste hulp in te schakelen. Ook ben je bekend met het werken in Cloud omgevingen zoals Microsoft Azure, virtualisatie technieken zoals VMWare en infrastructurele oplossingen zoals Cisco Meraki. Je rondde een MBO-opleiding (ICT) af. Je helpt graag mensen. Je bent flexibel en vindt het leuk om te schakelen tussen verschillende werkzaamheden.

Jouw uitdaging
Er komt in deze baan van alles op je pad. Samen met het team Informatisering & Automatisering zorg je voor een betrouwbare digitale werkomgeving. Richting leveranciers ben je duidelijk en maak je heldere afspraken. Je staat klaar voor je collega’s en bent een daadkrachtige probleemoplosser. En dit niet alleen voor Bergopwaarts. Je werkt ook voor een deel bij woningbouwvereniging Volksbelang in Helmond. Daarom is het handig dat je een rijbewijs hebt.

Ons talent
Bergopwaarts zorgt voor betaalbare en plezierige huisvesting voor ruim 5300 huishoudens in Deurne, Asten, Helmond en Laarbeek. Als woningcorporatie sluiten we met onze dienstverlening aan bij de veranderende samenleving, waarin de klant steeds meer behoefte heeft aan begeleiding op maat. Daarnaast hebben we veel aandacht voor de ontwikkeling van onze eigen medewerkers. We bieden veel ruimte voor eigen verantwoordelijkheid. We waarderen zelfstandigheid en belonen eigen initiatief.

Wat levert het jou op
een afwisselende functie voor 36 uur per week in een deskundige en professionele werkomgeving;

  • een inspirerende werkplek met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
  • betrokken collega’s die je persoonlijk leert kennen en met wie je samen de klus klaart;
  • korte overleglijnen, ruimte voor nieuwe ideeën en een positief-kritische houding;
  • een contract voor een jaar met de intentie om het te verlengen;
  • een salaris tussen € 2.684 en € 3.438 (bruto bij 36 uur, afhankelijk van ervaring), schaal F cao woondiensten.

Klaar voor een nieuwe baan in ons team?
Is deze baan jou op het lijf geschreven? Reageer dan snel op deze leuke en afwisselende functie! Mail je motivatie en cv vóór 1 februari 2023 naar onze HRM-adviseur, Martine Huisman: m.huisman@bow.nl. Heb je eerst nog vragen? Loop dan bij ons binnen en vraag naar Sebastiaan van de Ven. Of neem contact met hem op via telefoonnummer 0493 – 327 373 of via e-mailadres s.vandeven@bow.nl.

De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 7 februari 2023

Twee leden Raad van Commissarissen, op voordracht huurders

De RvC bestaat uit vijf leden en heeft een toezichthoudende-, een werkgevers- en een klankbordrol. Het toezicht betreft het strategisch beleid van het bestuur en de algemene gang van zaken van de woningcorporatie. Centraal staat het bewaken van de maatschappelijke doelstellingen van de corporatie, waarbinnen de positie van huurders essentieel is. Het op koers houden en de continuïteit van deze doelstellingen zijn wezenlijk.

Sparringpartner
De RvC staat als sparringpartner het bestuur gevraagd en ongevraagd met raad terzijde tijdens de RvC-vergaderingen, in themasessies, in bilateraal overleggen en in ad-hoc contacten waar nodig. De RvC vervult de werkgeversrol door het vaststellen van het beoordelings- en bezoldigingsbeleid voor het bestuur en het beoordelen van het functioneren van het bestuur.

Huurdersorganisatie HBO De Peel
Beide vacatures betreffen commissarissen op voordracht van huurdersorganisatie HBO De Peel. Zij zitten zonder last of ruggespraak in de RvC, maar moeten oog hebben voor de rol van huurders- en andere bewonersorganisaties. Voor beiden zijn de volgende criteria van belang:
• Actief van gedachten willen wisselen met HBO de Peel en andere bewonersvertegenwoordigingen.
• Aantoonbare affiniteit met huurdersbelangen en
huurdersvertegenwoordiging.
• Inlevingsvermogen in en kennis van de verwachtingen van de belanghouders van Bergopwaarts.
• Binding met en passie voor de sociale doelstellingen van de volkshuisvesting.
• Binding met Zuidoost Brabant.
• Ervaring als toezichthouder.

Profiel
Wij zoeken 2 leden met de volgende inhoudelijke achtergrond:
Profiel 1:
• Kennis en ervaring op het gebied van juridische zaken.
• Bij voorkeur ervaring in een remuneratiecommissie.

Profiel 2:
• Kennis van de sociaal maatschappelijke aspecten gerelateerd aan de volkshuisvesting. Ervaring in het maatschappelijk middenveld.
• Bekend met de actuele ontwikkelingen binnen de woningcorporatiesector, met name op het gebied van (financiële) regelgeving.

Gezien de samenstelling van het team gaat de voorkeur uit naar benoeming van minimaal 1 vrouwelijke kandidaat.

De werving en selectie wordt door Public Spirit uitgevoerd. Meer informatie en reageren

 

 

Stage en afstuderen

Leren en ontwikkelen zijn erg belangrijk. Jongeren zijn de werknemers van de toekomst. Wij willen dan ook graag een steentje bijdragen. Daarom bieden wij meerdere stageplaatsen per jaar aan op verschillende afdelingen.

Wil jij graag een stage bij ons lopen of kunnen wij voor jouw afstuderen van betekenis zijn?  Stuur ons de volgende gegevens:

  • jouw motivatie om bij Bergopwaarts stage te willen lopen
  • je Curriculum Vitae
  • gegevens van je opleiding en leerjaar
  • gewenste stageperiode en duur van de stage
  • mogelijke onderwerpen voor je stage

Je kunt een aanvraag voor stage sturen naar PersoneelEnOrganisatie@bergopwaarts.nl. Wij zullen dan bekijken wat de mogelijkheden binnen Bergopwaarts zijn.

Bergopwaarts is als leerbedrijf officieel erkend door Stichting ECABO (kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven), voor economische-, administratieve-, ict- en veiligheidsberoepen.

Erkend Leerbedrijf234x60 V1