Word jij onze nieuwe collega?

Wij beheren in de regio Deurne en Asten zo'n 5000 woningen. Bergopwaarts is een dynamische woningcorporatie die actief is binnen een sterk veranderende werkomgeving.

Er werken ongeveer 35 medewerkers in een informele werksfeer, in een modern kantoor dat in het hart van ons werkgebied staat. Wij werken op een persoonlijke en betrokken manier graag samen met onze klant en met elkaar. De werksfeer en arbeidsomstandigheden zijn zeer goed. Wil jij dat ook? Houd dan deze pagina in de gaten!

Bekijk hier een filmpje over werken bij een woningcorporatie.

Bergopwaarts en gemeente Asten zijn samen op zoek naar een
'Adviseur leefbaarheid en bijzondere doelgroepen'
28 uur per week

Wil jij jouw talent inzetten als verbindende schakel voor een prettige leefomgeving in Asten? Dan zoeken we jou!

Als organisaties werken we aan steeds hogere kwaliteit van leef- en woonomgeving voor onze inwoners, bedrijven en instellingen. Wisselwerking met onze inwoners staat hoog in het vaandel. We geven jou als professional hierbij de ruimte zodat jouw talent optimaal tot bloei komt. 
Als “adviseur leefbaarheid en bijzondere doelgroepen” heb je nauw contact met je collega’s van leefbaarheid, handhaving en veiligheid van de gemeente Asten en de inwoners. Tevens maak je onderdeel uit van het Sociaal Team Asten en vorm je de verbindende schakel naar Woningcorporatie Bergopwaarts. 

Wat ga je doen?

Je levert een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in de wijken van Asten. Jouw werkzaamheden raken het spanningsveld tussen het sociaal domein, wonen en veiligheid met daarbij de focus op de bijzondere doelgroepen. Je zorgt voor het opstellen van kaders rondom leefbaarheid, waarbij je specifieke kenmerken van doelgroepen niet uit het oog verliest en waar nodig maatwerk weet te leveren. Je hebt zicht op waar probleemvelden als zorg, veiligheid en wonen elkaar (gaan) raken en kunt hier zowel een adviserende als uitvoerende rol in pakken.

In het contact met inwoners weet je enerzijds vertrouwen te scheppen en anderzijds kaders te stellen. Je bewaakt hierbij de gestelde kaders van de gemeente en Bergopwaarts en bewaakt de spanningsvelden.

Jouw taken

 • Je houdt je bezig met complexe casuïstiek en kunt optreden als uitvoerend casusregisseur samen met je collega’s.
 • Je ondersteunt je collega’s bij het vinden van oplossingen bij knelpunten waarbij er altijd nauw contact is met onze inwoners.
 • Je levert een bijdrage aan het verder ontwikkelen van een integrale samenwerking.
 • Je bent verantwoordelijk voor de interne overlegstructuur ten aanzien van bijzondere doelgroepen. 
 • Je hebt overleg met diverse organisaties, instellingen en inwoners. Deze overleggen initieer je zelf.
 • Je organiseert indien nodig bijeenkomsten en levert een bijdrage aan communicatie- en voorlichtingsactiviteiten.
 • Binnen deze functie signaleer je ontwikkelingen en trends. Je levert input voor beleid en stelt dit ook zelf op. 
 • Je zorgt ervoor dat beleid wordt geïmplementeerd en uitgevoerd en maakt hierbij een vertaling naar de dagelijkse praktijk. 

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding in sociaal maatschappelijke richting of op het gebied van integrale veiligheid en leefbaarheid.
 • Je hebt ervaring met bijzondere doelgroepen.
 • Je weet relevante kennis van wet- en regelgeving om te zetten naar de dagelijkse praktijk.
 • Je beschikt over sterke gespreksvaardigheden.
 • Je weet goed te schakelen tussen verschillende belangen en hierin keuzes te maken. 
 • Je kunt doelgericht en resultaatgericht werken en stelt hierbij het resultaat voorop.
 • Creatieve oplossingen/mogelijkheden bedenken gaan jou gemakkelijk af. Daarbij kijk je breder dan je eigen vakgebied en toon je overtuigingskracht en lef.

Wat bieden we je?

 • Je komt in dienst van de gemeente Asten en wordt voor de helft van de uren gedetacheerd naar Woningcorporatie Bergopwaarts.
 • Een inspirerende werkomgeving waarbij je gaat werken in een team met korte lijnen naar andere teams en externe partners.
 • Een uitdagende functie met een interessant takenpakket waarbij lef gevraagd wordt. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en ruimte voor initiatief en ontwikkeling van jezelf.
 • Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een passend salaris van maximaal € 4.671,- bruto per maand op basis van 36 uur per week (schaal 10, loonpeil september 2022). Dit is een voorlopige inschaling, de functie moet nog ingedeeld worden in de HR21 systematiek. Daarnaast hebben wij een interessant pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals flexibele werktijden, een Individueel Keuzebudget ter hoogte van 17,05% van je brutosalaris, een Persoonsgebonden Budget van € 500,- bruto op basis van 36 uur op jaarbasis.

Enthousiast?

Stuur je sollicitatiebrief en CV naar sollicitatie@asten.nl onder vermelding van “Adviseur leefbaarheid en bijzondere doelgroepen”. De uiterste reactiedatum is 2 oktober 2022. 

Meer informatie?
Nadere informatie over de functie kun je inwinnen bij Sanny Vullers (teamleider) via telefoonnummer: 06-13213891. Voor informatie over de procedure kun je terecht bij Jessica Hanssen (P&O adviseur). Zij is bereikbaar via telefoonnummer: 0493-671212.

Stage en afstuderen

Leren en ontwikkelen zijn erg belangrijk. Jongeren zijn de werknemers van de toekomst. Wij willen dan ook graag een steentje bijdragen. Daarom bieden wij meerdere stageplaatsen per jaar aan op verschillende afdelingen.

Wil jij graag een stage bij ons lopen of kunnen wij voor jouw afstuderen van betekenis zijn?  Stuur ons de volgende gegevens:

 • jouw motivatie om bij Bergopwaarts stage te willen lopen
 • je Curriculum Vitae
 • gegevens van je opleiding en leerjaar
 • gewenste stageperiode en duur van de stage
 • mogelijke onderwerpen voor je stage

Je kunt een aanvraag voor stage sturen naar PersoneelEnOrganisatie@bergopwaarts.nl. Wij zullen dan bekijken wat de mogelijkheden binnen Bergopwaarts zijn.

Bergopwaarts is als leerbedrijf officieel erkend door Stichting ECABO (kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven), voor economische-, administratieve-, ict- en veiligheidsberoepen.

Erkend Leerbedrijf234x60 V1