Opzeggen van de huur

De huur van uw woning kunt u op iedere werkdag van de maand opzeggen. De opzegtermijn is minimaal één maand.

U mag de huur natuurlijk ook eerder opzeggen. Graag zelfs! Dat levert u ook voordelen op. Er is dan meer tijd om de werkzaamheden uit te voeren die tijdens de vooropname aan de orde komen. Ook is de kans groter dat er op tijd een nieuwe huurder is met wie u afspraken kunt maken over zaken die u ter overname wilt aanbieden.

De huur opzeggen kan via het huuropzeggingsformulier. Heeft u een medehuurder, dan moet u de huur samen opzeggen.

Gedeeltelijke huuropzegging: huur opzeggen bij relatiebreuk

Een gedeeltelijke huuropzegging betekent dat slechts een van beide huurders de huur beëindigt. De woning blijft dus bewoond door de andere huurder. Deze vorm van huuropzegging (huur opzeggen ten gunste van) komt vaak voor bij een relatieverbreking of echtscheiding.

Wanneer uw relatie/samenwoning wordt beëindigd en één van de twee de woning verlaat, moet degene die vertrekt een huuropzegging ten gunste van de ex-partner doen. Deze opzegging moet door u en uw ex-partner worden ingevuld. De vertrekkende huurder moet een kopie van de Gemeentelijke Basisadministratie aanleveren met daarop de verhuisdatum. Wanneer er geen volledige opzegging van de huur ten gunste van de partner plaatsvindt, blijft de aansprakelijkheid op basis van de huurovereenkomst met Bergopwaarts bestaan en blijft de vertrokken huurder mede aansprakelijk.

Huuropzegging na overlijden

Wanneer een huurder is overleden en er is geen medehuurder, dan gaan de verplichtingen uit het huurcontract over op de erfgenamen. Deze zijn verantwoordelijk voor betaling van de huur en opzegging van het huurcontract. Na overlijden moet de huurovereenkomst binnen een half jaar door de erfgenamen worden opgezegd.

Het opzeggen van de huur na overlijden kan door middel van het formulier Huuropzegging na overlijden.

Huur opgezegd, en dan?

Inspectie

Nadat u de huur heeft opgezegd, maken wij met u een afspraak voor een eerste controle van de huurwoning. U ontvangt een kopie van het inspectierapport. Hierop staat wat u eventueel nog aan de woning moet doen voordat u uit de woning vertrekt. Bergopwaarts houdt hierbij rekening met de normale gebruiksslijtage.

Verlaten van de woning

Aan het eind van de huurovereenkomst laat u de woning (en de bijbehorende tuin en berging) in goede staat, leeg, netjes en gepoetst achter. Dus zonder stoffering, vloerbedekking, stickers, meubilair, zonwering en dergelijke. Eventuele uitzonderingen worden opgenomen op het inspectieformulier of op het overnameformulier.

Aanhanger nodig voor de verhuizing? Als service biedt Beropwaarts de BERGopBOX.

Zelf aangebrachte veranderingen

Heeft u een verandering in uw woning aangebracht met toestemming van Bergopwaarts? Dan kunt u deze bij uw verhuizing achterlaten (tenzij anders afgesproken). Wij controleren wel of de aangebrachte verandering voldoet aan de eisen die bij de aanvraag zijn gesteld.

U mag er ook voor kiezen de zelf aangebrachte veranderingen, in overleg met Bergopwaarts, te verwijderen en de woning in oorspronkelijke staat terug te brengen. De kosten die hierdoor ontstaan zijn dan echter voor uw rekening.

Afrekening

Binnen zes weken na de eindinspectie ontvangt u van Bergopwaarts een gespecificeerde eindafrekening. De huurbetaling stopt zodra de huurovereenkomst afloopt. Bij een automatisch incasso voor huurbetaling zorgt Bergopwaarts ervoor dat er geen bedragen meer automatisch van de rekening worden geïncasseerd.

 

Veel gestelde vragen over verhuizen

Hoe kan ik de huur opzeggen?
Huuropzegging na overlijden
Als ik mijn huurwoning opzeg, mag ik de garage blijven huren?
Ik heb mijn huur opgezegd, en nu?
Overname bij verhuizing
Kan ik iemand machtigen om namens mij bij de inspectie te zijn?
De eindinspectie is in zicht, er is nog geen nieuwe huurder

BergOpBox

Verhuizen? U als huurders kunt gratis gebruik maken van de BergOpBox. Een handige aanhangwagen voor het veilig en gemakkelijk vervoeren van uw spullen.

Wilt u gebruik maken van deze service?

Hieronder vindt u de Algemene Voorwaarden. Reserveer hier of loop even binnen bij de woonwinkel. U kunt, na het invullen van de huurovereenkomst, de BergOpBox afhalen bij Weijer Aanhangerfabriek aan de Leembaan 10 in Deurne. Wij regelen het graag voor u!