Op zoek naar een woning?

Eigen haard is goud waard. Fijn wonen begint met een fijn (t)huis. Bergopwaarts helpt u graag bij het verwezenlijken van uw woonplezier. Bergopwaarts is een sociale woningcorporatie: dat wil zeggen dat wij woningen verhuren zonder winstoogmerk.

Eerst inschrijven

Iedereen vanaf 18 jaar, die verblijfsgerechtigd is in Nederland, kan zich bij Woningbouwvereniging Bergopwaarts inschrijven als woningzoekende. Inschrijven voor een huurwoning bij Bergopwaarts is gratis. De inschrijving geldt voor sociale huurwoningen in het werkgebied* van woningbouwvereniging Bergopwaarts. Dit betekent niet dat u ook voor elke huurwoning in aanmerking komt. In woningadvertenties kunnen aanvullende toewijzingscriteria worden gesteld. 

Uw gegevens

Bij inschrijving vragen wij u naast uw persoonlijke gegevens, naar uw woonwensen. Deze vragen worden gebruikt voor statistische doeleinden. Alle gegevens die bij uw inschrijving opgeeft kunt u terugvinden op inloggen.bergopwaarts.nl.

Huurt u al bij Bergopwaarts, dan heeft u al inloggegevens

Op het moment dat u inlogt op onze website, dan hebben wij de bij ons bekende gegevens al voor u ingevuld. 

* De huurwoningen van Bergopwaarts in Helmond vormen een uitzondering, die worden op www.wooniezie.nl geadverteerd. Om hierop te kunnen reageren dient u zich bij wooniezie.nl in te schrijven. Het woningbezit in Helmond wordt sinds 1 juli 2022 toegewezen op basis van inschrijfduur. Voor meer informatie hierover zie Te huur - Wooniezie.

De volgende gegevens heeft u nodig om uw inschrijving in te vullen:

  • de persoonlijke gegevens van aanvrager en eventuele medeaanvrager.
  • het jaarinkomen van uzelf en uw partner. Het inkomen van inwonende kinderen wordt niet meegeteld. Dit bedrag vult u in bij ‘verzamelinkomen’.

Daarna reageren

Vrijkomende sociale huurwoningen worden wekelijks op donderdag via het huuraanbod geadverteerd. De woningen 'sociale huur' in het aanbod worden toegewezen via een lotingsysteem. Om in aanmerking te komen om mee te loten, reageert u op de woningen van uw keuze via het huur aanbod.

Passend toewijzen

De woningwet omvat regels voor de toewijzing van huurwoningen in de sociale sector. Naast de gezinssamenstelling, gelden er voorwaarden over uw inkomen. In woningadvertenties wordt aangegeven wie op de betreffende advertentie kan reageren. Meer informatie? Op de pagina passend toewijzen vindt u uitgebreide informatie over 'passend toewijzen' zoals dat bij Bergopwaarts is vastgesteld.

Voorwaarden bij woningaanbod

Woningen worden geadverteerd met voorwaarden (leeftijd, inkomen, huishoudgrootte, voorrang) waaraan woningzoekenden moeten voldoen. Klik hier om meer te lezen over deze voorwaarden.

Reageert u op woningaanbod?

Lees de informatie over de Spelregels woningtoewijzing en vraag dan direct een inkomensverklaring 2022 aan. Voorkom teleurstellingen! Wanneer u in aanmerking komt voor een woning, dient u al in het bezit te zijn van een actuele inkomensverklaring! Bezit u de inkomensverklaring niet op het moment van toewijzing, dan vervalt het aanbod.

 

Uw gegevens up-to-date

Het is zéér belangrijk dat uw gegevens altijd actueel zijn! Ook hier voorkom teleurstellingen. Verandert er iets in uw situatie, bijvoorbeeld naam, adres, gezinssamenstelling of uw (gezamenlijk inkomen), pas het direct aan in uw klantportaal of laat ons dat weten. Uw gegevens worden geautomatiseerd gecontroleerd op het moment dat er geloot wordt. Als de gegevens uit uw inschrijving niet overeenkomen met de voorwaarden loot u niet mee voor de woning.

Kandidaat bepalen

Wanneer meer woningzoekenden reageren op dezelfde woning, is de loting bepalend. Soms staat bij een woning een toewijzingsprofiel vermeld. Naast het toewijzingsprofiel worden soms aanvullende criteria vermeld bij de woningadvertentie. Woningzoekenden die voldoen aan het toewijzingsprofiel en de aanvullende criteria krijgen voorrang.

De datum van inschrijving en tijdstip van reactie spelen in het lotingsysteem geen rol. De computer bepaalt volledig automatisch welke woningzoekende in aanmerking komt voor de woning. Als de woning niet wordt geaccepteerd, vindt er een nieuwe loting plaats vanuit de eerder aangemelde belangstellenden.

Een aanbieding

Als u kandidaat bent voor een woning, neemt een medewerker van Bergopwaarts binnen twee weken contact met u op. Zodra u een woning accepteert en een huurovereenkomst tekent, vervalt uw inschrijving bij Bergopwaarts. Lees op de pagina Spelregels woningtoewijzing meer over wat er allemaal bij een woningtoewijzing komt kijken.

Inschrijving beëindigen

Heeft u zich geregistreerd als woningzoekende maar is uw inschrijving niet langer nodig? Laat het ons even weten via inloggen.bergopwaarts.nl.

Heeft u vragen over uw inschrijving?

Lees de veel gestelde vragen. Staat hier uw antwoord niet bij? Neem dan contact op met onze woonadviseurs. Zij helpen u graag verder.

Koopwoningen

Soms verkoopt Bergopwaarts ook woningen uit het eigen bezit. Dit zijn woningen in het lagere prijssegment voor midden inkomens. De woningen worden verkocht via een makelaar. Dit zijn in gemeente Deurne Swinkels Makelaardij of Huysveldt Makelaardij. In gemeente Asten via Beter Wonen Makelaardij of Gerry Kanters Makelaardij. 

Veel gestelde vragen over inloggen.bergopwaarts.nl

Ik kan niet inloggen
Ik heb geen e-mailadres
Tipberichten voor woningzoekenden
Gebruikersnaam of wachtwoord aanpassen?
Mijn e-mailadres is gewijzigd
Ik heb geen bevestiging van mijn inschrijving gehad
Inschrijven lukt niet

Veel gestelde vragen over het woningaanbod

Waar staat het woningaanbod?
Hoe reageer ik op het woningaanbod?
Kan ik terugzien op welke woningen ik gereageerd heb?
Wanneer komen de huurwoningen op de website te staan?
Hoe gaat de loting in zijn werk?
Wanneer wordt de uitslag van de loting bekend gemaakt?

Veel gestelde vragen over inschrijven als woningzoekende

Hoe schrijf ik mij in als woningzoekende?
Mijn/onze situatie is gewijzigd, kan ik mijn gegevens aanpassen?
Mijn inschrijving kan vervallen. Hoe kan ik mij uitschrijven?
Ben ik nog ingeschreven als woningzoekende?
Wat is de wachttijd voor het krijgen van een huurwoning?
Ik wil me inschrijven voor een aanleunwoning of seniorenwoning