Maak uw keuze...

Rabarber-crumble

Eindelijk, de lente zit in de lucht! Daarom een recept dat helemaal past bij dit seizoen: rabarbercrumble.

Rabarbercrumble (4 personen)

  • 150 gr suiker
  • 150 gr bloem
  • 90 gr boter
  • Snuf zout
  • 500 gr rabarber
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • Snuf kaneel

Benodigdheden

4 middelgrote ovenschaaltjes

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Was de rabarber en snijd deze in stukjes. Doe in een pan samen met de helft van de suiker, sinaasappelsap, kaneel en vanillesuiker. Verwarm ca. 5 minuten zodat de rabarber langzaam iets uit elkaar valt. Er mogen nog best wat grove stukjes in zitten.

Doe de bloem, zout en de rest van de suiker in een kom. Snij de koude boter in kleine stukjes en voeg toe. Meng dit met uw vingers door elkaar tot een kruimelig deeg. Vet de ovenschaaltjes in met een beetje boter. Doe hier de rabarber in. Dek af met het kruimeldeeg. Bak ongeveer 20 minuten in de oven. 

Voor meer plezier in de keuken & genieten aan tafel kijk op www.leukerecepten.nl van Sandra Waterschoot. 


Dit artikel is onderdeel van
de nieuwsbrief april 2024.
Klik hier om de volledige nieuwsbrief te lezen.