Maak uw keuze...

Passende woonvormen voor mensen met een beperking

Naast huisvesting voor reguliere woningzoekenden, bieden wij ook graag een passende woonvorm voor bijzondere doelgroepen. Een plek waar mensen die begeleiding nodig hebben in een veilige omgeving zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Voor initiatieven staan wij open. Wij ondersteunen en realiseren graag in samenwerking deze bijzondere woonvormen. Ze zorgen voor een divers en interessant woningaanbod en verlevendiging van een wijk of straat.

Op dit moment zijn er al verschillende woonvormen beschikbaar voor mensen met bijzondere woonbehoeften. Daar zijn we trots op. Het eerste project dat Bergopwaarts in samenwerking met ouders tot stand heeft gebracht is Tweedelig in Asten www.tweedelig.nl. Tweedelig is een woonvoorziening voor jongeren met een verstandelijke beperking en eventueel een lichamelijke en/of zintuiglijke beperking. Na vele jaren voorbereiding was het gebouw in 2011 klaar. Sindsdien wonen en leven de bewoners hier met veel plezier.

Initiatieven
Andere initiatieven zoals Thuishuis De Zevensprong en De Droom in Deurne zijn daarna verwezenlijkt. Ook aan cliënten van Kempenhaeghe en het Regionaal Autisme Centrum verhuren we passende woonruimte.

Meer weten?
Heeft u interesse in een van deze bijzondere woonvormen of wilt u
hierover meer informatie, kijk dan op de website van de betreffende
projecten. Ook kunt u daar zien of er woonruimte beschikbaar is.


Dit artikel is onderdeel van de nieuwsbrief maart 2018. Klik hier om de volledige nieuwsbrief te lezen.