Nieuwe directeur-bestuurder Evert Remmerswaal

Bergopwaarts heeft sinds 1 mei een nieuwe directeur-bestuurder: Evert Remmerswaal. Evert werkt al lange tijd in de volkshuisvesting. Zo was hij directeur-bestuurder bij Bouwvereniging Onze Woning. Tot 1 mei werkte hij als adjunct-directeur Vastgoed bij Habion. Lees hier zijn voorwoord voor de nieuwsbrief van september 2022.

Na jaren gewerkt te hebben in de omgeving Rotterdam, vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging. Dat ik weer wilde werken bij een woningcorporatie, stond voor mij vast. Het is een prachtige sector waar je écht het verschil kan maken.

Kosten levensonderhoud
En nu misschien wel meer dan ooit, want we leven in onzekere tijden. De oorlog in Oekraïne, de stikstofcrisis, de prijs van het gas, afwachten wat corona in het najaar gaat doen…… De kranten staan er vol mee. Maar dat niet alleen. We merken het ook in onze portemonnee. De kosten voor levensonderhoud blijven stijgen. Steeds meer mensen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Dat geldt voor een grote groep Nederlanders, maar zeker ook voor onze huurders.

Tips
We vinden het belangrijk om er voor onze huurders te zijn. Zeker nu. Mijn oproep aan huurders is trek vooral op tijd aan de bel bij ons! Neem contact op als het financieel wat lastig wordt. Wij denken graag mee in oplossingen. Ook delen we tips. Hiervoor organiseren wij bijvoorbeeld een informatieavond voor onze huurders. 

Ondernemingsplan
Een belangrijk thema de komende tijd is ons nieuwe ondernemingsplan. Daar zijn we nu druk mee bezig. Hiervoor praten wij met gemeentes, (maatschappelijke) partners en de Huurdersbelangenorganisatie. Dat levert een hele berg aan feiten, cijfers en gegevens op. Die gegevens gebruiken we om onze ambities, doelen en speerpunten voor de komende jaren vast te leggen.

Hoe en waar
In het plan is ook aandacht voor onze portefeuillestrategie. Een moeilijk woord voor: wat voor woningen, hoe en waar gaan we de komende jaren bouwen? Dat goed duidelijk maken helpt ons om de juiste keuzes te maken voor de korte en langere termijn.

Al met al veel nieuwe uitdagingen!


Dit artikel is onderdeel van
de nieuwsbrief september 2022.
Klik hier om de volledige nieuwsbrief te lezen.