Tweede leven voor pc’s: weggooien is zonde

Soms vervangen we bij Bergopwaarts apparatuur om onze kwaliteit van dienstverlening optimaal te houden. Onze pc’s bijvoorbeeld, daar moeten we op kunnen blijven vertrouwen. Zo kwam het dat kortgeleden 15 complete computersets in ons kantoor klaar stonden om afgevoerd te worden. Guus Driessen, coördinator afdeling Vluchtelingenwerk bij de LEVgroep, zag dat en greep zijn kans.

“Vluchtelingen kunnen via de gemeente een lening afsluiten voor de inrichting van hun woning”, vertelt Guus. “Die mogen ze sinds kort ook gebruiken voor de aanschaf van een computer, maar daarvoor is geen extra budget beschikbaar.” Jammer, vindt Guus, want alles wordt digitaler en de overheid verlangt ook van vluchtelingen dat zij digitaal deelnemen aan de maatschappij. Dit bracht hij ter sprake bij Bergopwaarts. Tanja Liebers, onze directeur-bestuurder, is daar blij mee. “De pc’s die wij moeten vervangen, zijn nog heel goed bruikbaar”, zegt ze. “Het is het mooist als we er mensen blij mee kunnen maken.”

Zo gebeurde het dat op 6 februari aan het eind van de middag een flink aantal vluchtelingen en cliënten van budgetbeheer van Grip op Schuld een complete computerset in ontvangst konden nemen. Onder groot applaus voor Bergopwaarts en – naar Nederlandse traditie - met een lekkere kop koffie of thee en appeltaart


Dit artikel is onderdeel van de nieuwsbrief maart 2019. Klik hier om de volledige nieuwsbrief te lezen.