Meer huishoudens in aanmerking voor huurtoeslag vanaf 2020  (Bron: Woonbond)

Door het wegvallen van de harde inkomensgrenzen, heeft u misschien toch voortaan recht op huurtoeslag. Nu is het zo dat als u de grens met uw inkomen met € 1,- overschrijdt, u geen huurtoeslag meer krijgt. Vanaf 1 januari loopt de huurtoeslag geleidelijk terug bij een hoger inkomen. Dus bewoners die eerst nét buiten de boot vielen, krijgen nu toch recht op huurtoeslag. Daarmee wil de regering de armoedeval voorkomen.

Website Belastingdienst

Of, en hoeveel huurtoeslag u krijgt, hangt onder andere af van uw inkomen, met hoeveel personen u woont en de hoogte van de huur. Op de website van de Belastingdienst kunt u zien of u in aanmerking komt voor huurtoeslag in 2020 www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen/
Ontvangt u nu al huurtoeslag en verandert er niks aan uw inkomen? Dan heeft de maatregel voor u geen effect. 

Maximale inkomens

Hieronder staat tot welk inkomen verschillende type huishoudens bij welke huurprijs nog huurtoeslag kunnen aanvragen. De grenzen in 2019 lagen een stuk lager. In de huurtoeslag zit een eigen bijdrage. Die eigen bijdrage wordt hoger naarmate het inkomen hoger wordt.

 

Heeft u vragen?

Bel of mail gerust een van onze woonadviseurs. Wij beantwoorden uw vragen graag. Wij zijn te bereiken op telefoonnummer 0493-327 300 of e-mailadres: mail@bergopwaarts.nl.


Dit artikel is onderdeel van de nieuwsbrief jan. 2020. Klik hier om de volledige nieuwsbrief te lezen.