Maak uw keuze...

Het is voorjaar!

Grijze wolken maken langzaam plaats voor blauwe luchten. Bomen en planten raken in bloei en het gras oogt weer frisgroen. Wat snakken we naar de lente. De overvloedige regen was het gesprek van de dag. Logisch ook, het water heeft voor veel overlast gezorgd. Kelders liepen onder, straten stonden blank en wandel- en fietspaden waren onbegaanbaar. Door klimaatverandering krijgen we helaas vaker te maken met dit soort weerextremen.

Groen

Om deze problemen te voorkomen, moeten we samenwerken. In deze editie van Goede Buurt leest u wat u zelf kunt doen. Een tip? Haal het grijs uit uw tuin en vervang het door groen. Ofwel: tegels eruit, planten erin. Leuk om te melden: de huurder met de mooiste, groenste tuin maakt kans op een mooie prijs.

Inloopochtend

Als betrokken woningcorporatie vinden wij het belangrijk om onze bewoners te ontmoeten. Om het gesprek aan te gaan. Wat houdt u bezig? Waar maakt u zich zorgen over? Hoe kunnen we u helpen? U bent altijd welkom in ons kantoor in Deurne. Maar ook voor onze huurders in Asten zijn we dichtbij. Iedere dinsdagochtend is daar een inloopochtend waar onze medewerkers voor u klaar staan.

Prestatieafspraken

Met gemeenten Asten en Deurne en de Huurdersbelangenorganisatie De Peel ondertekenden we de Prestatieafspraken. Hierin is onder andere vastgelegd dat er meer nieuwbouw komt. Zo werken we de komende jaren samen aan goed wonen.

Huurverhoging

Voor de bouw van nieuwe woningen, het onderhouden én verduurzamen van ons woningbezit hebben we geld nodig. We ontkomen er daarom dan ook niet aan om een huurverhoging door te voeren. Vragen? Stel ze gerust. Op bladzijde 16 leest u alvast antwoorden op de belangrijkste vragen.

Eerste bewoners

Als laatste wil ik u graag wijzen op het interview met Tonny en Frans Welten. Ze wonen al meer dan 54 jaar in hun huis in de Sterrenwijk. Daarmee waren ze de eerste bewoners van deze wijk! Wij bezochten het echtpaar met een bos bloemen.

Veel leesplezier.

Evert Remmerswaal
Directeur-bestuurder Bergopwaarts

 


Dit artikel is onderdeel van
de nieuwsbrief april 2024.
Klik hier om de volledige nieuwsbrief te lezen.