Maak uw keuze...

Feestelijke lustrumviering bewoners Ligthartstraat

Het was feest in de Ligthartstraat in Deurne, want vijf jaar geleden kregen de bewoners de sleutel van hun appartement. De enthousiaste activiteitencommissie van bewoners Truus, Theo, Christ, Martha en Ria bedacht al veel leuke uitjes, zoals fietstochten en barbecues. Maar nu konden ze natuurlijk niet anders dan een feest organiseren. En dat werd een geslaagde dag!

‘We wilden het feest groots aanpakken, dus benaderden we Bergopwaarts voor een financiële bijdrage. Anders moest iedere bewoner best wel wat inleggen’, legt Christ uit. ‘Bergopwaarts reageerde meteen heel enthousiast op ons idee en hoefde over ons verzoek niet eens lang na te denken. Dat is toch geweldig?’ 

Ria zorgde voor de feestlocatie, Theo regelde een orkestje, Truus de reclamebanners. En zo ging om half twee met koffie en gebak het feest van start. ‘We waren met 23 personen en maakten het best laat’, zegt Martha. De bewoners genoten van een koud en warm buffet, zongen uit volle borst mee met de muziek of waagden een dansje op de dansvloer. ‘Sommigen stonden ervan te kijken dat het nog in ons zat’, lachen de vijf commissieleden.

Het volgende lustrum is pas in december 2028. Maar de bewoners willen niet zo lang wachten tot het volgende feest. ‘Het liefste doen we dit elk jaar’ zegt Ria. ‘Het is heel fijn dat we het zo goed met elkaar kunnen vinden, we doen veel met elkaar samen.’ Inmiddels liggen er dan ook nieuwe plannen voor een zomerfeest. ‘Wij voelen volop die verbondenheid, het is gewoon enorm gezellig hier.’

Heeft u ideeën of wensen om samen met buren iets te organiseren in uw straat of wijk? Laat het ons weten! Wij ondersteunen graag initiatieven die de verbinding tussen buurtbewoners versterkt.


Dit artikel is onderdeel van
de nieuwsbrief april 2024.
Klik hier om de volledige nieuwsbrief te lezen.