Maak uw keuze...

Nieuwbouwprojecten in beeld

Twaalf nieuwe appartementen aan Prins Bernhardstraat in Asten

Aan de Prins Bernhardstraat in het centrum van Asten komen twaalf nieuwe, duurzame appartementen. Het appartementengebouw bestaat uit drie bouwlagen met twee trappenhuizen. Elke verdieping is bereikbaar via een eigen ingang. Er is geen lift in het gebouw.

Het ene trappenhuis gaat naar zes sociale huur appartementen van Bergopwaarts. Het andere trappenhuis gaat naar zes middenhuur appartementen, beheert door M3 Capital uit Son en Breugel. De woningen zijn geschikt voor één of twee personen. Ze hebben een woonkamer met open keuken en een aparte slaapkamer, toilet, badkamer en technische ruimte. Deze zomer wijzen wij de woningen toe. De voorwaarden voor toewijzing zijn nu nog niet bekend.

Vernieuwde opvang Huize d’n Herd bijna open

Huize d'n Herd in Helmond biedt al meer dan vijftig jaar onderdak en begeleiding aan mensen van 18 jaar en ouder, zonder kinderen. Het oude pand is gesloopt. Op dezelfde locatie staat nu een nieuw gebouw met 29 appartementen, 44 studio’s en 10 noodopvangplekken.

Verhuizing

Bewoners kunnen binnenkort terug naar de vertrouwde locatie. De verhuisdag staat gepland voor eind mei.

24-uurs zorg vanaf juni

SMO Helmond biedt ook kortdurende opvang aan. Voorheen verbleven mensen alleen ’s nachts in Huize d’n Herd en waren ze overdag op straat. In het nieuwe pand biedt SMO vanaf juni 24-uurszorg. Mensen mogen dan ook overdag in de noodopvang van Huize d’n Herd verblijven. Zij krijgen dan zoveel mogelijk hulp om hun leven weer op de rit te krijgen.

Nieuwbouwprojecten in voorbereiding

Op dit moment zijn we druk bezig met het voorbereiden van nieuwe bouwplannen zoals: 53 huurappartementen (Sint Jozefpark) in Deurne. 20 beneden-bovenwoningen in de Katoenstraat in Deurne.

Klik hier voor meer informatie over onze nieuwbouwprojecten.


Dit artikel is onderdeel van
de nieuwsbrief april 2024.
Klik hier om de volledige nieuwsbrief te lezen.