Rookmelders

Afgelopen jaren installeerden wij tijdens onderhoud, reparaties, mutaties of bij de woningperiodieke keuringen, al bij zo’n 85% van onze woningen rookmelders. Af en toe komen we nog een woning tegen waar dit (gedeeltelijk) niet is gebeurd. Deze staan binnen één jaar op de planning. Heeft u geen rookmelder en u wilt niet wachten? Geef het aan ons door!

Wat doet een rookmelder?
Een rookmelder gaat hard piepen als er rook ontstaat in uw woning door een (beginnende) brand.
U kunt dan de woning verlaten en/of actie ondernemen.

Hoeveel rookmelders krijg ik?
Uw woning krijgt per woonverdieping een rookmelder. Let op: een zolder die niet toegankelijk is met een vaste trap, is geen woonverdieping. Hier hoeft wettelijk geen rookmelder te hangen omdat het geen verblijfruimte is. Dus een zolder die via een vlizotrap bereikbaar is, krijgt geen rookmelder.

Moet ik betalen voor de rookmelder?
Nee, de rookmelder(s) plaatsen we gratis.

Wat moet u als huurder doen met betrekking tot de rookmelders?
Het is belangrijk dat u als huurder de rookmelders regelmatig controleert en wanneer nodig de batterij zélf vervangt.

Tot slot
Voor uw eigen veiligheid en die van uw buren is het belangrijk dat er rookmelders in uw woning zijn geïnstalleerd. Meer weten? Meer informatie over rookmelders kunt u vinden op de website www.rookmelders.nl, een initiatief van de Brandweer en de Nederlandse Brandwonden Stichting.

Geen rookmelder? Geef het aan ons door!

Woont u in een woning waar nog geen of niet op iedere woonverdieping een rookmelder zit? Geef dit aan ons door via dit formulier. Wij nemen dat dan op in onze planning.

Aanvraag rookmelders

Vul álle gegevens in. Wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.
Op de volgende woonverdiepingen hangt geen rookmelder (graag aankruisen):