Ventileren

Zwarte plekken op het behang, plinten die zijn aangetast door rot of schimmel. Het zijn de (negatieve) gevolgen van een te vochtige woning. Niet alleen beschadigt vocht uw eigendom, het is ook slecht voor de gezondheid. Ventileren is belangrijk. Met name bij oudere woningen en appartementen die aangewezen zijn op natuurlijke ventilatie. Het is aan te raden om niet alleen een raampje of ventilatierooster open te zetten, maar ook regelmatig de ramen tien minuten tot een kwartier tegen elkaar open te zetten. Verder is het verstandig om na het douchen de tegels even af te drogen.

Goede conditie

In woningen die voorzien zijn van een warmte- terugwininstallatie kunnen de ramen het beste gesloten blijven. "Deze wtw-installatie zorgt zelf voor het verversen van de lucht. Wel is het belangrijk om de 3-standenschakelaar goed te gebruiken. Stand 1 is de nachtstand, stand 2 de dagstand en stand 3 is de kook/douche stand." Ook de filters moeten eens in de drie maanden gereinigd worden. Door het in acht nemen van deze tips houdt u de woning en uzelf in goede conditie!

Meer ventilatietips?

Vraag een boekje met tips aan via: www.woonbond.nl of kijk op de website van Milieu Centraal: Ventilatie van groot belang. Hier kunt u ook advies op maat krijgen.