Koopwoningen

Koopvoorrang voor huurders van Bergopwaarts

Vanaf 1 juni 2017 hebben huurders van Bergopwaarts voorrang op een Bergopwaarts koopwoning. Onze verkoopwoningen gaan dus niet meer direct de vrije markt op. Als huurder krijgt u als eerste de kans om een woning van Bergopwaarts te kopen.  Indien de woning niet verkocht wordt aan één van onze huurders, dan bieden wij de woning vervolgens aan op de vrije markt. Na openbare publicatie (o.a. op Funda) vervalt de voorrangsregeling voor huurders.

Spelregels Koopvoorrang

Er gelden een aantal spelregels voor deze Koopvoorrang:

  • U huurt op dit moment een woning van Bergopwaarts.
  • De koopwoning vindt u op deze website. Na publicatie van de koopwoning geeft u binnen zeven dagen bij de verkopende makelaar aan dat u belangstelling heeft.
  • Indien meer huurders geïnteresseerd zijn in de aankoop van de woning, vindt er een inschrijvingsprocedure plaats.
  • De woning wordt in deze periode aangeboden voor een vaste prijs. De prijs is niet onderhandelbaar.
  • Wanneer u als huurder een Bergopwaarts-woning koopt en gebruik maakt van de voorrangsregeling, bent u verplicht uw huurwoning op te zeggen.
  • Reageren er geen huurders in de week nadat de verkoop door Bergopwaarts is aangekondigd, dan vervalt de voorrangsregeling en komt de woning op de vrije markt.

Meld u zich aan

Bent u geïnteresseerd in het kopen van een koopwoning van Bergopwaarts? Meld u zich dan aan via onderstaand formulier. Wij sturen u een bericht op het moment dat er een woning van Bergopwaarts in de verkoop komt.


Aanbod koopwoningen

In het actuele woningaanbod bieden we incidenteel een koopwoning aan. Het betreft hierbij over het algemeen koopgarantwoningen die in het verleden door Bergopwaarts zijn verkocht, zijn bewoond door de eigenaren en vervolgens weer terug zijn verkocht aan Bergopwaarts. Wanneer eigenaren veel aanpassingen hebben gedaan aan de woning, past de woning soms niet meer als huurwoning in het woningbezit van Bergopwaarts. De verkoop verloopt via externe makelaars.