Informatie voor huurders van appartementengebouw Noorderlicht

Voor de appartementen Noorderlicht (Nieuwveld 101 t/m 109N in Helmond) gelden enkele bijzondere voorwaarden.

Enkele opmerkingen over de woning:

Bent u van plan onroerende veranderingen in de woning aan te brengen, dan dient u dit schriftelijk aan te vragen via onze folder “Klussen”.

De gehele woning is voorzien van vloerverwarming. De woningen zijn voorzien van een warmte terugwin (wtw)-installatie. Via de kamerthermostaat bedient u de ventilatie voor de keuken en badkamer. Verdere uitleg hierover vindt u terug in de technische omschrijving.

In de parkeergarage zijn twee afzonderlijke ruimten voor het opladen van scootmobiels en elektrische fietsen. Voor het aanbrengen van een zonnescherm dient rekening te worden gehouden dat er eisen gesteld worden de uitvoering, montage en de kleur van het scherm. Hiermee wordt voorkomen dat het wooncomplex aan de buitenzijde een rommelige aanblik gaat bieden. Enkele appartementen (101 tm 109 en 101 N tm 109 N) zijn voorzien van balkonbeglazing hiervoor is er een gebruikers- en onderhoudsadvies.

Voorziening voor warmte, warm water en koelte

De woning heeft een duurzame energievoorziening, ondergebracht in de parkeergarage van het wooncomplex, warmte, koelte en warm tapwater worden geleverd aan de afzonderlijke woningen en andere gebruikers. Het is een collectief klimaatsysteem waarbij de individuele aansluitingen zelf kunnen regelen en een individuele afrekening krijgen. Voor het aangaan van de huurovereenkomst bent u verplicht een leveringsovereenkomst af te sluiten met Vaanster. Meer informatie vindt u in de handleiding installaties en op de website van Vaanster.

In de brochure "Verwarmen en koelen" leest u meer informatie over de werking van de verwarming en koeling in uw appartement.

Heeft u een storing in verband met warmte of warm water?
Neem dan contact op met Vaanster: Storing melden | Vaanster.

Vloeradvies

Voor de appartementen geldt een vloeradvies welke geschikt moeten zijn voor vloerverwarming en –koeling. Tevens dient de vloer voldoende geluidsisolerend te zijn. Zie voor meer info de brochure Verwarmen en koelen.

Naamplaatjes

Bij de centrale ingang van het gebouw wordt een naamplaatje aangebracht door Bergopwaarts.

Elektronisch sluitplan

Om toegang te krijgen tot het complex waarin uw woning zich bevindt, krijgt u bij aangaan van de huurovereenkomst twee tags. Wilt u meer tags tot uw beschikking hebben dan kunt u deze aanvragen via het “Aanvraagformulier extra sleutelplaatjes”.

Huishoudelijk reglement

De huurder is gebonden aan het huishoudelijk reglement.

Aanvullende info m.b.t. service

Als huurder betaalt u servicekosten onder andere voor schoonmaak van gemeenschappelijke ruimtes. Meer weten? Het actuele schoonmaakschema kunt u lezen op het informatiescherm in de hal.

Opties

Servicekosten

In de huurprijs van de aan u toegewezen woning zijn servicekosten opgenomen, deze hebben betrekking op de volgende zaken:

    • mogelijkheid voor een parkeerplaats in parkeergarage;
    • het schoonmaken van de algemene ruimten;
    • stroomverbruik t.b.v. de algemene ruimten + lift;
    • waterverbruik t.b.v. de algemene ruimten.

Op zoek naar een huurwoning in Helmond?

Schrijf uzelf ook in bij www.wooniezie.nl. De woningen van woningbouwvereniging Bergopwaarts in Helmond worden, wanneer ze vrij komen, via de website van Wooniezie geadverteerd. Sinds 1 juli 2022 wordt het aanbod in Helmond toegewezen op basis van inschrijfduur. Voor meer informatie hierover zie Te huur - Wooniezie.

Schoonmaak algemene ruimtes

Iedere maandag en donderdag worden de algemene ruimtes in uw woongebouw schoongemaakt. Klik hier het overzicht van werkzaamheden en de schoonmaakfrequentie bekijken.