Informatie voor huurders van appartementengebouw Molenstraat in Deurne

Graag informeren wij jou over een aantal zaken die voor de woning gelden die jij van ons gaat huren. Wij geven hierin ook aan wat jij van ons als verhuurder kunt verwachten en waar jij als huurder mee te maken krijgt. Lees deze informatie goed door. Mocht er iets niet duidelijk zijn of heb je nog vragen, dan horen we dit graag.

Verhuurplattegrond

De installaties, maten en indeling die op de plattegrond staan, kunnen afwijken van de werkelijkheid. Dit kan komen door aanpassingen die gedaan zijn tijdens de bouw, renovatie of door een voorgaande huurder.

Zelf aangebrachte veranderingen (ZAV)

Wil jij onroerende veranderingen in of buiten jouw woning aanbrengen? Vraag dit dan schriftelijk aan met het ZAV aanvraagformulier in onze folder “Klussen”.

(Aanwezige) Zonwering

Voor het behouden van de uitstraling van het gebouw, maakten wij afspraken over de buitenzonwering. De uitvoering en kleurstelling van de zonwering schrijven wij voor. Onderhoud en vervanging van zonwering is voor jouw rekening.

Naamplaatjes

Bij de centrale ingang van het woongebouw brengen wij na het tekenen van de huurovereenkomst eenmalig een naamplaatje aan.

Elektronische sleutel (Tag)

Bij het tekenen van de huurovereenkomst ontvang je twee voorgeprogrammeerde sleutelplaatjes (tags). Deze zijn opgeslagen in ons systeem op het adres van jouw woning. Met deze tag krijg jij toegang tot de centrale deuren van het woongebouw waarin jouw woning zich bevindt. Wil je meer tags ontvangen, dan kun je deze bijkopen en aanvragen via het “Aanvraagformulier extra sleutelplaatjes” op onze website. Extra tags hebben minder rechten (zo heb je hiermee geen toegang tot de bergingen) dan de twee oorspronkelijk verstrekte tags.

Fietsen en kleine vervoersmiddelen

Fietsen en kleine vervoersmiddelen stal je in de gezamenlijke fietsenbergingen op de begane grond en/of in de kelder. In deze bergingen zijn geen oplaadvoorzieningen aanwezig. Voor het opladen van jouw elektrisch vervoermiddel, kun je een oplaadpunt (indien beschikbaar) huren. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Jouw bezoek stalt hun vervoersmiddel buiten het gebouw zonder de bereikbaarheid van brievenbussen, algemene toegangen en vluchtwegen te blokkeren.

Parkeren auto’s

Het terrein buiten het gebouw is openbaar. Er zijn geen parkeerplaatsen aan de woningen toegekend. Voor het parkeerbeleid en de parkeervergunningen, kijk je op de website van de gemeente Deurne.

Gebruik deurautomaten

Het vastzetten of blokkeren van algemene deuren met een deurautomaat kan storing of schade veroorzaken. Tevens belemmert dit de toegangscontrole (binnenkomst van ongewenste gasten). Tijdens het in- of uithuizen kun je kort de deurautomaat uitzetten. Je haalt dan de stekker van de deurautomaat uit de wandcontactdoos of schakel de aan- en uitschakelaar op de automaat. Let op: bij onjuist gebruik kunnen wij jouw verantwoordelijk stellen voor storingen en/of beschadiging van de deurautomaten.

Schoonhouden stoep voor toegangsdeuren

Jij houdt samen met andere bewoners de stoep voor de toegangsdeuren schoon en sneeuwvrij. Bij noodzakelijke reiniging of gladheidsbestrijding door Bergopwaarts kunnen de kosten hiervoor opgenomen worden in de servicekosten schoonmaak. 

Mechanische ventilatie

De woningen zijn voorzien van een afzuiging op een drie standen schakelaar. De aanvoer van verse lucht regel je door het gebruik van de roosters en/of ramen in de buitengevel.

Inrichting


Vloeren
De vloeren zijn geschikt voor het aanbrengen van vloerbedekking. Afhankelijk van jouw keuze kan het nodig zijn om de vloer te egaliseren. Laat je hierover goed adviseren door de leverancier. De hiermee gemoeide kosten zijn voor jouw eigen rekening.
In vloeren mag je niet spijkeren en boren. Hierin zijn namelijk leidingen verwerkt.

Wanden
Om schade aan tegelwerk te voorkomen, bevestig je zaken in de voegen. De overige wanden zijn behangklaar. Dit wil zeggen, geschikt om te behangen. Kies je voor een andere afwerking, dan zorg jij zelf voor de nodige voor- en/of nabehandelingen. Dit om oneffenheden en mogelijke (toekomstige) scheurvorming te voorkomen en weg te werken.
Voor het ophangen van zware inrichting gebruik je holle wandpluggen.

Kozijnen, ramen en deuren 
De gevelkozijnen zijn uitgevoerd in kunststof. Hierin mag je niet boren, schroeven of iets anders op bevestigen.

Keuken
Indien jij een afzuigkap plaatst, adviseren wij om een recirculatiekap met filters te kiezen. Gezien de installatie en het ontwerp van het gebouw kun je geen afzuigkap op de mechanische ventilatie aansluiten of een doorvoer naar buiten aanbrengen. Er is geen gasaansluiting in de woning aanwezig. Voor elektrisch koken is een perilex wandcontactdoos (2x220 Volt) aanwezig. Controleer voor het aansluiten of deze geschikt is voor jouw elektrische kookplaat. Wijziging van dit aansluitpunt is voor jouw eigen rekening.

Rookmelders
In jouw woning zijn rookmelders aanwezig. Deze zijn aangesloten op het elektriciteitsnet. Als er storingen zijn, dan meld je dit bij ons. Dek de rookmelders alleen af tijdens werkzaamheden waarbij veel stof geproduceerd wordt.

Nutsvoorzieningen
Electra en water zijn standaard aangesloten in de woning. Bij de sleuteloverdracht noteren wij de meterstanden. Jij sluit zelf een leveringscontract met de diverse leveranciers af.

In jouw meterkast ligt een leiding voor de aansluiting van glasvezel en/of centrale antenne installatie. Jij sluit zelf een contract af met de leverancier voor signaallevering. En je zorgt zelf voor het (laten) aanbrengen van de benodigde apparatuur. 

Opslag en afvoeren van huishoudelijk afval
Laat geen afval liggen in de gemeenschappelijke ruimte. Ruim huishoudelijk afval (gescheiden huisvuil en papier) meteen op om ongedierte en gevaarlijke situaties te voorkomen. Restafval kun je kwijt in de ondergrondse afvalcontainer aan de Hogeweg (voor huisnummers 111/179). Hier hang je tijdens de ophaaldag ook de PMD-zakken op. Grof huishoudelijk afval breng je zelf naar de milieustraat.
Voor het afvalbeleid en de kosten die erbij horen, kijk je op de website van de gemeente Deurne. Het gecombineerde pasje voor de ondergrondse container en de milieustraat vraag je zelf aan bij klantenservice@mijnblink.nl.

Servicekosten

Je betaalt maandelijks een voorschot voor de volgende  voorzieningen. Jaarlijks rekenen wij af op basis van de werkelijke kosten.

Verwarming
De woning is aangesloten op een gezamenlijke verwarming. Het verbruik wordt gemeten door op afstand afleesbare meters. Verbruik in de gemeenschappelijke ruimtes wordt evenredig over de huurders verdeeld.
Het onderhoud van de algemene verwarmingsinstallatie, nemen wij voor onze rekening.

Electra en water
Het elektraverbruik van de verlichting in de gemeenschappelijke ruimtes en van de gezamenlijke installaties, wordt gelijkmatig verdeeld over de huurders. Dit geldt ook voor het waterverbruik om te poetsen, glas te bewassen en voor het vullen van de installaties.

Schoonmaak en glasbewassing
Het schoonmaken van het glas aan de buitenzijde van jouw woning en de binnen- en buitenbeglazing in de algemene ruimtes doet een glasbewassingsbedrijf. Ook maakt een schoonmaakbedrijf de gemeenschappelijke ruimtes schoon. Het schoonmaak en glasbewassing programma vind je op onze website. De kosten hiervoor worden evenredig verrekend over de huurders. 

Aanvullende informatie

Indien je informatie mist op deze pagina en/of in gelinkte documenten, horen wij dat graag. Wij zijn altijd bereid jou aanvullende informatie te geven. Stel jouw vraag via het contactformulier.

 

Aan deze informatie kun je geen rechten ontlenen. De informatie is zorgvuldig samengesteld, maar kan wijzigen tijdens de bouw van de woningen of als de woning verhuurd is.

Meer weten over het huren van een studio in dit woongebouw? Kijk dan op de projectpagina: Molenstraat Deurne.

Opties