Meer informatie over voorwaarden bij woningaanbod

Voorkom teleurstellingen!

Belangrijk is dat uw inschrijving altijd actueel is. Is dit niet het geval, dan maakt u mogelijk geen kans op een woning. Controleer daarom uw inschrijving goed! Kijk hiervoor uw contactgegevens, gezins­samen­stelling, woonsituatie en inkomen na via inloggen.bergopwaarts.nl.

Reageert u op een woning voor starters of doorstromers?

Een aantal woningen worden met voorrang toegewezen aan starters of doorstromers. Op het moment van loten worden uw gegevens gecontroleerd met de voorwaarden bij de woning. Voor deze woningen kijkt ons systeem naar uw huidige woonsituatie. Zorgt u er voor dat deze correct is ingevuld!

Doorstromer

Een doorstromer is een woningzoekende die een huurwoning van Bergopwaarts vrijmaakt.
Bent u een doorstromer? Controleer uw inschrijving en vul bij huidige woonsituatie “Huurwoning Bergopwaarts en woning komt vrij” in. 

Starter

U bent een starter uit de gemeente Deurne of Asten als u voor het eerst in een zelfstandige woning gaat wonen en u laat geen zelfstandige woning achter als u verhuist.
Bent u een starter? Controleer uw inschrijving en vul bij huidige woonsituatie “Inwonend en starter” in.

Wat is een zelfstandige woning en wat is een onzelfstandige woning?
Voorbeelden van zelfstandige woningen zijn eengezinswoningen en appartementen. Een woning met eigen voordeur, dus een eigen huisnummer en eigen basisvoorzieningen zoals badkamer, keuken en toilet.
Voorbeelden van onzelfstandige woningen zijn kamers in studentenhuizen (geen eigen toegang of u deelt keuken of sanitair met de bewoners van de andere kamers)  of woningen met een tijdelijk huurcontract op basis van de leegstandswet.

Mocht u twijfelen of u uw huidige woonsituatie juist heeft ingevuld, neem dan contact op met een woonadviseur.

U kunt ook reageren als u niet voldoet aan de voorwaarden

Woningen worden geadverteerd met voorwaarden (leeftijd, inkomen, huishoudgrootte, voorrang) waaraan woningzoekenden moeten voldoen. Wanneer meer woningzoekenden reageren op dezelfde woning, is de loting bepalend. 

Op het moment dat er geen kandidaten (meer) zijn voor een woning en deze is geadverteerd met voorwaarden (leeftijd, inkomen, huishoudgrootte, voorrang) worden de voorwaarden aangepast. Hierna zal er opnieuw een kandidaat geloot worden die aan de nieuwe voorwaarden voldoet.

Inschrijftijd speelt geen rol

De datum van inschrijving en tijdstip van reactie spelen in het lotingsysteem geen rol. De computer loot volledig automatisch welke woningzoekende in aanmerking komt voor de woning. Wordt de woning niet geaccepteerd dan vindt er een nieuwe loting plaats onder de woningzoekenden die hebben gereageerd en voldoen aan de voorwaarden. 

Kan ik zien of er al geloot is?

Op inloggen.bergopwaarts.nl kunt u zien of de loting heeft plaatsgevonden. Kijk hiervoor bij ‘mijn inschrijving’. Onder aan de pagina staat ‘mijn reacties’. Daar ziet u het volgende:

  • Nog niet bekend -> De loting moet nog plaatsvinden
  • Voldoet niet aan de voorwaarde(n) -> Helaas voldoet uw inschrijving niet aan de voorwaarden die bij de advertentie vermeld staan. U maakt geen kans meer op de woning.
  • Loting -> U voldoet aan de voorwaarden en loot mee voor de woning.

 

Uw gegevens bekijken

Log in met uw vertrouwde gebruikersnaam en wachtwoord om uw inschrijving te bekijken.

Wachtwoord vergeten?

Vraag een nieuw wachtwoord aan via de website, u ontvangt dan een nieuw wachtwoord automatisch per mail.

Tipberichten

Wilt u tipberichten voor vrijkomende woningen ontvangen? Vul dan een zoekprofiel op onze website. Klik hier om meer te lezen. 

Per 1 juli 2022 bezit in Helmond op basis van inschrijfduur

Het woningbezit van Bergopwaarts in Helmond wordt sinds 1 juli 2022 toegewezen op basis van inschrijfduur. Voor meer informatie hierover zie Te huur - Wooniezie.