Hoogste punt Huize d'n Herd

Eind september bereikten we het hoogste punt van het nieuwe gebouw Huize d'n Herd. Een belangrijke mijlpaal in de bouw en hét moment om de betrokken bouwmedewerkers van bouwbedrijf Van de Ven te bedanken voor hun harde werk en toewijding. Op dinsdag 26 september zetten we hen in het zonnetje. Ook via deze weg willen we graag onze waardering voor hen uitspreken.

Nu de buitenzijde van het gebouw bijna klaar is, breekt er een nieuwe fase in de bouw aan. Het is tijd om te werken aan de binnenkant van het gebouw, zoals het aanbrengen van vloeren, wandbekleding, plafonds en andere afwerkingen. De stukadoors en de tegelzetters zijn al begonnen! 

Wist u dat  

de installaties in Huize d’n Herd erg duurzaam zijn? Ze behoren tot de meest milieuvriendelijke systemen die toegepast kunnen worden. Er is speciale aandacht voor een duurzame opwekking van warmte en koude en een goed binnenklimaat met ruim voldoende ventilatie. 

Huize d'n Herd

In Huize d’n Herd biedt SMO Helmond onderdak en begeleiding aan (voornamelijk alleenstaande) mensen van 18 jaar en ouder (zonder kinderen). Bij Huize d’n Herd kunnen mensen uit Helmond, maar ook uit omliggende dorpen terecht.  

In 2022 is het oude gebouw Huize d’n Herd gesloopt en zijn we, op dezelfde locatie, begonnen met de nieuwbouw. Er komen 73 studio’s en tien bedden voor nachtopvang.