19 april: Ontwerp gebouw krijgt steeds meer vorm in overleg met Raadgevers 

Verschillende buurtbewoners praten met ons over wat voor de buurt belangrijk is. Dit zijn aandachtspunten voor het ontwerp voor het nieuwe gebouw. En ook wat bijdraagt aan het plezierig wonen in deze wijk. Samenwerken en overleggen met elkaar om zaken te signaleren en snel op te lossen, zijn daarin belangrijk.

Op 1 april spraken met een aantal omwonenden, de Raadgevers, over verschillende scenario's voor een nieuw gebouw. Over de hoogte, de breedte, de plaatsing van het gebouw op het perceel, en waar de ingangen het beste te plaatsen. Het leverde interessante inzichten op voor de architect.

Bekijk hier een overzicht van het gesprek met omwonenden en de architect
Onder andere de behoefte aan overzicht rondom het gebouw, geen hoeken die als een 'verstopplek' werken, en meer groen er omheen en in de wijk.

De ideeën van deze bijeenkomst zijn verwerkt in een aantal concept ontwerpen. Donderdag 15 april is dit besproken met de Raadgevers. Te zien was hoe meer groen als 'buffer' kan werken tussen Huize d'n Hert en de woningen er omheen. Het idee van privé parken voor omwonenden en een aparte patio en tuin voor de bewoners van Huize d'n Herd werd besproken. De Raadgevers twijfelde of groen uitnodigt tot 'verstopplek'. Het soort groen en de aanleg van een tuin moet hier rekening mee houden.

De hoogte van het nieuwe gebouw is 21 meter, met een afloop in de 7 woonlagen naar de Bindersestraat toe. Met aan deze kant een aparte parkeerplek, ook voor het laden en lossen. De ingang voor de passanten was een punt van discussie. Tijdens een vervolg bijeenkomst medio mei, gaan we verschillende opties qua ingang voor passanten laten zien en bespreken. En inrichting met het groen, en meer details qua ontwerp van het gebouw. Zoals locatie van de ramen en zicht vanuit het gebouw op de omgeving. 

Bekijk een overzicht van het gesprek op 15 april met de Raadgevers hier.