Huize d’n Herd biedt onderdak aan mensen in Helmond die in een crisis- of noodsituatie zitten. En aan mensen die niet zelfstandig kunnen wonen. Het gebouw aan de Bindersestraat 2 is in 1983 gebouwd. Het is verouderd en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Vroeger bood Huize d’n Herd enkel een bed, eten en een bad voor dak- en thuislozen. Dat is veranderd. Nu geven we mensen naast onderdak, ook begeleiding naar een zo zelfstandig mogelijk leven.

We verwachten dat het aantal dak- en thuislozen ook in Helmond de komende jaren gaat toenemen. Een nieuw gebouw op de huidige locatie met extra studio’s is nodig om de beste zorg voor de bewoners te blijven bieden die past bij de eisen van deze tijd. 

Nieuwbouw betekent tijdelijk verhuizen

Tijdens het slopen en bouwen van een nieuw Huize d'n Herd wonen onze cliënten tijdelijk in Studio 5701, Kasteeltraverse 96. Wij verwachten eind 2023 weer terug te kunnen keren naar ons nieuwe pand aan de Bindersestraat.

Koffiemomenten

Regelmatig organiseren wij koffiemomenten voor de buurtbewoners en ondernemers uit de buurt. Heeft u vragen of opmerkingen dan kunt u deze hier met ons bespreken. De eerste periode zullen wij maandelijks een bijeenkomst plannen. Na een aantal maanden zullen we de frequentie naar behoefte afschalen naar eens in de paar maanden.

Het eerstvolgende koffiemoment is op dinsdag 19 april van 18.00 uur tot 19.00 uur. De bijeenkomst zal plaatsvinden bij Studio 5701. Wij vragen u vriendelijk zich aan te melden vóór vrijdag 15 april per mail bij Karin van Hamond (contactgegevens onderaan de pagina). Zij zal u in de bevestiging een link sturen naar de online omgeving van de bijeenkomst.

 

Maak kennis met enkele bewoners van Huize d'n Herd

Henk, Wim en Damian vertellen waarom zij hier wonen. Wim woont er al jaren en vind hier rust. Hij zal ook niet meer op zichzelf gaan wonen. Damian heeft tijdelijk hulp gehad bij Huize d'n Herd en is kort na de opname naar een andere woonplek verhuisd. Henk vindt het nog steeds fijn bij Huize d'n Herd, en kijkt uit naar een ruimere kamer voor zichzelf. 

Karin van Hamond
Teamleider van Huize d’n Herd

 

Mail: k.v.hamond@smo-helmond.nl 

Telefoon: 06 - 11 20 59 74