Nieuws

Lees hier het laatste nieuws over Huize d'n Herd.

Foto Huize d'n Herd.jpg

Het nieuwbouwpand van Huize d’n Herd, opvanglocatie van Stichting Maatschappelijke Opvang Helmond e.o., is klaar. De bewoners verhuisden woensdag 22 mei naar het nieuwe pand.

Lees verder
BOW bindersstraat1 (web).jpg

In september 2022 namen we afscheid van het oude gebouw Huize d'n Herd in Helmond. Drie maanden later vierden we samen op dezelfde locatie de start bouw van een nieuw Huize d'n Herd. En nu, ruim een jaar later, is het nieuwe gebouw zover klaar dat SMO Helmond verder kan gaan met de inrichting van de ruimtes. Bouwbedrijf van de Ven heeft goed werk geleverd. Er staat een mooi gebouw.

Lees verder
Herd hoogste punt1.jpg

Eind september bereikten we het hoogste punt van het nieuwe gebouw Huize d'n Herd. Een belangrijke mijlpaal in de bouw en hét moment om de betrokken bouwmedewerkers te bedanken voor hun harde werk en toewijding. Op dinsdag 26 september zetten we hen in het zonnetje. Ook via deze weg willen we graag onze waardering voor hen uitspreken.

Lees verder
HSB Huize Herd 1.4.jpg
Modulair bouwen

05 juni 2023

Bij de nieuwbouw van Huize d'n Herd maken we gebruik van modulair bouwen. De onderdelen van het gebouw, zoals muren, vloeren, ramen en deuren, worden in de fabriek gemaakt volgens het specifieke ontwerp en de eisen van het gebouw.

Lees verder
Storten 2e verdiepingsvloer Huize d'n Herd.png
Storten 2e verdiepingsvloer

20 april 2023

Er wordt hard gewerkt op de locatie van Huize d'n Herd in Helmond door Bouwbedrijf L. van de Ven BV. Vandaag (donderdag 20 april) storten we de tweede verdiepingsvloer.

Start bouw Huize d'n Herd.png

SMO Helmond en woningbouwvereniging Bergopwaarts gaven samen met wethouder Van Dijk op symbolische wijze het startsein voor de nieuwbouw van Huize d’n Herd. Op dezelfde plek als waar het oude gebouw voorheen stond, realiseert Bergopwaarts voor SMO een nieuw gebouw dat voldoet aan de eisen voor de opvang voor dak- en thuislozen. Bouwbedrijf van de Ven uit Veghel voert de bouw uit.

Lees verder
kristaps-grundsteins-S-EV75pabX0-unsplash.jpg

Na de bouwvak start de sloop van het gebouw van Huize d’n Herd, aan de Bindersestraat in Helmond. Het gebouw, dat dienstdeed als opvang van dak- en thuislozen, staat al een tijdje leeg. De bewoners verhuisden eind vorig jaar naar een tijdelijke locatie. SMO Helmond e.o. en Woningbouwvereniging Bergopwaarts zijn blij dat het gebouw eindelijk gesloopt kan worden.

Lees verder
IMG_4072.JPG

Dinsdag 7 december zijn de 58 bewoners van Huize d’n Herd verhuisd naar Studio 5701. Hier zullen zij verblijven tijdens de bouw van het nieuwe pand aan de Bindersestraat 2.

Lees verder
sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash.jpg (1)

16 november organiseren wij om 17.30 uur een kennismakingsbijeenkomst voor ondernemers en omwonenden van Studio 5701. Deze bijeenkomst zal, vanwege de huidige coronamaatregelen, online plaatsvinden via Microsoft Teams. Klik om 17.30 uur op de onderstaande link om naar de online bijeenkomst te gaan. U hoeft geen programma te downloaden om deel te nemen aan de bijeenkomst. Klik op 'doorgaan in browser' om deel te nemen. Een camera of microfoon is prettig (dan kunnen wij u ook zien en horen), maar niet vereist. U kunt ook via de chat met ons communiceren.

De bijeenkomst heeft inmiddels plaatsgevonden.
SMO den Herd.jpg (1)
Bijeenkomst 30 september

07 oktober 2021

30 september is er een bijeenkomst georganiseerd voor omwonenden van Huize d'n Herd. Lees meer over wat er deze avond besproken is.

Lees verder
Zij aanzicht vanaf Bindersestraat web.jpg

De Raadgevers en omwonenden zijn uitgenodigd om het definitieve ontwerp van de nieuwbouw te bekijken. En om kennis te maken met het bouwbedrijf. --- Naast enthousiaste reacties op het ontwerp, spraken omwonenden ook hun zorgen uit over de uitbreiding van Huize d'n Herd. Wethouder van Dijk gaf aan waarom uitbreiding op deze locatie passend en nodig is. SMO en Bergopwaarts benadrukten dat de nieuwbouw ook een nieuwe aanpak betekent voor het begeleiden van dak- en thuislozen. --- Op 30 september gaan omwonenden samen met de gemeente, wijkagent, SMO en Bergopwaarts verder praten over hoe de leefbaarheid in de buurt te verbeteren. --- Bekijk de impressies van de nieuwbouw, de concept planning en het verslag van de bijeenkomst:

Lees verder
SMO den Herd-3.jpg

Als omwonenden willen wij u blijven informeren over de nieuwbouw. Daarom organiseren we op dinsdagavond 20 juli tussen 20.15 tot 21.15 uur een inloopavond, bij Huize d’n Herd. U kunt dan het ontwerp van het nieuwe gebouw bekijken en in gesprek gaan met de bouwer over de (grove) planning en routing tijdens de bouw. De Raadgevers, omwonenden die meegedacht en gesproken hebben over de nieuwbouw tijdens de eerdere bijeenkomsten, zijn vanaf 19.30 uur uitgenodigd.

Lees verder
Schets Nieuwbouw Huize dn Herd Helmond SMO.png (1)

Na de verschillende bijeenkomsten met omwonenden heeft de architect Chris Franken een definitief ontwerp gepresenteerd. De adviezen van omwonenden zijn hierin verwerkt. Zoals aanpassing van de looproutes en een gebouw met veel groen er omheen. Het nieuwe gebouw is smaller en een toren wordt twee verdiepingen hoger dan het gebouw nu is. Het gepresenteerde ontwerp valt binnen het bestemmingsplan van Huize d'n Herd.

Lees verder
Open Avond De Kamenij Helmond - passanten vertellen hun verhaal.jpg

De opvang en begeleiding van passanten is nu tijdelijk ondergebracht bij de Kamenij in Helmond. Tijdens een Open Avond voor omwonenden van Huize d'n Herd delen passanten en de begeleiders hun verhaal.

Lees verder
Raadgevers bijeenkomst 15 april Huize dn Herd.jpg

Verschillende buurtbewoners praten met ons over wat voor de buurt belangrijk is. Dit zijn aandachtspunten voor het ontwerp voor het nieuwe gebouw. En ook wat bijdraagt aan het plezierig wonen in deze wijk. Samenwerken en overleggen met elkaar om zaken te signaleren en snel op te lossen, zijn daarin belangrijk. Lees wat er op 15 april tijdens een tweede Raadgevers bijeenkomst is besproken.

Lees verder
Interview Karin en Daisy van SMO over samenwerken met omwonenden.jpg

Bekijk het interview met Daisy Lucassen en Karin van Hamond van SMO. zij vertellen hoe u als buurtbewoner kan meedenken en -praten over de nieuwbouw voor Huize d'n Herd. Ze geven ook uitleg over de verandering van de begeleiding aan passanten. Dit was een vraag van enkele omwonenden.

Lees verder
Bijeenkomst 1 april Raadgevers Hjuize dn Herd Helmond.png

Verschillende buurtbewoners zijn op een avond aangeschoven bij Huize d'n Herd om kennis te maken. We hebben die avonden veel gehoord over wat voor de buurt belangrijk is: Aandachtspunten voor het ontwerp voor het nieuwe gebouw. En ook wat bijdraagt aan het plezierig wonen in deze wijk. Samenwerken en overleggen om zaken te signaleren en snel op te lossen, zijn daarin belangrijk. Op 1 april zijn we met een aantal omwonenden, de Raadgevers, verder gaan praten over verschillende scenario's voor een nieuw gebouw.

Lees verder