De tijdelijke huisvesting voor de bewoners van Huize d'n Herd roept misschien vragen bij u op. Op een aantal vragen vindt u hier het antwoord. De informatie op deze pagina werken we regelmatig bij zodat u hier altijd de laatste informatie vindt. 

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op. 

Waarom horen wij dit nieuws van SMO en niet van de gemeente?

Dat is heel gebruikelijk: het is aan de initiatiefnemer om de buurt over zijn/haar plannen te informeren. De gemeente stelt dat zelfs als eis bij een eventuele toekenning van de vergunning. De gemeente houdt wel goed in de gaten of dat allemaal netjes gebeurt en of wij als initiatiefnemer ook ruimte biedt voor gesprek en overleg met omwonenden. Daar hebben we nu met de gemeente ook goede afspraken over gemaakt, bijvoorbeeld over de timing, zodat omwonenden het als eerste hoorden en het niet uit de krant hoefden te lezen.

 

Wie is de eigenaar van het pand? Welke rol hebben zij in de tijdelijke huisvesting?

Woonpartners is de eigenaar en verhuurt het pand aan SMO. Woonpartners voelt zich verantwoordelijk voor de veiligheid in de wijk en de goede relatie met omwonenden en ondernemers in de directe omgeving. De buurtbeheerder en wijkadviseur zijn sparringpartners voor SMO.

 

Hoe lang blijven de bewoners hier wonen? 

De bewoners zullen er ongeveer 2 jaar verblijven. In het tweede kwartaal van 2024 willen we het nieuwe pand weer openen. Dit is onder voorbehoud dat de bouw van Huize d’n Herd geen vertraging oploopt.

 

Hoeveel mensen komen er wonen?

Tussen de 58 tot 68 bewoners.

 

Wat voor type bewoners wonen bij Huize d’n Herd?

Mensen die tijdelijk geen onderdak hebben en begeleiding nodig hebben om weer zelfstandig te kunnen wonen. Enkele mensen wonen permanent bij ons, omdat op zichzelf wonen voor hen helaas niet mogelijk is. Maak hier kennis met een aantal bewoners van Huize d’n Herd, en hoor waarom zijn bij ons wonen.

Krijgen de bewoners goede begeleiding?

Absoluut. We werken met een team van betrokken specialisten bij SMO. Onze manier van begeleiden kijkt naar de mogelijkheden die iedere bewoner heeft. Welke talenten en valkuilen er zijn. We stimuleren, helpen en begeleiden mensen in een dagbesteding waar ze blij van worden. Er is 24 uur begeleiding aanwezig. We kennen onze bewoners, hebben een goede band met hen.

 

Wat is de ervaring van omwonenden die nu bij Huize d’n Herd in de buurt wonen?

Goed. Op een enkel incident na, wonen omwonenden en bewoners van Huize d’n Herd goed samen in de wijk. Het belangrijkste voor omwonenden is een goed contact met de teamleider bij Huize d’n Herd. Zodat zij weten wie zij kunnen benaderen bij overlast of onrust.

De politie heeft voor de tijdelijke huisvesting in Studio 5701 een positief advies gegeven, gebaseerd op de ervaring die zij nu hebben met de bewoners van Huize d’n Herd aan de Bindersestraat.

 

Wie is de contactpersoon bij vragen over de huisvesting?