Wonen in Deurne

Deurne is een pittoreske landelijke gemeente met in totaal zo'n 32.000 inwoners. Behalve het dorp Deurne bestaat de gemeente ook uit de kernen Helenaveen, Liessel, Neerkant en Vlierden.

Deurne heeft haar inwoners veel te bieden

Op het gebied van cultuur, wonen, werken en winkelen is de gemeente Deurne meer dan de moeite waard. Het dynamische centrum biedt volop mogelijkheden om uitgebreid te winkelen en te genieten in één van de vele uitgaansgelegenheden. Deurne is een bijzonder actieve gemeenschap, waar jaarlijks een groot aantal aantrekkelijke evenementen wordt georganiseerd.

Het voorzieningenniveau in Deurne is erg hoog. Zo zijn er diverse mogelijkheden voor onderwijs en zorg. Ook zijn er voldoende accommodaties voor verschillende takken van sport. De bereikbaarheid van Deurne is uitstekend, door de aanwezigheid van een eigen NS-station en de goede verbindingen met de autowegen A67 en A73. U bent met de trein of de auto zo in Helmond of Eindhoven.

Deurne is een dorp met ambitie. Het wil uitgroeien tot een sterke hechte gemeenschap die zich vooral richt op het ontwikkelen van de leefomgeving van haar inwoners zonder concessies te doen aan de eigen identiteit.