Ter inzage leggen omgevingsvergunning

De gemeenteraad behandelde op dinsdag 27 februari jl. de bouw van het appartementengebouw Sint Jozefpark. De gemeenteraad heeft een (ontwerp)verklaring van geen bedenkingen afgegeven. Daarmee kan het college de omgevingsvergunning in ontwerp afgeven. Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning, waar de (ontwerp)verklaring van geen bedenkingen deel van uitmaakt, ligt vanaf vrijdag 15 maart voor een periode van zes weken ter inzage. Iedereen kan zienswijzen indienen tegen het ontwerpbesluit.

De terinzagelegging wordt bekendgemaakt met een publicatie in het Gemeenteblad. Daarnaast wordt dit ook bekendgemaakt op de website van de gemeente en in het Weekblad voor Deurne.

Vervolg

Na afloop van de terinzagelegging worden eventuele zienswijzen geïnventariseerd. Zijn er geen zienswijzen, dan kan het college een besluit nemen over het definitief verlenen van de omgevingsvergunning. Zijn er wel zienswijzen ingediend, dan worden deze beantwoord in een nota van zienswijzen en opnieuw aan de gemeenteraad voorgelegd. Nadat de raad de verklaring van geen bedenkingen heeft afgegeven, kan het college een definitief besluit nemen over de aanvraag omgevingsvergunning. Tegen dat besluit staat vervolgens beroep open bij de rechtbank.