Thuishuis de Zevensprong aan de Molenstraat, Deurne (Stichting Thuishuis Deurne)

Doelgroep:  Alleenstaande, actieve ouderen (55+) die graag samen met anderen hun leven delen en dat in een solitaire woonvorm onvoldoende kunnen.
Type woning:   zelfstandige wooneenheden. Met elkaar delen de bewoners een gezamenlijke keuken en woonkamer, een bijkeuken en hobbyruimte.
Aantal:      7
Woningtoewijzing  toewijzing loopt via Stichting Thuishuis

 

In juli 2012 hebben de eerste bewoners hun intrek genomen in ‘het Thuishuis De Zevensprong’ aan de Molenstraat in het centrum van Deurne. Een woonvorm waarbij alleenstaande senioren samen wonen, en daarbij de faciliteiten hebben om op zichzelf te kunnen zijn. Een soort studentenhuis voor ouderen waarbij de kernwaarden samenzijn, plezier, actief, sociaal en flexibel voorop staat.

Stichting Thuishuis Deurne

Het Thuishuis Deurne streeft er naar die mensen te helpen die af en toe wat ondersteuning kunnen gebruiken en die het leuk vinden om met anderen te wonen. Mensen die naast hun eigen appartement of woning het plezierig vinden om dicht bij anderen te wonen en samen dingen te ondernemen; koken, klussen of een kaartje te leggen. Vrijwilligers helpen een handje mee op momenten dat dit wat moeilijker lukt. Kijk voor meer informatie op www.thuishuisdezevensprong.nl.