Woningruil: 'Binnen vijf weken waren we verhuisd'

Is uw woning te groot, te klein of wilt u een ruimere tuin? Dan kan woningruil een oplossing zijn. Angelique van Ettro (43) en Sanne van Rooij (33) ruilden in de zomer van 2022 hun huizen.

Angelique
‘Eigenlijk was ik heel blij met mijn vorige huis. Het enige nadeel was de overlast die ik ervaarde van mijn buren. Die gingen over geluidsoverlast door muziek of een plant die bij hen in de tuin groeide. Toen mijn kinderen zelfs aangaven vanwege de buren niet graag meer thuis te komen, wilde ik ergens anders wonen.

Ik hoorde van woningruil en had daar meteen oren naar. Het leek me fijn om op die manier de lange wachttijden te omzeilen. Op de Facebookpagina van Woningruil Deurne Asten Someren, zag ik Sannes advertentie. Ik staarde naar foto’s van een gezelligere woonkamer, grotere slaapkamers en een badkamer waar een bad in zit. Daar wilde ik wonen!

Niet lang daarna kwamen we bij elkaar kijken en waren we allebei enthousiast. Binnen vijf weken woonde ik in mijn droomhuis. En de buren? Daar ben ik heel blij mee. Hier mag geleefd worden.’

Sanne
'Mijn vriend sleutelt aan auto’s en ik heb schilderen als grote hobby. Maar in ons vorige huis was daar geen ruimte voor. En dus zochten we binnen Deurne naar een woning met een garage.

Op mijn advertentie op Facebook kwamen meerdere reacties, maar de meeste mensen hadden een te klein huis voor ons in de aanbieding. 

De woning van Angelique was een perfecte match. Het verhaal van haar buren hebben we natuurlijk besproken. Gelukkig ervaren wij geen problemen met ze. Als twee mensen niet met elkaar overweg kunnen, wil dat niet zeggen dat dat bij volgende bewoners ook zo is.

De dag van de verhuizing was hectisch. Met één verhuiswagen reden we heen en weer. Samen inladen, samen uitladen: we hielpen elkaar!’

 

Interesse in woningruil?
U kunt uw woning aanbieden op www.woningruil.nl of via de Facebookpagina van Bergopwaarts ‘Woningruil Deurne Asten Helmond’.


Dit artikel is onderdeel van
de nieuwsbrief september 2022.
Klik hier om de volledige nieuwsbrief te lezen.