Voorwoord nieuwsbrief maart 2022

Na twee jaar corona op de voorpagina van de krant, domineert nu de oorlog in Oekraïne het nieuws. Miljoenen mensen zijn inmiddels het Europese land ontvlucht. Onschuldige mensen met dromen zoals u en ik. Een huis, een gezin, een mooie baan. Hun dromen veranderden in nachtmerries. En dat in een paar weken tijd. Uiteindelijk heeft deze zinloze oorlog gevolgen voor ons allemaal. De energieprijzen rijzen de pan uit en het toch al grote woningtekort stijgt de komende tijd alleen maar verder. 

Open samenleving
Als Bergopwaarts vinden wij het belangrijk dat iedereen in de Peelregio een woonruimte kan vinden. Een open samenleving waar iedereen er toe doet en van waarde is. Ongeacht de verschillen. Jong, oud, arm, rijk, statushouder of vluchteling. Inclusief wonen, noemen we dat. Om dat voor elkaar te krijgen, blijven we de komende jaren gestaag doorbouwen.

Zorgorganisaties
Daarnaast gaan we in gesprek met zorgorganisaties om te kijken wat we er samen aan kunnen doen om vooral oudere bewoners te helpen. Hoe zorgen we ervoor dat onze buurten dementievriendelijk zijn, bijvoorbeeld?

Duurzaamheid
De komende tijd hebben we niet alleen aandacht voor het bouwen van nieuwe woningen, maar kijken we ook kritisch naar het thema duurzaamheid. In 2030 moet 75 procent van onze woningen een A-label hebben. Daarom gaan we vanaf dit jaar jaarlijks zo’n 500 huizen verduurzamen. Dat is goed voor het milieu én voor de portemonnee van onze huurders.

Stijgende prijzen
Helaas lopen de woonlasten op dit moment flink op door de stijgende gasprijzen en de ontwikkelingen in de
wereld. Ook om die redenen besloten we samen met de Huurders Belangen Organisatie, dit jaar de jaarlijkse huurverhoging per 1 juli te beperken.

Paul van Roosmalen
a.i. directeur-bestuurder


Dit artikel is onderdeel van de nieuwsbrief maart 2022. Klik hier om de volledige nieuwsbrief te lezen.