Vernieuwde dorpskern Neerkant

Trapten een paar jaar geleden fietsers in de Peel liever nog even door naar Helenaveen of Meijel voor een drankje op het terras? Nu strijken ze met plezier neer op een van de twee terrassen van de horecagelegenheden in de vernieuwde dorpskern van Neerkant. Het is er heerlijk vertoeven en de kern ziet er schitterend uit. Vooral dankzij de enorme inzet van bewoners zelf!

De afgelopen jaren werkte een groep Neerkanters met de gemeente en Leefbaar & Vitaal Neerkant aan de herinrichting van de straten en pleinen van de dorpskern, waarbij meteen ook de riolering vervangen is. Zonder de bewoners zelf, zou er nooit zoveel opgeknapt zijn als nu: ze wisten het maximale te bereiken met het beschikbare budget van de gemeente. Overal zijn handen uit de mouwen gestoken, zelfs bij het verwijderen van bestrating. De komende jaren zorgen verenigingen nog voor het groenonderhoud. De gemeente Deurne ziet dit project nu als voorbeeld voor andere wijken en dorpen.

Geweldig feest

Op 29, 30 en 31 mei is het resultaat uitgebreid gevierd met allerlei activiteiten, voor én door bewoners: een dorpsquiz en een feestavond, een dorpsontbijt, live optredens van lokale verenigingen, een vossenjacht en een Oudhollandse middag. Gelukkig werkte het zonnetje nog even mee om alle hardwerkende bewoners in het licht te zetten. Het was een geweldig feest, waaraan ook Bergopwaarts met plezier een bijdrage leverde!


Dit artikel is onderdeel van de nieuwsbrief juni 2019. Klik hier om de volledige nieuwsbrief te lezen.