Van Goed naar Beter: de eerste resultaten

De afgelopen maanden benaderden onze woonadviseurs bijna alle hoofdhuurders die dit jaar 75 jaar werden of worden. Om te praten over hun huidige woonsituatie, te horen wat goed gaat, wat beter kan en wat wij kunnen betekenen. Goed nieuws: we hoorden vaak dat huurders tevreden zijn met hun woonsituatie en dat ze ons weten te vinden als ze vragen hebben.

Van de 78 telefonisch benaderde huurders, wilden 21 huurders graag een persoonlijk gesprek. Tijdens de huisbezoeken gaven vijf van hen aan dat zij een verhuiswens hebben. Twee van deze huurders zijn zelfs al verhuisd naar een passende woning. Daarnaast hebben we direct zaken met en voor de huurders kunnen regelen, zoals reparatieverzoeken en opplusvoorzieningen. Ook hebben we antwoord gegeven op vragen over binnenonderhoud en mogelijkheden voor het plaatsen van een tweede toilet. Wat mensen misschien wel het prettigst vonden, was het luisterende oor dat we geboden hebben.

In gesprek met alle 75-plussers

De laatste maanden van dit jaar gebruiken we voor het benaderen van mensen van 76 jaar en ouder. In 2019 gaan we verder met de hoofdhuurders die in dat jaar 75 jaar worden en ook daarna weer met de 76-plussers. Zo bereiken we uiteindelijk alle 75-plussers. Bent u geboren in 1943 en nog niet benaderd? Dat kan, niet van alle huurders weten wij de leeftijd. Neem gerust contact op met een van onze woonadviseurs als u behoefte heeft aan een (telefoon)gesprek over uw woonsituatie.


Dit artikel is onderdeel van de nieuwsbrief september 2018. Klik hier om de volledige nieuwsbrief te lezen.