Urgentieaanvragen door sluiting Vakantiepark Prinsenmeer

De gemeente Asten besloot om de milieuvergunningen en de horecavergunningen van Oostappen Vakantiepark Prinsenmeer in te trekken. Concreet betekent dit dat het park op slot gaat.

Wat betekent dit voor de bewoners?
Wonen op het recreatiepark is niet toegestaan. Het bestemmingsplan staat dit niet toe. Bewoners zijn in een brief van 3 oktober geadviseerd op zoek te gaan naar vervangende woonruimte.

Hoe kom ik aan vervangende woonruimte?
Bent u op zoek naar een woning? Dan kunt u zich inschrijven op de regionale woonruimteverdeelwebsite www.wooniezie.nl en/of rechtstreeks bij ons op https://www.bergopwaarts.nl/woningzoekende/op-zoek-naar-een-woning. Hier kunt u zoeken naar vrijkomende woningen.

Heeft u met spoed tijdelijke woonruimte nodig? Bergopwaarts heeft in Asten en omgeving niet per direct woningen beschikbaar. U kunt het beste contact opnemen met Gapph Vastgoedbeheer of Ad Hoc, twee organisaties die in deze regio leegstaand vastgoed beheren.

Kan ik urgentie aanvragen bij Bergopwaarts?
U kunt alleen voorrang krijgen in de gemeente waar u ingeschreven staat. Let op: dit betekent dus niet waar u fysiek echt woont, maar de gemeente waarin u als inwoner geregistreerd staat.

Woont u NIET in de gemeente Asten?
En ‘wonen’ betekent dus de gemeente waarin u als inwoner staat ingeschreven. Dan kunt u géén urgentie aanvragen in de gemeente Asten. Wij kunnen u dan niet helpen. U kunt dan het beste contact opnemen met een woningcorporatie in de gemeente waar u staat ingeschreven.

Staat u geregistreerd in de gemeente Asten?
Bent u als inwoner geregistreerd in de gemeente Asten? Dan kunt u hier de aanvraag invullen. Let op: het krijgen van urgentie is aan voorwaarden verbonden.