Start bouw huurwoningen Lienderweg, Asten

Op de Lienderweg in Asten komen vijf nieuwe sociale huurwoningen van Woningbouwvereniging Bergopwaarts. Het zijn de eerste nieuwe sociale huurwoningen in Asten die energiezuinig zijn. Naast betaalbaarheid en beschikbaarheid, is duurzaamheid een belangrijk thema voor Bergopwaarts en gemeente Asten. Met de komst van deze vijf nieuwe woningen, uitgevoerd door BurgtBouw uit Deurne, maakt Bergopwaarts haar woningvoorraad in Asten duurzamer. 

Symbolische start bouw
De wethouders Martens en Van Moorsel van gemeente Asten en Tanja Liebers, directeur-bestuurder van Bergopwaarts, droegen letterlijk hun steentje bij: zij metselden ieder een aantal stenen. De bouw van de energiezuinige sociale huurwoningen is hiermee gestart.

Type woningen
De woningen hebben een volledig woonprogramma op de begane grond en een verdieping met één royale slaapkamer, die indien gewenst door de bewoner zelf in twee kamers is te splitsen. De woning is functioneel, duurzaam én energiezuinig. Zo is de woning voorzien van een goed isolatiepakket, zonnepanelen en een energiezuinige warmtepomp. De woningen zijn met name geschikt voor senioren en starters.

Planning
Naar verwachting worden de woningen eind 2018 opgeleverd.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de digitale nieuwsbrief.

Eerste steenlegging. Foto gemaakt door Rob Fritsen, Siris