Op 18 juli tekenden wij met BAM Wonen de realisatieovereenkomst voor de bouw van 53 sociale huurappartementen aan het St. Jozefpark in Deurne. De appartementen maken onderdeel uit van WoonST, een initiatief van het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) en dertien Zuidoost-Brabantse woningcorporatie om snel, duurzame en betaalbare woningen te realiseren voor huurders.

Het appartementengebouw bestaat uit 4 woonlagen met 53 huurappartementen bestemd voor één- en tweepersoonshuishoudens. Hiermee geven wij invulling aan de grote behoefte van met name starters in de gemeente Deurne. Alle appartementen hebben een woonoppervlakte van ca 52m², een ruim balkon en individuele berging op de begane grond. Het appartementengebouw voorziet in een gezond binnenklimaat én we houden ook rekening met flora en fauna door het integreren van nestkasten en gevelgroen. Zo creëren we een duurzaam en natuurinclusieve leefomgeving. Met dank aan VFO ARCHITECTS | URBAN DESIGN BV voor het fraaie ontwerp.

Voor een kwalitatieve inrichting van de openbare ruimte wordt een nieuw ontwerp gemaakt waarvoor we input ophaalden bij omwonenden. Na onherroepelijke omgevingsvergunning verwachten we in het voorjaar 2024 te kunnen starten met de bouw.