Opknapbeurt voor binnentuin ORO

Nieuwe bankjes, parasols, bomen en planten. De binnentuin van de ORO locatie Keltenstraat in Deurne heeft een flinke opknapbeurt gehad ook dankzij Bergopwaarts. De bewoners van het gezinsvervangend tehuis voor mensen met een verstandelijke beperking zijn razend enthousiast. ‘We genieten er iedere dag van.’

Ze hebben een roerig jaar achter de rug bij locatie Keltenstraat. De bewoners hebben veel thuisgezeten vanwege corona. Ook de ORO-vakanties die normaal gesproken ieder jaar plaatsvinden, gingen voor de tweede keer niet door. Dan maar wat gezelligheid dichter bij huis, dachten begeleiders en vrijwilligerscoördinatoren Jolanda van de Valk en Rina van Kemenade. Ze wilden de binnentuin eens aanpakken.

‘De cliënten zijn heel eenzaam geweest’, vertelt Jolanda. ‘Het enige wat ze hebben was die gezamenlijke binnentuin. Zowel de bewoners als de professionals en vrij willigers maken er veel gebruik van. Maar de planten waren dood en de parasols versleten. Dat kon niet meer.’ De vrouwen gaven zich daarom op voor NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Een mooie manier om klussen geklaard te krijgen.

Jolanda besloot ook Bergopwaarts even te bellen. Ze kon zich nog herinneren dat de woningbouwvereniging een leuke schommelbank had geschonken bij de oplevering van het appartementengebouw. Projectleider Anja Artz kwam langs om een kijkje te nemen en snapte het meteen. ‘Er moest iets gebeuren.’

Bergopwaarts regelde parasols en drie bankjes, waar de bewoners fijn samen kunnen zitten. Ook de wijkraad, de plaatselijke supermarkt en bouwmarkt sponsorden de opknapbeurt. De bewoners schilderden mooie vogelhuisjes om op te hangen. ‘We hebben er al gebarbecued. We drinken er lekker koffie. Het geld is dus zeer goed besteed’, aldus Jolanda. 


Dit artikel is onderdeel van de nieuwsbrief september 2021. Klik hier om de volledige nieuwsbrief te lezen.