Ook tijdelijke energiesteun voor huurders in woongebouwen

Vanaf 1 januari 2023 geldt een prijsplafond op energie voor alle huishoudens en andere kleinverbruikers. Deze regeling geldt echter niet voor onze huurders die in een appartementengebouw wonen die met z’n allen één aansluiting delen. Als grootverbruikersaansluiting vallen ze buiten deze regeling. Maar hier komt verandering in! Minister Jetten van Klimaat en Energie maakte bekend dat ook voor deze huurders een regeling komt.

Vergoeding

De tijdelijke tegemoetkoming blokaansluitingen geldt voor de ‘blokverwarming’ en voor de ‘collectieve warmtelevering’. Er is geen vergoeding voor de (collectieve) elektrakosten voor centrale voorzieningen, zoals het verbruik van liften en collectieve verlichting. 

Bergopwaarts vraagt subsidie aan

Het exacte bedrag is door de minister nog niet vastgesteld. Om in aanmerking te komen voor deze regeling moet de verhuurder de subsidieaanvraag doen. Een huurder in een woongebouw kan dit niet zelf doen. Wij vragen deze subsidie aan bij de Belastingdienst.  

Tegemoetkoming 100% voor de huurder  

De Belastingdienst zorgt ervoor dat wij het bedrag ontvangen. Het gehele bedrag geven wij aan de betreffende huurders. De huurders zien dit terug bij de jaarlijkse afrekening van de servicekosten.

Voorschot servicekosten verlagen of verhogen

Uw maandelijkse voorschot wijzigt niet. Wilt u het maandelijkse voorschot toch verlagen of verhogen, neem dan contact op met Karin Weel. Zij is te bereiken op (0493) 327 324 of k.weel@bow.nl .