Verdiepingen en liftknoppen op kleur aan het Pater Aartsplein

In Liessel staat, aan het Pater Aartsplein, een bijzonder appartementengebouw waar voornamelijk ouderen wonen. De entree ligt iets hoger dan de achterzijde van het gebouw. Mooi passend in de omgeving, maar binnen tot voor kort erg verwarrend. Wie met de lift bij de entree naar een bepaald appartement wil, drukt daar namelijk bijvoorbeeld op 1. Bij de lift aan de achterzijde is het nodig om voor hetzelfde appartement op 2 te drukken.

Het overkwam de moeder van Marcel van Veghel geregeld dat zij met haar rollator al half buiten de lift stond, voordat ze ontdekte dat ze op de verkeerde verdieping was. “En zij was tot het einde nog helemaal bij de pinken”, benadrukt Willemien, Marcels vrouw. “Ook vrijwilligers en kleinkinderen snapten er soms niks van.”

Simpel en ideaal

Marcel kwam op het idee om de knoppen in de liften te voorzien van verschillende kleuren, die dan ook op de verdiepingen terugkomen. Marcel: “Ik bewerkte foto’s en diende mijn idee in bij Bergopwaarts.” Dat was in 2013. Helaas kreeg hij toen een afwijzende reactie. Gelukkig is er nu weer meer mogelijk, maar dat wist Willemien nog niet toen ze begin 2018 Ingrid Bloemers, wijkwerker van Zorg in Deurne, ontmoette. Ingrid sprak met een aantal vrijwilligers over dementievriendelijk Deurne. “Ik merkte dat Willemien wat wantrouwend reageerde en ging met haar in gesprek”, vertelt ze. “Ze vertelde over Marcels idee, ik was meteen enthousiast. Zo simpel en zo ideaal!” Bij Zorg in Deurne, Bergopwaarts én de gemeente vond Ingrid medewerkers die haar enthousiasme deelden. En ook De Zorgboog, Savant, die de eigenaar is, de GGD en Schindler liften verleenden alle medewerking. Op 12 juni kregen de liftknoppen en de verdiepingen de juiste kleuren. Diezelfde avond openden Marcel en Willemien de liften officieel, in het bijzijn van bewoners, medewerkers, wethouder Marnix Schlösser en Mark Kieft, manager Wonen van Bergopwaarts. Het echtpaar is trots, maar in de eerste plaats blij. “Mijn moeder is intussen overleden, zij heeft er geen profijt meer van. Maar veel mensen nu en in de toekomst nog wel”, besluit Marcel.

Heeft u ook een goed idee?

Bergopwaarts en de wijkwerkers in uw gemeente waarderen de inzet van bewoners en ondersteunen graag bij de uitvoering van goede ideeën. Neem gerust contact met ons op.


Dit artikel is onderdeel van de nieuwsbrief juni 2018. Klik hier om de volledige nieuwsbrief te lezen.