Langer thuis blijven wonen

Wonen met gemak

Wilt u zo lang mogelijk comfortabel en met plezier in uw woning blijven wonen? Dan is het altijd goed alvast eens na te gaan of uw woning daarvoor geschikt is. Vaak kunt u met kleine aanpassingen al veel bereiken. Denk aan een extra trapleuning of een beugel op het toilet of in de douche.

Sinds 2015 biedt Wonen met Gemak 65-plussers in de gemeente Deurne gratis informatie, advies en praktische hulp bij het aanpassen van hun woning. Binnen Wonen met Gemak werken Bergopwaarts, de KBO, Rabobank, LEVgroep en de gemeente nauw samen. Wonen met Gemak wil mensen laten zien en ervaren welke mogelijkheden er zijn. “De mogelijkheden hoeven helemaal niet ingewikkeld of duur te zijn”, vertelt Piet Matheij, een van de initiatiefnemers en voorlichters van Wonen met Gemak in Deurne.

Informatiebijeenkomsten Wonen met Gemak

Comfortabel en veilig wonen is een wens van alle leeftijden. Wonen met Gemak voorziet hierbij in informatie, advies en praktische ondersteuning. Senioren worden bijgestaan in het gemakkelijk ouder worden in eigen huis. Vanaf oktober 2017 organiseren wij samen met Wonen met Gemak bijeenkomsten voor huurders van Bergopwaarts die in de gemeente Deurne wonen en 65 jaar of ouder zijn.

Praktische tips

Ook de wijkwerkers van de LEVgroep en WMO-consulenten vanuit Zorg in Deurne zijn erbij aanwezig. Matheij: “We houden de bijeenkomsten klein, steeds zo’n 15 tot 20 personen. Dat maakt het makkelijker om vragen te stellen. Het kan dus zijn dat wij per wijk/dorp meerdere informatiebijeenkomsten organiseren.” Tijdens de bijeenkomst krijgt u praktische tips over hoe u met kleine aanpassingen comfortabel en veilig in uw eigen woning kunt blijven wonen en wat wij of de gemeente voor u kunnen betekenen. “Daarnaast voert Wonen met Gemak op verzoek woonscans uit bij de mensen thuis, die huurders niet zelf hoeven te betalen”, voegt Matheij nog toe. “Mensen krijgen dan een gedetailleerd rapport en advies op maat.”

 

Laat u ook informeren!

Samen met de gemeente Deurne nodigen wij per wijk huurders uit die 65 jaar of ouder zijn voor een informatiebijeenkomst. Wilt u nu al een woonscan laten uitvoeren of informatie aanvragen? Neem dan contact op met Lianne Grubben van Wonen met Gemak, via e-mail deurne@wonenmetgemak.nl of telefonisch op 06 - 24 83 56 88. Kijk voor meer informatie op: www.wonenmetgemak.nl/deurne

De eerste bijeenkomst is op 5 oktober voor huurders in Sint Jozefparochie in Deurne. Huurders ontvangen van te voren een uitnodiging. Hierin staat hoe u zich kan aanmelden.

Wilt u weten wat u zelf kunt doen in de woning en/of wat Bergopwaarts of de gemeente voor u kan betekenen? Klik dan op het overzicht "Wie doet wat?"

Uitvoeringsteam Wonen met Gemak


Dit artikel is onderdeel van de nieuwsbrief september 2017. Klik hier om de volledige nieuwsbrief te lezen.