Initiatiefrijke bewoners zorgen voor gezellig pleintje

Achter het appartementencomplex op de Heuvel in Deurne bevindt zich, tussen grote groene bomen, een verrassend rustig en gezellig binnenpleintje. Een mooie plek waar bewoners even rustig buiten kunnen zitten. Tenminste, nu wel. Tot een paar maanden geleden was dat nog heel anders.

“Ik heb weleens geprobeerd hier een barbecue te organiseren”, vertelt Henk Manders. “Maar we kregen hier niks van de grond. Het was een heel kaal pleintje.” Francien Eevers zette de eerste stap om daar verandering in te brengen: “Een paar jaar geleden heb ik ervoor gezorgd dat er een kerstboom kwam.” Het jaar erna vroeg ze Bergopwaarts of er een bankje kon komen. Dat werden er twee. De bewoners zorgden zelf voor een bijpassende tafel.

Opgefleurd én netjes

Goed voorbeeld doet goed volgen. Harrie Meulendijks: “Ik ergerde me aan al het oud papier in de centrale hal. Het leek mij een goed idee om een rolcontainer aan te schaffen, zodat bewoners daarin hun papier kwijt kunnen.” Bergopwaarts vond het een goed idee en in de scootmobielruimte staat nu een rolcontainer voor zowel het oud papier als het plastic.

Op ophaaldagen rolt Henk hem trouw naar zijn plaats, waarna bewoners er al het afval in gooien. “Toch was het toen nog steeds een dooie boel”, vertelt Francien. “We zaten nog met de stinkcontainers op het pleintje.” Francien ging met Bergopwaarts aan de slag om een afscheiding te laten plaatsen met een mooie goudenregen ertegenaan. Ze wist er ook nog een paar plantenbakken uit te slepen. Bewoners staken samen de handen uit de mouwen om het pleintje helemaal op te fleuren en het resultaat mag er wezen: steeds vaker komen bewoners samen op het gezellige pleintje.

Goede ideeën zijn welkom!

Bij Bergopwaarts waarderen we bewoners die zich net zoals Henk, Harrie en Francien inzetten voor de leefbaarheid in hun woonomgeving. Heeft u ook een idee? Neem dan contact op met Anja Artz, adviseur Wonen. U bereikt haar via (0493) 32 73 20 of a.artz@bow.nl.

(Face)lift compleet

Deze zomer vervangt Bergopwaarts ook nog de lift door een lift die groot genoeg is voor een brancard. Dat is mooi, want de huidige oplossing is op zijn minst bijzonder te noemen: om een brancard kwijt te kunnen, moet er een luikje open waar dan het voeteneind ingeschoven wordt. Tijdens de werkzaamheden is er een traplift en beneden staan extra rollators, zodat niemand met een rollator de trap af hoeft. Henk helpt bewoners bij het gebruik van de traplift.


Dit artikel is onderdeel van de nieuwsbrief van juli 2017. Klik hier om de volledige nieuwsbrief te lezen.