In 245 stappen naar een nieuw appartement

245, dat is het aantal stappen tussen de oude woning van Mieke en Edy Lenssen in de Romboutsstraat in Deurne en hun nieuwbouwappartement aan de Ligthartstraat. Een klein stukje dus, en toch een heel grote stap. Ruim 48 jaar woonden ze in de Romboutsstraat, hun dochter en zoon werden er geboren. Dochterlief gaf het laatste duwtje om in te schrijven voor een appartement in het project Zandbosweg.

“Ons huis was met 4 slaapkamers veel te groot voor ons tweetjes”, zegt Mieke. “En elke dag traplopen is op onze leeftijd ook niet meer alles”, voegt Edy toe. Hij is 77, zijn vrouw 71. Een nieuwbouwappartement leek hen wel wat. “Er waren 172 inschrijvingen voor 11 appartementen”, weet Mieke nog. Hoewel doorstromers van 65+ voorrang kregen, was het dus heel spannend. Mieke weet nog waar ze in augustus 2018 waren op de dag van het verlossende telefoontje: “In Gemert, maar Edy was zijn telefoon vergeten. Ik heb meteen gekeken toen we thuis kwamen en ja hoor: we waren gebeld!”

Doorstroming

Mieke en Edy wonen nu een paar maanden in hun mooie apparte- ment. Mieke: “We zitten geweldig hier, met een mooi uitzicht, een ruim balkon en leuke buren. Het is gelijkvloers en makkelijk te onderhouden.” Edy heeft zelfs zijn grote hobby, schilderen, weer opgepakt. Hij voelt zich thuis. En de woning aan de Romboutsstraat is nu een thuis voor een moeder en haar 2 dochters, die maar wat blij zijn met de ruime woning. Zo draagt het nieuwbouwproject Zandbosweg op een mooie manier bij aan doorstroming. 


Dit artikel is onderdeel van de nieuwsbrief juni 2019. Klik hier om de volledige nieuwsbrief te lezen.