Geen feestje, wel cadeaus: 2020 ons jubileumjaar

Wijkwensen van huurders waren ingediend. Feestelijkheden werden opgetuigd. Maar nog voor we die kans kregen, was er ineens het coronavirus. Een pandemie die heel de wereld, en daarmee onze jubileumplannen, op zijn kop zette. De nieuwe werkelijkheid van 1.5 meter afstand, geen grote groepen bij elkaar, mondkapjes en veel onzekerheid, maakten dat we de plannen in de wijken niet uit konden voeren.

Wie jarig is trakteert!

Dat alles nam niet weg dat we nog steeds iets te vieren hadden. Onder het motto: wie jarig is trakteert, kregen alle huurders in juni een ijsje (ijskaart). De gemeente Asten schonken wij 10 bijenhotels, een welkom cadeau want veel bijensoorten zijn al uit ons land verdwenen. En ook aan alle inwoners van Deurne schonken wij een groen cadeau. We plantten een grote Amerikaanse tulpenboom, een Liriodendron in het nieuw aan te leggen parkje in Deurne. Hopelijk over 100 jaar uitgegroeid tot een monumentale boom. Voor vergroening, duurzaamheid en standvastigheid. Het bedrijf Donkergroen plantten daarbij nog eens 1.200 bloembollen rondom de boom! 1 bloem voor elke maand van ons bestaan.

Jubileumkrant

In december brachten we de jubileumkrant uit. Bij ruim 5.000 adressen viel deze krant op de mat. Met veel historie, feitjes, interviews en artikelen brachten we 100 jaar Bergopwaarts in beeld.


Dit artikel is onderdeel van de nieuwsbrief maart 2021. Klik hier om de volledige nieuwsbrief te lezen.