De Sterrenwijk in Asten onder de pannen

In de Sterrenwijk in Asten krijgen maar liefst 76 woningen van bijna 50 jaar oud een compleet nieuw dak, met ook nog eens 12 tot 15 zonnepanelen per dak! Komende winter zitten de bewoners er warmpjes bij, en profiteren ze bovendien van lagere woonlasten.

In mei zijn we gestart aan de Uranusstraat en voor de bouwvak hebben we daar de nieuwe daken van 28 woningen opgeleverd. Na de bouwvak waren eerst de 9 woningen aan de Meteoor aan de beurt en daarna verder via de Venusstraat en Apollostraat naar de woningen aan de Orionstraat en Lienderweg. Het is een groot project, want het gaat om dakpannen, dakramen en goten verwijderen, dakplaten met asbest zorgvuldig verwijderen, geïsoleerde dakplaten aanbrengen, nieuwe dakpannen leggen, nieuwe dakramen en goten plaatsen en zonnepanelen installeren.

De bedoeling is om in de loop van november alle 76 woningen klaar te hebben. De straat waarin we werken, is overdag afgezet vanwege de werkzaamheden en het bouwverkeer. Bij asbestverwijdering is de woning en (een deel van) de straat alleen toegankelijk voor ‘mannen in witte pakken’. Bewoners werken prima mee en hebben allemaal hun voorzorgsmaatregelen getroffen. Omdat iedere woning minstens een dag met alleen een dekzeil is afgedekt, is het steeds spannend wat het weer gaat doen. Tot nu toe mogen we niet klagen, we hebben slechts enkele ‘kleine’ lekkages.


Dit artikel is onderdeel van de nieuwsbrief september 2018. Klik hier om de volledige nieuwsbrief te lezen.