Buurtbarbecue zorgt voor smakelijke
kennismaking

De appartementen en de boven- en benedenwoningen in de Ligthartstraat in Deurne zijn nog gloednieuw. De 27 huishoudens die er rond de jaarwisseling wonen, hadden tot voor kort dan ook nauwelijks een idee van wie hun buurtgenoten zijn. Net Manders hoorde van iemand dat een buurtbarbecue wel leuk zou zijn. Toen Christ Hack met zijn hond langs liep, wist Net hem te strikken om samen het feestje te organiseren.

Net en Christ prikten een datum en begonnen met de organisatie. Bergopwaarts leverde een bijdrage en Het Streekhuis uit Deurne maakte een mooie prijs voor de barbecue. 28 juli was het zover. Een grote carport voor 4 auto’s was vrijgemaakt voor het feest. Maar liefst 35 bewoners kwamen eropaf, inclusief de jeugd, mét allemaal een eigen stoel en eigen drankjes. Net: “Ook moest iedereen zelf bakken, want daarbij komen de mensen echt onder elkaar. Iedereen was enthousiast. Verschillende mensen gingen tussendoor nog even naar huis om extra bier en wijn te halen.”

Voor herhaling vatbaar

Het feestje startte om 14.30 uur en pas om 22.30 uur gingen de laatste bewoners naar huis, nadat ze hadden geholpen met opruimen en afwassen. “Iedereen vond het schitterend”, vertelt Christ trots. “Mensen kennen nu elkaars voornaam en elke morgen wordt er volop gezwaaid en gegroet. Ze gaan ook bij elkaar op de koffie. We hebben een gezellige buurt en zijn allemaal super blij dat we hier wonen. Daar heeft de barbecue veel aan bijgedragen. Vanaf nu gaan we dit ieder jaar doen.”


Dit artikel is onderdeel van de nieuwsbrief sept. 2019. Klik hier om de volledige nieuwsbrief te lezen.