Bloemenwijk zet de bloemetjes buiten

Toen de eerste 25 woningen van de Bloemenwijk in Asten vorig jaar 60 jaar bestonden, organiseerde Johan van Schaijk een kleinschalig buurtfeest voor de bewoners van het eerste uur. “Dat moeten we vaker doen,” zeiden verschillende buurtbewoners. En dus ging Johan dit jaar opnieuw aan de slag, maar nu voor alle bewoners van de Anjerstraat en Rozenstraat.

Op 25 augustus zette Johan tegen 14.00 uur de partytent op. Meteen kwamen er buurtbewoners naar buiten om te helpen. Daarna werd het alsmaar voller op het grasveld. Uiteindelijk waren er tegen de vijftig mensen, meer dan het aantal aanmeldingen. “Iedereen nam eigen drankjes en hapjes mee. Er stond van alles op de tafels”, zegt Johan. “Het was een supergezellig samenzijn. We hebben maar één buitje gehad, toen de tent er al stond.” Die tent was gesponsord door Onis Welzijn. Het café op de hoek zorgde voor een springkussen en Bergopwaarts voor een frietkar. “Ik vond het stoer dat we zo veel ondersteuning kregen.”

Wordt vervolgd…

Voor het donker was, was de tent al opgeruimd en aan een statafel borrelden een paar buurtbewoners nog lang na. “We hebben er echt van genoten. Ik ben er best trots op dat ik dit heb bereikt. Toen ik na het weekend een vergeten paraplu bij iemand terugbezorgde, zei de man dat hij nu zelfs mensen had ontmoet van wie hij niet eens wist dat ze in deze buurt woonden.” Volgend jaar komt er vast een vervolg. Gelukkig hebben al verschillende mensen aangeboden Johan te helpen met de organisatie. 


Dit artikel is onderdeel van de nieuwsbrief september 2018. Klik hier om de volledige nieuwsbrief te lezen.