Bewoners De Eeuwsels krijgen bijna de sleutel

Het grootste appartementengebouw van Bergopwaarts is bijna klaar. De 115 appartementen van De Eeuwsels zijn te vinden aan de Nachtegaallaan in Helmond. De bewoners krijgen in november de sleutel. Ad en Leny Swinkels (allebei 82) kunnen niet wachten. Ze werden onlangs door architect Chris Franken rondgeleid.

De Swinkels’ verhuizen liever vandaag nog dan morgen. Leny ziet het al helemaal voor zich als ze voor het eerst in haar, nu nog kale, nieuwe appartement is. ‘Kijk Ad, dan zetten we de televisie tegen deze muur’, zegt ze. ‘En hier wil ik zo’n lichtstrip, weet je wel’, wijst ze aan bij de keukenkastjes.
 
Meer rust en ruimte
Het stel kijkt uit naar hun nieuwe woning. Ze wonen nu midden in het centrum en verlangen naar rust. Ad: ‘Fijn om hier nu echt rond te lopen. We kijken straks veel mooier weg. Ook ben ik blij met de grote badkamer. Dan kan ik Leny makkelijker helpen. In onze huidige flat is die veel te krap.’
 
Gasloos
Het echtpaar krijgt over twee maanden de sleutel en is al volop met de verhuizing bezig. De verhuisdozen staan klaar, de nieuwe meubels zijn besteld en ook zijn er nieuwe potten en pannen aangeschaft. Het stel gaat gasloos wonen en dus wordt er straks op inductie gekookt. ‘Dat hebben mijn kinderen ook, dus dat komt helemaal goed’, vertelt ze. Het goede serviesgoed is al ingepakt’, grapt Leny. ‘Dat hebben we voorlopig toch niet nodig.’ Ad vindt het klimaatsysteem er nog wat ingewikkeld uit zien, maar gaat ervanuit dat hij er na een goede voorlichting prima mee uit de voeten kan.

Veel details 
Ook Chris Franken van VFO-Architects | Urban Design is blij met het gebouw. ‘Naast de kaders die er al lagen, zoals de richting van het gebouw, de duurzaamheidseis en een groen karakter, was het voor ons vooral belangrijk dat het gebouw oproept tot contact’, legt hij uit. ‘Zowel door de posities van de balkons als door de grote vides met lange zichtlijnen wordt contact met directe buren en bewoners van andere verdiepingen mogelijk.’ Daarnaast kenmerkt het gebouw zich door de vele details en rustige kleuren. ‘Hoe dichterbij je komt hoe meer details je ziet. Zo blijft het een interessant gebouw om naar te kijken.’

 

Ook op zoek naar een nieuwbouwwoning? U vindt informatie en al het nieuws over de nieuwbouwprojecten van Bergopwaarts op www.bergopwaarts.nl/woningzoekende/ nieuwbouw.


Dit artikel is onderdeel van de nieuwsbrief september 2021. Klik hier om de volledige nieuwsbrief te lezen.