Bergopwaarts gaat nóg meer de wijken in!

Dat de gemeenschapszin in Brabantse dorpen en kernen groot is, dat wist ik wel toen ik vorig jaar bij Bergopwaarts begon. Maar dat iedere kern, iedere wijk en zelfs iedere straat zijn eigen identiteit heeft, dat was echt nieuw voor me. Ik dacht dat Deurne Deurne was, en Asten Asten. Inmiddels weet ik wel beter. We werken dagelijks voor hele diverse groepen aan huurders. Met ieder hun eigen wensen en behoeften. Van starters op de woningmarkt tot senioren en van zorgbehoevenden tot statushouders. Prachtig, toch?

Verschil

Om als woningbouwvereniging écht het verschil te kunnen maken, is het belangrijk dat je al die huurders kent. En dat gaat verder dan puur kijken naar harde cijfers. Natuurlijk zeggen een gemiddeld inkomen en de gemiddelde WOZ-waarde van een wijk iets, maar uiteindelijk zijn het de gesprekken met bewoners die een eerlijk beeld geven. 

Gesprekken aangaan

Ik vind het dan ook belangrijk dat wij onze huurders nóg beter leren kennen. Ons ondernemingsplan geeft daar richting aan: we willen meer aanwezig zijn in de wijken. Om zo vaker het gesprek aan te gaan met onze huurders, maar ook met de partners die er actief zijn. Een mooi voorbeeld is het nieuwe spreekuur in Asten (blz. 8). Voortaan zijn we wekelijks aanwezig in ’t Kwartier. Bewoners kunnen er zonder afspraak binnenlopen met hun vragen of ideeën. Dat hoeven overigens niet per se huurders te zijn. Iedereen is welkom. Samen zorgen we ervoor dat de wijken nóg leefbaarder worden.

Verduurzaming

Daarover gesproken... We blijven ons ook inzetten op verduurzaming van onze woningen. Zo hebben we ons aangesloten bij een project rondom biobased bouwen: we onderzoeken of we onze nieuwe woningen met natuurlijke(re) materialen kunnen bouwen. Materialen die ecologisch verantwoord geteeld, geoogst, gebruikt en hergebruikt worden. 

Verder kijken we hoe we onze huurders kunnen stimuleren om hun tuinen groener in te richten. Steen eruit en plant erin! 

Zo maken we onze wijken samen leefbaarder én duurzamer.

Evert Remmerswaal


Dit artikel is onderdeel van
de nieuwsbrief oktober 2023.
Klik hier om de volledige nieuwsbrief te lezen.