Bergopwaarts bouwt

Dit jaar staat de nieuwbouw van 168 appartementen en 97 woningen op de planning. De woningen komen aan het Christinaplantsoen en de Haspelweg in Deurne. De appartementen op de Albert Schweitzerstraat (project Kruisstraat) in Deurne en aan het Nieuwveld (De Eeuwsels) in Helmond.

Christinaplantsoen en Haspelweg

Eind 2020 zijn de oude woningen aan het Christinaplantsoen gesloopt. Die stonden in een soort hofje. Dat hofje komt ook weer terug in het nieuwe plan. Hier worden 26 nieuwe levensloopbestendige huurwoningen rondom een ruime binnentuin gebouwd. Wat goed past bij de mooie, groene woonplek. Aan de Haspelweg, vlak bij het hoofdgebouw ‘De Uitkomst’, komen 71 nieuwe huurwoningen. Een mooie mix van 12 beneden- en 12 bovenwoningen, 11 kleine gezinswoningen en 36 levensloopbestendige woningen.

Een verborgen hof

Bij zowel de Haspelweg als het Christinaplantsoen ontstaat een soort binnenruimte. Die het gevoel geeft van een dorpse Brink. Het terrein bij de Haspelweg was met het oude LTS-gebouw lange tijd een gesloten gebied. Dat gebied wordt nu een aantrekkelijke openbare ruimte. Door natuurinclusief te ontwerpen en te bouwen ontstaat een gezonde en aantrekkelijke wijk, die voor alle gebruikers een prettige leefomgeving is.

De architect Architect

Richard van Tiggele van Venster Architecten is enthousiast over de nieuwbouwwoningen Haspelweg en Christinaplantsoen: “Bijzonder is dat er in hofvorm wordt gebouwd. Rond een groen hof. Dat nodigt bewoners gemakkelijker uit elkaar te ontmoeten. Bij nieuwbouw kijken we altijd goed naar de omgeving. Die is hier traditioneel. De accenten in de gevels zijn daar een knipoog naar: mooie metselwerk lijsten om voordeuren en enkele raamluiken.

In ons ontwerp pasten we traditionele materialen toe. Zoals handvorm metselwerk in warme tinten (met af en toe een witte woning ertussen) en keramische dakpannen. Deze materialen blijven lange tijd mooi. Ook hebben de huizenrijen af en toe een ‘dwarskap’. Dat geeft een mooi, speels effect in het straatbeeld.” 

Kruisstraat in Deurne:
53 nieuwe appartementen

In de mooie, parkachtige omgeving van de voormalige huishoudschool Sancta Maria worden 53 appartementen gebouwd. De nieuwe appartementen komen aan de Albert Schweitzerstraat en worden in het voorjaar opgeleverd. Alle appartementen zijn al verhuurd.

De Eeuwsels in Helmond

Naast het appartementengebouw ‘Noorderlicht’ aan het Nieuwveld in Helmond komen 115 nieuwe appartementen. De verwachting is dat deze eind 2021 gereed zijn. De woningen komen in het woningaanbod van Wooniezie (www.wooniezie.nl). Wanneer precies is nog niet bekend. Meer informatie leest u op www.eeuwsels.nl.

Een groen hof voor Haspelweg en Christinaplantsoen

Op de hoogte blijven van onze nieuwbouwprojecten?

Meldt u dan aan voor de nieuwsbrief van het project waar u interesse in heeft. Dat is te vinden op onze website bij ‘woningzoekenden’, ‘nieuwbouw’.


Dit artikel is onderdeel van de nieuwsbrief maart 2021. Klik hier om de volledige nieuwsbrief te lezen.