Al 50 jaar buren!

In 1968 leverde Bergopwaarts de eerste woningen aan de Berkmortel in Deurne op. Fons en Wies Swiggers, Ria en Willy van Eijk en Alfried van de Weijer met zijn vrouw namen hun intrek in drie woningen in ongeveer het midden van de straat, naast elkaar. En daar wonen ze nu, na een halve eeuw, nog steeds!

Hoewel de huurprijs van 123 gulden toen al best duur was, kregen de bewoners er veel ruimte en luxe voor terug. “Er zat verwarming in, dat was uniek”, vertelt Wies. “En zelfs twee toiletten.” De woningen waren dan ook interessant voor jonge gezinnen. “We kwamen uit kleine woningen of stellen woonden met hun kinderen bij hun ouders in”, vertelt Ria. Alfried woonde naar eigen zeggen in een ‘hennekooi’ met zijn vrouw, twee kinderen en een tweeling op komst.

Voor elkaar
Kinderen verbinden. Er ontstond automatisch meer contact tussen de bewoners. Buren zorgen voor elkaar. Zo gaat Willy sinds het overlijden van Alfrieds vrouw iedere zondag bij Alfried op de koffie. Wies hield lange tijd een oogje in het zeil bij een weduwe die aan dementie leed. En bij bijzondere gebeurtenissen stellen de buren elkaar op de hoogte.

Echte Zeilbergers 
De Berkmortel is een fijne straat om in te wonen, met alle voorzieningen op loopafstand. Er is dan ook weinig verloop. Ook deze bewoners van het eerste uur willen hier graag blijven wonen.

Fons en Wies Swiggers, Ria en Willy van Eijk en Alfried van de Weijer


Dit artikel is onderdeel van de nieuwsbrief maart 2018. Klik hier om de volledige nieuwsbrief te lezen.